Keuken kitten in 4 stappen: zo doe je dat!

Als je je keuken netjes wilt afwerken, is het belangrijk om deze goed te kitten. Een nette kitrand zorgt ervoor dat er geen vuil of vocht achter de keuken kan komen en voorkomt dat er schimmels ontstaan. Bovendien ziet het er gewoon mooier uit als alles netjes is afgewerkt. In dit artikel leggen we je uit hoe je in vijf stappen je keuken netjes af kunt kitten. Zo kun je zelf aan de slag en hoef je geen dure vakman in te schakelen!

Stap 1: Voorbereidingen treffen voor het kitten

Voordat je begint met het kitten van je keuken is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Maak de ondergrond goed schoon en droog voordat je begint. Zo voorkom je dat er vuil of stof in de kit komt. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke kit je nodig hebt voor jouw klus. Onze tip is de Silicon sealer. Deze is leverbaar in 8 kleuren en kost slechts €5,49 voor een koker van 310 ml. Ideaal als afdichtingskit in de keuken, zeker wanneer je niet achteraf wilt schilderen. Je hoeft hem alleen op te brengen, daarna ben je klaar!

Houd alle benodigdheden bij de hand

silicon sealer kit van Nederland.

Liever geen vieze vingers? Gebruik een rubberen handschoen of een spatel voor kitvoegen

Stap 2: De kit aanbrengen

Voordat je begint met kitten is het handig om de kitpistool klaar te maken. Knip het topje van de kit af en plaats de tube in het kitpistool. Draai de hendel om de kit uit de tube te krijgen. Breng vervolgens de kit aan in één vloeiende beweging. Houd het kitpistool schuin en druk niet te hard. Zorg dat de kitrand gelijkmatig is en niet te dik. Een te dikke laag kit is lastig om netjes af te werken in je keuken.

Stap 3: De kitrand gladstrijken

Als je de kit hebt aangebracht, is het tijd om deze glad te strijken. Dit kun je doen met een kitstrijker of met je vinger. Zorg dat je hierbij genoeg water met een beetje afwasmiddel gebruikt. Zo voorkom je dat de kit aan je vinger blijft plakken en krijg je een mooi egaal resultaat na het kitten.

Stap 4: De kit laten drogen

Als je klaar bent met kitten, is het belangrijk om de kit te laten drogen. De droogtijd is afhankelijk van het type kit dat je gebruikt. Lees daarom altijd goed de verpakking en houd je aan de voorgeschreven droogtijd. Houd er rekening mee dat de kit vaak nog wat na-krimpt. Dit betekent dat de kitrand na het drogen wat smaller kan zijn dan toen je deze aanbracht. Controleer ten slotte of de kit netjes is aangebracht en of er geen oneffenheden zijn. Als alles er goed uitziet, kun je trots zijn op je werk!

Keuken kitten? Bestel jouw kit online

Ga je binnenkort je keuken kitten? Bestel dan de Silicon sealer kit in onze webshop. Voor slechts €5,49 heb je een koker van 310 ml. Je kan direct aan de slag! Wanneer je voor Tackmasters kiest profiteer je ook nog eens van de laagste prijzen van Nederland en België. Heb je vragen? Onze specialisten staan graag voor jou klaar met persoonlijk advies. Neem gerust contact met ons op!