Lijmen en kitten

Open filters
34 resultaten
 • vanaf 60,00
  Kit krat high tack
  KIT KRAT + 12x STRONG BONG HIGH TACK
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • 77,83
  67,50
  Strong bond high tack wit - 12 stuks met gratis kitpistool premium
  12x STRONG BOND HIGH TACK WIT + KITPISTOOL PREMIUM
  Gewoon de sterkste High Tack kit!
 • vanaf 3,99
  Strong bond high tack kit
  STRONG BOND HIGH TACK KIT
  Gewoon de beste high tack kit!
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • vanaf 3,99
  Unibond MS polymeerkit - universeel
  UNIBOND POLYMEERKIT
  Universele MS polymeer lijm- montage- en afdichtingskit
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • vanaf 5,95
  EPDM seal & bond - dakbedekkingskit - EPDM kit
  EPDM SEAL & BOND
  EPDM kit
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • vanaf 6,95
  Panel bond - paneellijm - panelen kit
  PANEL BOND
  Panelen kit
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • 4,99
  Unibond polymeerkit - transparante kit
  UNIBOND POLYMEERKIT TRANSPARANT
  Universele MS polymeer transparante kit
 • vanaf 3,90
  Glass seal beglazingskit / glaskit
  GLASS SEAL
  Beglazingskit
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • 46,80
  40,20
  Beglazingskit - crème wit
  12x GLASS SEAL CRÈME WIT (DOOS)
  Beglazingskit crème wit ral 9001
 • 46,80
  40,20
  Beglazingskit - crème wit
  12x GLASS SEAL ANTRACIET (DOOS)
  Beglazingskit antraciet ral 7016
 • 7,25
  6,25
  Glass seal beglazingskit wit / glaskit - 600 ml worst
  GLASS SEAL WIT 600 ML
  Beglazingskit wit
 • vanaf 3,99
  Facade Sealer afdichtingskit voor aansluit- en dilatatievoegen
  FACADE SEALER BETONGRIJS
  Afdichtings- en dilatatiekit
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • vanaf 5,49
  Schimmelwerende kit
  SILICON SEALER
  Neutrale Siliconenkit
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • 1,89
  Acryseal acrylaatkit / acrylkit
  ACRYSEAL
  Acrylaatkit
 • 2,19
  Acrylaatkit / acrylkit Acryseal non crack
  ACRYSEAL NON CRACK
  Acrylaatkit Non Crack
 • 3,65
  Roof tix - bitumen kit
  ROOF TIX
  Bitumen kit
 • 5,70
  FAST TIX
  PU constructiebruislijm D4
 • 5,94
  Metaal lijmen met secondelijm
  POWER TACK
  PU constructielijm D4
 • vanaf 5,49
  Professionele houtlijm D3 bestellen bij Tackmasters
  MASTER WOODGLUE D3
  Houtlijm D3
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • 8,95
  Master woodglue D4 - houtlijm
  MASTER WOODGLUE D4
  Houtlijm D4
 • 8,90
  Chemfix - hét chemisch anker met vele voordelen
  CHEM FIX 2K
  Chemisch Anker 2K
 • 459,99
  399,00
  Doos beglazingskit worsten voordeel en gratis kitpistool
  5 DOZEN GLASS SEAL WIT + GRATIS KITPISTOOL
  Beglazingskit wit 5 dozen
 • 2,95
  Superglue - secondelijm, superlijm
  SUPERGLUE
  Secondelijm
 • 13,90
  Kitkoker kratje
  KITKOKER KRATJE
Lijmen en kitten

Lijmen en kitten, we noemen ze nogal eens liefkozend onze ‘plakkerige vrienden’. Op deze pagina maak je in vogelvlucht kennis met al onze pareltjes aan lijm en kit. Ook gaan we kijken wat precies het verschil is tussen een ‘lijm’ en een ‘kit’. We merken namelijk dat hierover soms misverstanden bestaan. Lees je verder voor meer over onze verschillende (lijm)kitten en hun accessoires? Direct contact opnemen met opmerkingen of vragen (bijvoorbeeld over jouw bestelling) mag natuurlijk ook. 📲

⚠️ Spoiler: Hopelijk vergeef je het ons, maar je zult in deze tekst veel linkjes tegenkomen. Dit doen we omdat we moeilijk alle informatie hier kunnen ‘neerpennen’ en je graag de kans geven om te navigeren naar relevante (en interessante) informatie. 😉

Wat is het verschil tussen lijmen en kitten?

Toegegeven: ‘kit’ en ‘lijm’ worden veel door elkaar gebruikt (jawel, ook door ons). Als we even inzoomen op de betekenis van lijmen en kitten, ontdekken we het verschil tussen ‘kitten’, ‘lijmen’ en ‘lijmkitten’.

 • Kit: voegkit of afdichtingskit, gebruik je voor het afdichten van voegen, naden en kieren. Afhankelijk van je toepassing gebruik je een specifieke kit (waar we zo meer over vertellen).
 • Lijm: kleefmiddel dat verkregen wordt door bindmiddelen (polymeren) en toeslagstoffen aan een vloeistof toe te voegen, zodat je er twee bouwdelen mee kunt verbinden. Net als kit zit er verschil tussen het soort lijm dat je gebruikt voor je toepassing.
 • Lijmkit: combineert eigenschappen van kit en lijm. Met lijmkit verbindt je twee bouwdelen waarbij enige veerkracht of elasticiteit gewenst is.

Niet te vergeten: Ook Chemfix 2K, ons chemisch anker op basis van polyester epoxyhars, scharen we onder de lijmen en kitten. Deze chemische kameraad gebruik je (vaak) in combinatie met mechanische bevestigingsmiddelen om een bouwdeel stevig te verankeren. Lees er alles over in onze blog: chemisch anker plaatsen. ⚓

Welke soorten lijmen en kitten hebben we?

Zoals je al weet zijn er verschillende soorten lijm en kit. We vertellen je hier kort en bondig (dat proberen we tenminste) welke soorten er zijn en wat hun belangrijkste toepassingen zijn.

Siliconenkit

Siliconenkit is een reuze elastische kit, op basis van (jawel) siliconen. Silicoon is een waterafstotend materiaal, dit maakt dat siliconenkit overschilderen een slecht plan is. Je gebruikt siliconenkit voor het watervast opvullen van voegen die geregeld of zelfs permanent te maken hebben met een vochtige omgeving. Denk bijvoorbeeld aan je badkamer, toilet en keukenblad, maar ook het randje tussen je vloer en muur.

Acrylaatkit

Acrylaatkit is een kit op basis van acrylaat dispersie (waterbasis). De kit hardt uit door vocht los te laten, vandaar dat-ie een pietsie is gekrompen na volledige uitharding. Je kunt ‘m heel goed overschilderen na het kitten. Sterker nog, dit raden we aan omdat acrylaatkit relatief snel verkleurt. Je gebruikt acrylaatkit het beste in een (binnen)omgeving waar de temperatuur vrij constant blijft. Je kunt zowel naden en kieren als scheuren en barsten in je muur opvullen met deze kit.

💡 Tip: Wil je de kans op verkleuren en barsten in je verfwerk tot een minimum beperken? Neem dan onze (eveneens spotgoedkope) acrylaatkit non crack.

Polymeerkit

Wat is een polymeerkit? Een polymeerkit, of voluit MS polymeerkit, is een lijm(kit)soort op basis van gemodificeerde silaan moleculen. Het interessante van deze kit is dat-ie een aantal eigenschappen ‘leent’ van de siliconenkit, waardoor hij relatief goed tegen vocht kan en enigszins elastisch blijft. Een polymeerkit hardt uit door vocht uit de lucht op te nemen, dit noem je met een moeilijk woord polymeriseren. Afhankelijk van de precieze samenstelling gebruik je een polymeerkit voor het verlijmen van oppervlakten of als kit (vulmiddel van voegen). Welke polymeerkitten hebben wij in het assortiment?

 • Strong bond high tack (hier vertellen we enkele kopjes verder meer over)
 • Unibond polymeerkit: geschikt voor het verlijmen van bijna ieder bouwmateriaal.
  💎 Tip: neem transparante polymeerkit wanneer je een onzichtbare lijmverbindingen nodig hebt.
 • Façade sealer: deze dilatatiekit is zeer geschikt voor het afdichten van dilatatievoegen. Dit zijn de randen tussen bouwmaterialen die krimpen en uitzetten bij grote temperatuursveranderingen.
 • Glass seal: met deze beglazingskit kit je de aansluitvoegen tussen je glas en kozijn of gevel luchtdicht af.
 • Panel bond: panelenkit waarmee je in combinatie met cleaner, primer en paneltape plaatwerk en (gevel)panelen verlijmt.
 • EPDM seal & bond: zwarte EPDM kit voor de randafwerking van EPDM folie en kunststoffen in dak-, gevel- en vijverconstructies.
Bitumenkit

Een kitsoort op basis van bitumen. Weet je dat bitumen gewoon in de natuur voorkomt? We halen het namelijk uit aardolie. Nadat we brandstoffen als benzine en diesel uit aardolie gedestilleerd hebben, blijft er een koolwaterstof over: bitumen, zoals verwerkt in onze Roof tix. Deze kit is 100% waterdicht, vezelversterkt, duurzaam en heeft een hoge eindsterkte. Ideaal voor buitengebruik en dan met name op platte en licht hellende bitumineuze daken.

Houtlijm D3 en houtlijm D4

Dat zijn de twee soorten houtlijm die je vindt bij Tackmasters: D3 en D4. Wat betekenen deze classificaties precies? Laten we eerst het verschil bekijken tussen de twee houtlijmen.

Onze Woodglue D3 is een lijm op basis van polyvinylacetaat (PVAC). Hij hardt uit door vocht te verliezen, net als bijv. acrylaatkit. De poriën van het hout – houtvezels of houtnerven genoemd – nemen dit vocht op. Wordt er veelvuldig vocht ‘teruggegeven’ aan de lijm, zal hij uiteindelijk oplossen (verzepen).

Onze Woodglue D4 is een lijm op basis van polyurethaan (PU). Deze houtlijm hardt juist uit door vocht op te nemen, uit de lucht. Hij heeft een hoog vullend vermogen, vult oneffenheden in je hout eenvoudig op en zorgt voor waterdichte verbindingen. Wat betekent dit concreet?

 • Master woodglue D3 is waterbestendig. Je kunt deze houtlijm gebruiken in een vochtig binnenklimaat en buiten, zolang niet permanent in aanraking met water.
 • Master woodglue D4 is watervast. Een permanente waterbelasting, binnen of buiten, is helemaal geen probleem.
Secondelijm

De transparante secondelijm, superlijm, huishoudlijm of (zoals bij Tackmasters) Superglue. We gokken dat deze plakkerige superman jouw dag ook weleens gered heeft. Onze secondelijm is een cyanoacrylaatlijm. Hij hardt uit doordat bij aanraking met lucht, de ‘vrije’ monomeren in de vloeistof direct strakke ketens van polymeren vormen. Dit proces duurt slechts enkele seconden, wat we ook teruglezen in z’n titel. Houd er wel rekening mee dat secondelijm pas na zo’n 24 uur zijn eindsterkte heeft bereikt. Je gebruikt de lijm doorgaans voor kleine verlijmingen op materialen als kunststoffen, metalen, hout, leer en PVC.

Wat is de sterkste high tack? Strong bond high tack

Tackmasters Strong bond high tack is het perfecte voorbeeld van een lijmkit (ook een polymeerkit). We merken dat er in vele branches vraag is naar een fijne en betrouwbare high tack kit (zoals bij bouw– en aannemersbedrijven, dakdekkers, parketteurs en loodgieters). Vandaar dat we onze high tack even extra in het zonnetje zetten. Ben je benieuwd geworden? In de volgende blogs beantwoorden we de belangrijkste vragen over onze sterkste high tack.

Welke accessoires gebruik je bij het lijmen en kitten?

*Een leeg kratje kun je vullen met alle kitkokers die je maar wilt, maar je kunt ook meteen een vol kratje High tack bestellen.

Waarom Tackmasters?
 • Je betrouwbare leverancier in vele bouwmaterialen 🛠️
 • Vóór 16:00 uur bestellen = volgende werkdag je pakket in huis 🚀
 • Gratis verzending al vanaf €35,- 💸
 • Vele tevreden klanten gingen jou voor – check onze reviews op Trusted Shops 🌟