WC kitten? Waarom je een wc (niet) moet kitten!

Is het de hoogste tijd om een wc te kitten? Gebruik de juiste materialen om een mooi eindresultaat te krijgen!

Waarom is het slim om een wc te kitten?

Een kitlaag om de wc voorkomt dat de toiletpot beschadigt door vocht. Daarnaast is het hygiënischer, omdat een afgekitte wc eenvoudig is schoon te maken. Na het afkitten is jouw toilet 100% lekdicht en kan er geen viezigheid ophopen.

Hoe kit ik een wc?

Trek een strookje kit. Daarna maak de kit nat met water en zeep. Strijk de kitvoeg vervolgens af met je nagel (duim voor een dikkere rand, wijsvinger voor een dunne rand), houtje of kitspatel.

Moet een zwevende wc-pot ook afgekit worden?

Ja, ook dan adviseren we om een wc-pot af te kitten op de plek waar de pot de achterwand raakt.

Kan ik een wc-pot zelf afkitten?

Absoluut. Een strookje kit is voldoende. Kit langs de plek waar de tegels en het sanitair elkaar raken. Let er op dat de horizontale en verticale hoeken goed zijn afgekit. Als het goed is, is dit karweitje in enkele minuten klaar.

Moet ik alles in een toilet afkitten?

Nee, je moet het bedieningspaneel niet afkitten. Dit paneel moet los blijven zitten, zodat deze – in geval van nood – altijd verwijderd kan worden.

Welke kit moet ik gebruiken om een wc te kitten?

Aangezien een wc niet geverfd hoeft te worden, adviseren we een schimmelwerende siliconenkit. Onze keus is Silicon Sealer. Deze kit is niet alleen schimmelwerend, maar ook zuurvrij. De kit is kleurvast, blijft langdurig elastisch en kan schoongemaakt worden met schoonmaakmiddelen.

Koop de Silicon Sealer-kit goedkoop bij Tackmasters.

Kan ik een gekitte wc makkelijk schoonmaken?

Ja, zeker met de schimmelwerende siliconenkit van Tackmasters is schoonmaken een fluitje van een cent. Groene zeep, allesreiniger, azijn of antikal: de kit gaat makkelijk jaren mee!

Wanneer moet ik de kit rondom de wc verwijderen?

Lastig te zeggen. Door blootstelling aan water en vocht kan de levensduur afnemen. Een kitvoeg in de douche zal sneller vervangen moeten worden dan rondom een toiletpot. Wij verwachten dat een kitrand rondom de wc minimaal tien en maximaal dertig jaar meegaat. Meestal wordt een kitvoeg rondom een wc vervangen omdat deze is verkleurd.