Kitzeep

Open filters
2 resultaten
 • 5,49
  Finisher handspray voor het afwerken van kit.
  FINISHER HANDSPRAYER
   
  • βœ“ PH-neutrale afwerkzeep
  • βœ“ Kit schoon & glad afwerken
  • βœ“ Afbreekbaar afstrijkmiddel
 • 29,95
  Finisher kit afstrijkmiddel
  FINISHER CONCENTRATE
   
  • βœ“ 5 liter geconcentreerd
  • βœ“ Professioneel kit afwerken
  • βœ“ Biologisch afbreekbaar
Kitzeep

Kitzeep is de lipgloss op je kitproject. Ga je randen, voegen en naden afkitten, dan wil je dit ongetwijfeld zo goed mogelijk doen. Kit afstrijken met Tackmasters finisher doet je verstelt staan van het eindresultaat. Dit interessante product zorgt er namelijk voor dat je kitranden er straks nog strakker, gladder en schoner uitzien. Ben je benieuwd wat finisher kitzeep is en hoe je het gebruikt? Lees vlug door.

Kitzeep aka afwerkzeep aka finishers

Pfoe, al die verschillende namen voor hetzelfde. Of we nu spreken over ‘kitzeep, ‘afwerkzeep’ of finisher, het is allemaal afstrijkmiddel. Een vloeistof op basis van neutrale zeep voor het glad afstrijken kit.

Glad en schoon afstrijken van je kit doe je perfect met Tackmasters kitzeep. Finisher isΒ 90% afbreekbaar, vrij van oplosmiddelen en PH-neutraal. PH-neutraal betekent precies tussen zuur en alkalisch in.

πŸ‘οΈβ€πŸ—¨οΈ Tip! In dit artikel over siliconenkit aanbrengen vertellen we je hoe je kit het beste kan afwerken met kitzeep.

Welke kitzeep voor het afstrijken van je kit?

Geen gedoe. Gewoon één goede kitzeep voor het afstrijken van je siliconenkit, beglazingskit of acrylaatkit. Al werkt voor acrylaatkit afstrijken met water vaak ook prima.

βœ“ Tackmasters finisher is een milde kitzeep. Makkelijk in gebruik.

Kit afwerken met kitzeep [stappenplan]
 1. Heb je het juiste product voor jouw toepassing? Kitzeep gebruik je voor het afwerken van kit.
 2. Gebruik je Finisher concentrate? Verdun deze dan tot een oplossing van 1 Γ  3%. Hiervoor gebruik je zo’n 1 tot 3 delen Finisher Concentrate op 100 delen water.
 3. Wanneer je de voegen of randen gevuld hebt met kit, bevochtig je het voegoppervlak en aangrenzende delen met finisher kitzeep. Je kunt dit doen met de spray of bijvoorbeeld een kwast.
  Let wel: De aanbrengtemperatuur dient tussen de 5 Β°C en 40 Β°C te liggen (dit geldt voor zowel omgevings- als ondergrondtemperatuur).
 4. Afstrijken maar die kit. Waarschijnlijk doe je dit met behulp van een spatel, plamuurmes, voeghoutje of gewoon het topje van je vinger. ☝🏽
 5. Voor de finishing touch: doop nog even je vinger in de finisher en beweeg deze licht over de kitrand. Verwonder je tenslotte over de glanzende en frisse afwerking.

Wil je de kitrand later overschilderen, laat dan stap 5 achterwege. Het is in die gevallen aan te raden om het geheel na te spoelen met schoon water. Op die manier verklein je de kans dat er zeepresidu van de kitzeep achterblijft waardoor verf minder goed hecht. Ook voor glas- en natuursteen raden we aan om na te spoelen met water.

Bestel alle benodigdheden mee voor je klus

Zoek je toevallig ook een goede primer die de basis vormt voor een poreuze ondergrond waarop je gaat kitten? Of misschien de Seal & bond remover, waarmee jij gemorste primer, lijm of kit meteen verwijderd? Accessoires voor jouw plakkerige klussen, om goed voorbereid aan de slag te gaan? Je vindt het allemaal op tackmasters.nl.

 • 🏎️ VΓ³Γ³r 16:00 uur bestellen = volgende werkdag jouw bestelling in huis
 • πŸ’Έ Boven de €35,- = francoverzending
 • πŸ“‘ Geen vraag te gek, geen moeite te veel: app, mail of bel ons gerust!