Douche kitten

Douche kitten: de beste kit én 6 onmisbare tips

Ga je de douche kitten? Een spannend karweitje, maar je bent helemaal voorbereid met deze zes tips.

Voorbereiding is het halve werk. Als je kitranden in de douche gaat vervangen, is het belangrijk dat je de oude randen eerst zorgvuldig verwijdert. Snijdt de kit weg en je kunt de oude kitranden eenvoudig verwijderen. Ontvet daarna het oppervlak met ammonia of een ammonia vervanger en laat dit goed drogen.

Wat moet ik kitten in een douche?

In de douche is afkitten van randen gebruikelijk, zoals randen waar tegels elkaar raken, maar vooral ook randen waar verschillende materialen (douchebak en tegels) elkaar tegenkomen. Kit heeft een belangrijke functie. In de douche is het belangrijk dat alles waterdicht is. Is de kit niet waterdicht? Dan kan er lekkage ontstaan. Buiten de douche is kitten ook erg belangrijk, omdat de algehele luchtvochtigheid in een badkamer doorgaans een stuk hoger ligt, dan in een ander vertrek.

Hoe strijk ik de kit netjes af?

Zodra je klaar bent met het kitten van de randen in je douche, kun je de kitrand afstrijken met water en zeep. Gebruik een houtje of kitspatel om de kit af te strijken. Je kunt ook je nagel gebruiken. Deze techniek zie je in de video hieronder vanaf 2:47. We raden niet aan om dit met een vinger te doen, want dan smeer je de kit uit. De overtollige kit moet echt weggehaald worden.

Douche kitten, op deze manier! 🚿

Wanneer kan ik weer de douche in na het kitten?

Het is belangrijk dat de eerste paar millimeter van de kitlaag is uitgehard. Dit duurt minimaal vier en maximaal twaalf uur.

Moet ik de kitranden in de douche regelmatig controleren?

Ja, zeker als het van belang is dat alles waterdicht is. Een klein gaatje of scheurtje kan dan grote gevolgen hebben. Controleer tijdens het schoonmaken van de kitranden of alles goed vast zit. Is er sprake van een scheurtje? Vervang de kitrand dan zo snel mogelijk.

Welke kit gebruik ik in de douche?

Aangezien een douchebak of douchetegels niet geverfd worden, adviseren we om die delen van je douche te kitten met een schimmelwerende siliconenkit. Onze keus is Silicon Sealer. Deze kit is niet alleen schimmelwerend, maar ook zuurvrij. De kit is kleurvast, blijft langdurig elastisch en kan schoongemaakt worden met schoonmaakmiddelen.

Goedkoop siliconenkit kopen? Koop Silicon Sealer bij Tackmasters!

Wanneer moet ik de kitrand vervangen?

In de douche wordt de kitrand dagelijks nat. Dit verkort de levensduur, dus houd er rekening mee dat de kitrand na vijf tot tien jaar al aan vervanging toe is.

Kan ik na het kitten in de douche met alle middelen schoonmaken?

Ja. Probeer geen zuren te gebruiken, zoals schoonmaakmiddelen met citroenzuur. Dit tast de kit aan.