Siliconenkit overschilderen: goed of slecht idee?

Om direct met de deur je badkamer, toilet of andere vochtige ruimte binnen te vallen waar je siliconenkit gebruikt: siliconenkit overschilderen is onmogelijk. Zelfs met een goede primer? De juiste verf? Secuur aanbrengwerk? Helaas, we moeten je teleurstellen. Wel hebben we natuurlijk de oplossing voor jou om tóch de beste kleuren siliconenkit te matchen bij je interieur. Lees mee en ontdek ook meteen hoe het komt dat je siliconenkit niet kunt overschilderen.

Wat bespreken we in dit artikel?

Siliconenkit (niet) overschilderen
De bekendste plek waar je siliconenkit terugvindt is toch wel de badkamer. Net als bij ons zijn in jouw badkamer waarschijnlijk ook de naden rondom je douche/bad, wastafel, tegels en (eventueel) toilet afgedicht met siliconenkit. 🛀🏽

Siliconenkit overschilderen: waarom niet?

Je vraagt je misschien af waarom siliconenkit overschilderen je nooit gaat lukken. We leggen het je graag uit. De reden dat je siliconenkit niet kunt overschilderen is eigenlijk erg simpel:

Een siliconenkit bestaat uit siliconen. Dit rubberachtige materiaal is zeer flexibel en (nagenoeg) onbreekbaar. Het stoot tevens water en andere vloeistoffen af. Om deze reden gebruik je een spray op basis van siliconen bijvoorbeeld zeer goed voor het beschermen van materialen (met name metaal) tegen roest en slijtage.

Wat gebeurt er als je toch siliconenkit gaat overschilderen?

Kleine kans dat je het gaat proberen na het lezen van dit artikel. Laten we toch eens kijken wat er zóú gebeuren als je siliconenkit gaat overschilderen. Aangezien er geen hechting zal optreden tussen de verf en je siliconenkit, zal bij overschilderen je verf al snel van de kitrand afdruipen. Het laagje dat toch achterblijft, veeg je ook weer gemakkelijk weg. Zoals je begrijpt zal het geen esthetisch meesterwerkje worden. 😉

Dat er geen hechting plaatsvindt zie je onder andere door de visogen (kratervorming) in je schilderwerk. De term ‘visogen’ wordt door schilders gebruikt om de bubbeltjes of bolletjes in een verflaag te omschrijven. Je kunt het vergelijken met luchtbelletjes in water. Het ‘visogenprobleem’ kan altijd optreden als je het te verven oppervlak niet goed voorbereidt (schoonmaken, grondverf of primer). Bij het siliconenkit overschilderen gebeurt het echter gegarandeerd doordat – zoals je nu weet – er op siliconen geen hechting kan plaatsvinden.

Niet overschilderen: ✅ Hoe krijg je siliconenkit wel in de mooiste kleur?

Je kunt siliconenkit dan wel niet overschilderen, het fijne aan deze kit is dat-ie verkrijgbaar is in allerlei verschillende kleuren. Bij het plaatsen of vernieuwen van je interieur zoals een toiletpot, bad, douche, wasbak of aanrecht, zoek je meteen de kleuren siliconenkit uit die er het mooist bij passen. Heb je een oude rand siliconenkit waar je je enorm aan stoort? Dan is het beste om de rand te verwijderen en nieuwe siliconenkit aan te brengen.

In de volgende artikelen vertellen wij je uitgebreid hoe het werkt. Zelfs indien je (nog) geen ervaring hebt met kitten, zul je merken dat je het met onze tips zo in de vingers hebt. 👌🏼

Welke kleuren siliconenkit zijn er?

siliconenkit (niet) overschilderen
Tackmasters siliconenkit voor al je vochtige ruimtes 💦

Op tackmasters.nl vind je siliconenkit in verschillende kleuren. Daarnaast breiden wij ons assortiment voortdurend uit, omdat onze webshop een mooie groei doormaakt. 🚀 De kans is dus groot dat je op termijn siliconenkit in nog meer kleuren terugvindt! Welke kleuren hebben wij al voor jou in ons assortiment?

  • Zuiver wit RAL 9010
  • Verkeerswit RAL 9016
  • Crème wit RAL 9001
  • Antraciet RAL 7016
  • Manhattan RAL 7045
  • Transparant (transparant)
  • Transparant / grijs
  • Zwart
  • Licht grijs

🤑 Tip: Bestel onze siliconenkit reuzevoordelig voor €5,49 p/kitkoker of €9,88 p/kitworst (prijzen ex btw).

Siliconenkit niet overschilderen maar de juiste kleuren kiezen 🎨

Siliconenkit overschilderen is geen optie, zoals je nu weet (en waarschijnlijk nooit meer vergeet). Wél is de watervaste kit voor al je vochtige ruimtes verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zeg nou zelf, een frisse, schone kitrand in de juiste kleur zet wel écht wel de puntjes op de ‘i’ in jouw paleisje. 🏰

Zoek daarom eenvoudig de kleur uit die het beste past bij jouw (nieuwe) interieur of vervang je oude siliconenkit. Mocht je hierbij tegen problemen aanlopen of je hebt een vraag over je bestelling bijvoorbeeld, stuur ons gerust een bericht of bel even.

Lees je graag verder?