Primers

Open filters
1 resultaat
 • vanaf 37,79
  Primer van Tackmasters, hét hechtmiddel voor jouw lijm- of kitproject.
  PRIMER 1 L
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorgen vanaf €35,-
Primers

Zodra je met lijmen en kitten aan de slag gaat, wil je natuurlijk dat ze zo goed mogelijk hechten op jouw ondergrond. Vele van onze lijmkitten, zoals de extreem sterke Strong bond high tack, hechten al op een vochtige ondergrond, zelfs zonder primer. Ga je echter kitten op poreuze ondergronden, zoals hout, beton of steen, dan is er het risico op een ongelijkmatige hechting. Poreus houdt in dat de ‘poriën’ of ‘nerven’ van het materiaal vloeistof doorlaten. Door vóór het kitten een kit primer aan te brengen, zorg je ervoor dat deze poriën zich volzuigen met de primervloeistof. Je hebt na het uitharden van de primer een gesloten, waterbestendige laag gecreëerd. De perfecte basis voor jouw lijm- of kitproject! 🦾

Ontdek meer over de primer van Tackmasters

We weten nu dat je kit primers aanbrengt op een oppervlakte vóórdat je hierop gaat kitten of lijmen. De kit primer van Tackmasters, ook wel een voorbewerkmiddel genoemd, is samengesteld op basis van polyurethaan en oplosmiddelen. Wil je er zeker van zijn dat lijm of kit zowel goed als gelijkmatig hecht op het oppervlak? Gebruik het dan gerust voor al jouw kitklussen op poreuze ondergronden. En, wil je dilatatievoegen veilig en nauwkeurig afwerken? Ook dan komt een kit primer uitstekend van pas. Je leest in de productomschrijving waarom dat is.

Hoe gebruik ik kit primer? Zie hier het stappenplan:
 1. Dubbelcheck of je de juiste kit primer hebt voor jouw klus.
 2. Maak de ondergrond waarop je de primer gaat aanbrengen stof- en vetvrij, schoon en droog.
 3. Bestrijk vervolgens de ondergrond met Tackmasters primer voor lijm en kit. Je kunt dit handig met een
  kwast of roller doen.
 4. Wacht zo’n 60 minuten voordat je het bestreken oppervlak kennis laat maken met jouw plakkerige vrienden.

De droogtijd van onze kit primer is 60 minuten bij een temperatuur van 23 °C en luchtvochtigheid van 50%. Bij een lagere temperatuur en lagere luchtvochtigheidsgraad is de droogtijd langer. Andersom geldt dat bij een hogere temperatuur en hogere luchtvochtigheidsgraad de droogtijd juist korter is. Verzeker jezelf er in ieder geval van dat de primerlaag volledig uitgehard is.

Heb je primer gemorst? Geen nood. Je verwijdert het prima met onze Seal & bond remover. Dit doe je het beste direct, omdat na volledige uitharding het middel enkel nog mechanisch te verwijderen is.

Service | Tackmasters

Ben je benieuwd of deze kit primer de juiste match is voor jouw klus? Of heb je andere vragen? Graag horen we in dat geval van je, dus bel ons of laat even een berichtje achter. Onze medewerkers staan altijd klaar om met je mee te denken of een professioneel advies te geven met betrekking tot onze producten.

Zakelijk bestellen? Maak direct een account aan en kies voor “zakelijk bestellen”. Wij zetten jou als zakelijke klant in ons systeem. Wanneer je kiest voor Tackmasters, kies je voor topkwaliteit, aantrekkelijk scherpe prijzen én onbeperkt professioneel (en persoonlijk) advies. We klimmen tenslotte graag samen met jou naar de top. ⛰️