Primers

Open filters
1 resultaat
 • vanaf 37,79
  Primer van Tackmasters, hét hechtmiddel voor jouw lijm- of kitproject.
  PRIMER 1 L
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
Primers

Je wilt natuurlijk altijd dat jouw lijm en kit goed hecht op de ondergrond. Bij veel lijmkitten van Tackmasters is dit al het geval, zelfs zonder primer. Ga je echter kitten op poreuze ondergronden, zoals hout, beton of steen, dan is er het risico op een ongelijkmatige hechting. Poreus houdt in dat de “poriën” van een materiaal vloeistof doorlaten. Door vóór het kitten een primer aan te brengen, zorg je ervoor dat deze poriën zich volzuigen met de primervloeistof. Je hebt na het uitharden van de primer een gesloten, waterbestendige laag gecreëerd. De perfecte basis voor jouw lijm- of kitproject!

Ontdek meer over de primer van Tackmasters

We weten nu dat primer een middel is dat je aanbrengt op een oppervlakte vóórdat je hierop gaat kitten of lijmen. Ons voorbewerkmiddel is samengesteld op basis van polyurethaan en oplosmiddelen. Wil je er zeker van zijn dat lijm of kit zowel goed als gelijkmatig hecht op het oppervlak? Gebruik het dan gerust voor (en vóór) al jouw kitklussen op poreuze ondergronden. Wil je ook dilatatievoegen veilig en nauwkeurig afwerken? Ook dan raden wij de primer aan. Je leest in de productomschrijving waarom dat is.

Hoe gebruik ik primer? Zie hier het stappenplan:

 1. Dubbelcheck of je de juiste primer hebt voor jouw klus.
 2. Maak de ondergrond waarop je de primer gaat aanbrengen schoon, droog, stof- en vetvrij.
 3. Bestrijk vervolgens de ondergrond met Tackmasters primer. Je kunt dit handig met een kwast of roller doen.
 4. Wacht zo’n 60 minuten voordat je het bestreken oppervlak te lijf gaat met kit of lijm.

De droogtijd van de primer is 60 minuten bij een temperatuur van 23 °C en luchtvochtigheid van 50%. Bij een lagere temperatuur en lagere luchtvochtigheidsgraad is de droogtijd langer. Andersom geldt dat bij een hogere temperatuur en hogere luchtvochtigheidsgraad de droogtijd juist korter is. Verzeker jezelf er in ieder geval van dat de primerlaag volledig uitgehard is.

Heb je primer gemorst? Geen nood. Je verwijdert het prima met onze Multi Cleaner. Dit doe je het beste direct omdat na volledige uitharding het middel enkel nog mechanisch te verwijderen is.

Service | Tackmasters

Ben je benieuwd of Tackmasters primer inderdaad de juiste match is voor jouw klus? Of heb je andere vragen? Graag horen we van je, dus neem gerust even contact op. Onze medewerkers staan altijd klaar om met je mee te denken of een professioneel advies te geven met betrekking tot onze producten.

Zakelijk bestellen? Maak direct een account aan op tackmasters.nl en kies voor “zakelijk bestellen”. Wij zetten jou als zakelijke klant in ons systeem. Wanneer je kiest voor Tackmasters, kies je voor topkwaliteit, aantrekkelijk scherpe prijzen én onbeperkt professioneel (en persoonlijk) advies. Wij bouwen tenslotte graag samen aan succes.