PU schuim benodigdheden

Open filters
4 resultaten
 • vanaf 15,95
  pur pistool - voor 750 ml PU-schuim
  PUR PISTOOL
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorgen vanaf €35,-
 • 159,95
  Isolation fix set / schuimpistool voor isolatie
  ISOLATION FIX SET SLANG/PISTOOL
 • 4,89
  PUR pistool reiniger - PU gun cleaner
  PU GUN CLEANER 500 ML
   
  • ✓ Pur verwijderen
  • ✓ Schroefdop ⤷ purpistool
  • ✓ Ook als spuitbus
 • 3,90
  PUR voegnozzle - Spuitmond PUR pistool - 10 stuks
  PUR VOEGNOZZLE 10 stuks
PU schuim benodigdheden

Of je nu aan de slag gaat met isolerende PU schuimen of lijmschuimen, een aantal benodigdheden komen altijd goed van pas. Heb jij bijvoorbeeld al het beste PUR pistool? Een effectieve PU schuim verwijderaar? Smalle voegnozzles voor het aanbrengen van je purschuim? Je vindt bij Tackmasters alle PU schuim benodigdheden. Op deze pagina vertellen we je er meer over en ontdek je daarnaast welke purschuimen we voor jou hebben.

Welke benodigdheden gebruik je voor het aanbrengen van PU schuim?

Maak vlug kennis met onze PU schuim benodigdheden en de belangrijkste details. Bestel je vandaag nog vóór 16:00 uur jouw accessoires? Grote kans dat ze morgen al kunnen bijdragen aan het succes van jouw schuimklus! 🔫

PUR pistool

Tackmasters metalen PUR pistool is het ideale schuimwapen. Iedere spuitbus van 750 ml, geschikt voor pistool, schroef je er middels de NBS aansluiting gemakkelijk op. Omdat de purspuit voorzien is van anti-slip op het handvat, ligt-ie stevig in jouw hand. Zelfs het doseren van je PU schuim is een makkie. Je doseert namelijk via de trekker en stelschroef, aan de achterzijde van het pistool, zowel de hoeveelheid PU schuim als dikte van je spuitstraal. Kortom, een echte musthave als het aankomt op PU-schuimklussen.

PU gun cleaner

Met de PU gun cleaner verwijder je één- en tweecomponenten PU schuim eenvoudig, mits je schuim nog niet is uitgehard. In het laatste geval is er bijna altijd (gedeeltelijk) een mechanische oplossing nodig. Deze purschuimreiniger gebruik je op twee manieren. Je kunt ‘m op de schroefdop van je PUR pistool bevestigen, om achtergebleven schuim weg te spuiten. Ook kun je ‘m handmatig bedienen om oppervlakken en gereedschap te ontdoen van schuimige vervuiling. Wil je weten hoe je eenvoudig en effectief te werk gaat? Lees het in onze blog: PUR pistool reinigen.

PUR voegnozzles

De voegnozzles, oftewel spuitmonden, voor op je PUR pistool zijn per 10 verpakt. Dit betekent dat je slechts €0,39 (ex) per spuitmond betaald! Met de voegnozzle, profiteer je van verschillende voordelen. De kunststof spuitmond dient bijvoorbeeld als bescherming voor de kop van je schuimpistool. Daarnaast is hij flexibel. Dit maakt het mogelijk om ook ‘stugge’ of oneffen plekken in je ondergrond te bereiken. Tenslotte is het grootste voordeel zijn smalle, langwerpige vorm. PUR spuiten in nauwe randen, smalle kieren en kleine gaatjes doe je voortaan met gemak.

Isolation fix pistool + slang

Speciaal voor het verspuiten van onze PU isolatieschuim in drukvat, is er het Isolation fix spuitgerei. Verwerk je op grote schaal (professioneel) isolatiemateriaal als EPS, XPS, PIR en PUR? Dan maakt dit schuimpistool jouw klussen stukken makkelijker. Via de NBS aansluiting verbindt je de slang met het drukvat. De gele slang zorgt ervoor dat je veel bewegingsruimte hebt. Op de afbeelding valt je ongetwijfeld direct de extreem lange spuitlans van dit pistool op. Stel je voor, hiermee bereik je ieder hoekje, gaatje en welving van je materiaal probleemloos.

Tot zoverre onze PU schuim benodigdheden. Graag vertellen we je nu wat meer over onze PU schuimen. Dus, lees je mee, dan duiken we samen het schuim in! 😉

Voor welke PU schuimen van Tackmasters ga je?

PU schuim is razend populair om zijn vullende vermogen, snelle uitharding en eenvoudige verwerking. We onderscheiden purschuimen die in de eerste plaats een vullende/isolerende functie hebben en schuimen die in de eerste plaats een lijmende functie hebben.

Isolerende PU schuimen

We hebben voor jou hoogwaardige isolatieschuimen. Afhankelijk van de unieke samenstelling blinken zij uit in een specifieke toepassing, zoals thermische isolatie, vullen van dilatatievoegen of brandwerend afdichten. Tegelijkertijd hebben ze ook belangrijke overeenkomsten. We sommen de grootste, gezamenlijke voordelen van isolerend purschuim voor je op.

 • Thermisch isolerend: PU schuim zet altijd uit en bevat een bepaald percentage lucht. Stilstaande lucht is een fantastische, thermische isolator.
 • Akoestisch isolerend: Afhankelijk van het luchtpercentage en open/gesloten celstructuur houdt isolatieschuim in meer of mindere mate geluidsgolven tegen.
 • Goede luchtdichtheid: Het uitzetten – hoog vullende vermogen – maakt dat ook gaten, naden en kieren luchtdicht opgevuld worden.
 • Gemakkelijk verwerkbaar: Door middel van onze spuitbussen met een rietje, voor handgebruik of de 750 ml spuitbussen met schroefdop voor op je PUR pistool.
 • Duurzaamheid: Van Tackmasters hoge kwaliteit isolerend PU schuim heb je decennia lang plezier.
 • Licht materiaal: Uitgehard schuim is relatief licht, waardoor het nauwelijks een belasting is voor je bouwkundige constructie.
Wat is ons assortiment isolerende PU schuimen?
PU lijmschuimen

Lijmschuim op basis van polyurethaan is een perfecte keuze, wanneer je gaat voor een vullende en rotsvaste lijmverbinding. Ga je bijvoorbeeld isolatiemateriaal verlijmen met een PU lijmschuim? Dan vullen zij elkaar (letterlijk) aan en worden isolerende eigenschappen versterkt. Er zijn natuurlijk overeenkomsten met de isolerende purschuimen. Toch profiteer je met een lijmend PU schuim ook weer van andere voordelen. Laten we ze samen langslopen.

 • Gelijkmatige lijmverdeling: Het uitzetten van de lijmschuim (expansie) zorgt voor een goede verdeling van de schuim, terwijl het tegelijk oneffenheden in ondergrond/materiaal wegwerkt.
 • Versterkt isolerend lijmschuim: Ten opzichte van lijmkit en contactlijm zijn er meer luchtdichte en thermische isolatie-eigenschappen gezien het percentage stilstaande lucht (isolator).
 • Verminderde trilling- en geluidsoverdracht: Stilstaande lucht zorgt voor akoestische isolatie omdat er minder trillingen en geluidsgolven doorgelaten worden.
 • Schuren, snijden en overschilderen is mogelijk: Uitgezet PU lijmschuim is makkelijk vormbaar. Daarnaast werk je direct randen en naden af, die je vervolgens kunt overschilderen.
 • Hechting op vele bouwmaterialen: Dit maakt veelzijdig gebruik mogelijk op materiaal als beton, steen, hout, metaal en kunststof.
 • Razendsnelle uitharding: Tenminste binnen 24 uur, maar in veel gevallen is jouw verlijmde constructie zelfs al binnen een half uurtje belastbaar.
Wat is ons assortiment lijmende PU schuimen?
Heb je hulp nodig bij het maken van jouw keuze?

We doen ons best om jou zo goed mogelijk te informeren over onze producten. Is er toch iets onduidelijk, heb je een specifieke casus of wil je gewoon weten wat we voor jou als (zakelijke) klant kunnen betekenen? Laat gerust een bericht achter of pleeg meteen een telefoontje! Samen komen we eruit. 🏆