Schimmelwerende kit nodig: bestel ‘m voordelig (en lees alles over schimmel in je badkamer) 🚿

Schimmel in de kit, bijvoorbeeld in je badkamer of langs een raam? Dat is natuurlijk geen gezicht. Misschien herken je dit wel. Je staat lekker te douchen en je ogen glijden af naar die zwarte spikkels (of zelfs al hele plekken) in de kitrand van je douche. Bah, je gaat snel verder met schrobben en boenen. Van jezelf, welteverstaan. Die arme voegen liggen daar maar schimmel te happen. Of! Je wilt deze ‘gênante momentjes’ juist voor zijn en jouw douche afkitten met de beste, schimmelwerende kit. Hoe dan ook, wij hebben ‘m voor je: de anti schimmel kit, voor slechts €5,49 p/kitkoker (ex btw) is-ie de jouwe. 🫶🏼🚛

Lees rustig door of navigeer naar jouw specifieke vraag via de inhoudsopgave. 🗺️

Hoe komt het dat je schimmel vindt in je kitranden?

Echt hè, het zou verboden moeten worden. Niets is meer waar, ook jij krijgt waarschijnlijk vroeg of laat te maken met schimmel in je kit, of dit nu in je badkamer is of bijv. langs een raam. De belangrijkste invloedfactor op het ontstaan van schimmels is vocht. 💦 Maar er speelt meer mee, bijvoorbeeld:

 • Vocht dat blijft liggen omdat er onvoldoende ventilatie in je ruimte aanwezig is.
 • Organisch afval dat achterblijft in je kitrand is een feestmaal voor schimmels. Denk aan zeepresten, huidcellen en ander vuil (zeg jij het maar).
 • De kwaliteit van je kit en aanbrengwijze. Daarom is het slim om je te verzekeren van goede, schimmelwerende kit en je te verdiepen in hoe je siliconenkit correct moet aanbrengen (je kunt tenslotte meer dan €200,- besparen door het zelf te doen).

Niet alleen in je kitranden, maar schimmels vind je soms (helaas!) ook in je plafond, muur of vloer. Leef je in een wat ouder huis dan kan het bijv. zijn dat er geen vochtscherm gebruikt is. Zogenaamd optrekkend vocht kan dan je woning binnendringen via de vloer of via de met water verzadigde bakstenen, waarin schimmels gaan huishouden.

Schimmelwerende kit voor in je badkamer
Tja, deze badkamer is wat vervallen, maar zelfs als jij je badkamer netjes bijhoudt bestaat de kans op schimmel. Kijk mee welke schimmelwerende kit je het beste kunt gebruiken en wat je zelf kunt doen tegen schimmel.

Wat is de beste schimmelwerende kit voor in je badkamer?

Grote kans dat jij hier bent (welkom!) omdat je zoekt naar de beste schimmelwerende kit voor in je badkamer. Je gaat dan óf je oude, schimmelige voegen vervangen voor nieuwe, frisse kit óf siliconenkit aanbrengen rondom je nieuwe sanitair.

Inderdaad: siliconenkit. Voor de voegen in je badkamer en rondom ander sanitair gebruik je een zeer elastische kit op basis van waterafstotende siliconen. Verzeker je ervan dat de siliconenkit in kwestie geschikt is als sanitairkit (wat is het verschil? 👁️‍🗨️). Ben je benieuwd waarom Tackmasters Silicon sealer jouw perfect anti schimmel kit is?

 • Neutrale siliconenkit voor €5,49 p/kitkoker (ex btw) waarmee je geld in je zak houdt. 🤑
 • Deze kit is zuurvrij, wat zorgt voor een goede, veilige hechting en geen/nauwelijks een zurige geur nadat je ‘m aanbrengt.
 • Silicon sealer bevat geen oplosmiddelen en weekmakers en is dus lijf- en voedselveilig en milieuvriendelijker dan een kit die wel deze middelen bevat. 🌱
 • Te gebruiken op metalen met behoud van hun oorspronkelijke kleur.
Schimmelwerende kit
Ga jij met mij anti schimmel campagne voeren in je badkamer?” 🤺

Hoe kan jij je kit helpen aan een schimmelvrij bestaan?

Wat kun jij doen om zo lang mogelijk te genieten van schone kitranden? Dit zijn onze tips.

 1. 🏆 Gebruik een schimmelwerende kit (zoals Silicon sealer).
 2. 👷🏼 Verzeker je ervan dat de kit op de juiste wijze aangebracht wordt. Dit betekent o.a. dat je werkt op een schone en droge ondergrond, beide hechtvlakken goed geraakt worden en er geen scheurtjes, gaatjes of anderszins onafgewerkte stukken in je kit zitten.
 3. 🌬️ Ventileer vochtige ruimtes goed en frequent. Afzuiging, open deuren en/of ramen zorgen ervoor dat de warme lucht beter afgevoerd wordt.
 4. 🧼 Kit Hygiëne: regelmatig schoonmaken van je tegels en voegen voorkomt dat er (teveel) organisch vuil op de kitranden achterblijft (remember: feestmaal voor schimmels).

Blogtips

Welke schimmelwerende kit gebruik je voor je raam?

Schimmelwerende kit voor raam
Schimmelwerende kit voor je raam – slechts €3,90 p/kitkoker (ex btw) 🪟

Heb je last van schimmel in de voegen langs je ramen? Het komt minder vaak voor dan schimmel in de randen van vochtige ruimtes, zoals een badkamer. Ramen zijn doorgaans namelijk relatief minder (lang) vochtig. Ook is de kans op organisch vuil er kleiner (de berg stof die er misschien ligt is natuurlijk niet organisch 😉).

Is er een schimmelwerende kit die je voor je ramen kunt gebruiken? Tackmasters Glass seal is erg goed bestand tegen vocht en perfect voor beglazing. Ook je kozijnen binnen afkitten doe je meteen met deze beglazingskit. Net als bij siliconenkit, gelden wel de volgende ‘formules’ – in de uiterste gevallen.

 • Schimmelformule: langdurige vochtophoping + organisch afval + scheurtjes of gaatjes = extreem grote kans op schimmel
 • Anti-schimmelformule: goede kit + goed aanbrengen + ventileren + geregeld schoonmaken = extreem kleine kans op schimmel

Zoek je tips om je voegen schimmelvrij te maken?

Schimmel verwijderen in je badkamer

Heb je het idee dat de voegen in jouw badkamer – ondanks de schimmel – nog wel een tijdje mee moeten kunnen, dan zoek je misschien een effectieve manier om ze weer schimmelvrij te krijgen. Tja, je kent natuurlijk de reclame van HG: “Nooit meer vieze schimmel. HG doet wat het belooft.” In dit artikel over schimmel verwijderen noemt HG dat je naast met hun schimmelreiniger ook kunt proberen om schimmel te verwijderen met azijn, soda of bleekwater.

Wat zouden wij doen? Dat is natuurlijk onze eigen Multischuim mee bestellen voor maar €4,49 (ex btw) per 500 ml spuitbus. In het geval van schimmel laat je ‘m minimaal 15 minuten intrekken. Hij bruist je schimmel los, jij helpt (evt.) een handje mee met je spons of doek.

BTW: We zijn wel heel benieuwd naar je resultaat. Laat je even een review achter wanneer je erachter komt dat je jouw voegen met Multischuim net zo schoon krijgt (of juist niet) als met HG schimmelreiniger? 🧽

Waarom zit er schimmel op badkamer-kit en niet op (dezelfde) zwembad-kit?

Een heel interessante vraag waar wij ons ook (ooit) doorheen geworsteld hebben. Hoe werkt dit precies?

– Het lijkt erop dat vocht zorgt voor schimmel in je kit.
– Maar, daarom gebruik je toch juist een watervaste siliconenkit?
– In een zwembad – dus helemaal permanent onder water! – zijn de siliconen kitvoegen vaak wel schimmelvrij, terwijl de schimmels na enkele maanden wel jouw badkamervoegen bevolken.
– Hoe dan ⁉️

Het zit ‘m er hier in dat vocht niet uit zichzelf zorgt voor schimmelgroei. Feitelijk gaat het om een combinatie van vocht en (organische) verontreinigingen. Hierbij kun je denken aan restjes zeepsop, andere verzorgingsproducten, bacteriën, huidcellen en andere lichaamsnatuurlijke stoffen.

Over het algemeen gezien vind je in zwembaden schoon water, behandeld met chloor of een ander desinfectiemiddel. Gelukkig maar, voor ons. Daarnaast wordt het water continue gezuiverd en de ruimte – dus het niet-onder-water-gedeelte – vaak goed geventileerd. 🏊🏽

Schimmelvrije Service van Tackmasters

Schimmelvrije Service? Serieus? Alsof het hoogste doel van dit artikel is het woord ‘schimmel’ te noemen in werkelijk ieder kopje. Nee, eigenlijk zit het zo. Service is ons Stokpaardje. We ventileren, poetsen en boenen tot we een ons wegen, omdat we geloven dat echt helpen het verschil maakt in de gigantische stortvloed van online-aanbod die je over je uitgestort krijgt. Dus, waar wacht je nog op? Bestel jouw favoriete producten op tackmasters.nl, geniet van onze service en lees nu nog even vlug de reviews die we al mochten ontvangen. 😉 👇🏽