Op zoek naar schimmelwerende kit? Dit zijn de opties

Ben je op zoek naar een schimmelwerende kit en zie je door de bomen het bos niet meer? Wij begrijpen dat ons ruime assortiment soms wat verwarrend kan zijn. Welke kit is nu de beste optie voor jouw klus? En wat zijn de voor- en nadelen? We nemen je mee in de wondere wereld van schimmelwerende kit en vertellen je er graag alles over. Zo kun jij de beste keuze maken voor jouw klus. Ontdek al onze tips en bestel jouw kit en benodigdheden tegen de laagste prijzen van Nederland en België. 

Schimmelwerende kit

Schimmelwerende kit is een type kit dat speciaal is ontworpen om schimmelgroei te voorkomen op oppervlakken waarop het wordt aangebracht. Het wordt vaak gebruikt in vochtige omgeving, zoals de badkamer, keuken of andere plekken waar schimmel voor kan komen.

Schimmelwerende kit bevat doorgaans antischimmel additieven die de groei van schimmels en bacteriën remmen. Deze additieven helpen bij het creëren van een beschermende barrière en voorkomen dat schimmel zich kan hechten en vermenigvuldigen op het oppervlak waarop de kit is aangebracht.

Schimmelwerende kit in de praktijk

Naast toepassingen in de badkamer of keuken kun je schimmelwerende kit ook prima gebruiken voor het afdichten van voegen, naden en kieren op andere oppervlakken die vatbaar zijn voor vocht zoals ramen, deuren en tegels. Voordat je de schimmelwerende kit aanbrengt, is het belangrijk om het oppervlak grondig te reinigen en te drogen. Hiervoor kun je gebruikmaken van onze gebruiksklare Handy Wipes. Deze doekjes zijn niet alleen heel handy, maar ook nog eens zacht voor de huid. Volg bij het aanbrengen van de kit altijd de instructies op de verpakking. Maak gebruik van een kitpistool om de kit gelijkmatig aan te brengen. Strijk de kitnaden glad met een natte vinger of een kitvoegen spatel. Dit draagt bij aan een strakke en waterdichte afwerking. Zorg tijdens het kitten voor een goede ventilatie. Dit versnelt de droogtijd en voert eventuele dampen af.

Onze #1 schimmelwerende kit 

Wanneer jij een schimmelwerende kit zoekt kan er maar 1 de beste zijn! Wij kunnen onze Silicon Sealer Siliconenkit aanraden voor een waterdicht en schimmelwerend resultaat. Deze kit is neutraal, zuurvrij en ideaal voor het duurzaam afdichten van sanitair, bouw-, beglazings- en gevelvoegen welke niet overschilderd hoeven te worden. Aansluit- en dilatatievoegen in beton, metselwerk, vliesgevelconstructies, beglazingssystemen, keukens, badkamers en douches kunnen afgedicht worden met de Silicon Sealer kit. De kit hecht op vrijwel alle ondergronden en materialen. Bovendien hardt het uit tot een duurzaam en permanent elastisch blijvend rubber. Naast het feit dat dit een uitstekende schimmelwerende kit is kun je er ook op rekenen dat Silicon Sealer kit bestand is tegen verkleuring, UV, weer, water, vocht, schoonmaakmiddelen en veroudering. 

Bestel de Silicon Sealer Siliconenkit direct online! 

Andere schimmelbestendige opties

Naast onze #1 schimmelwerende kit hebben wij ook nog andere opties in ons assortiment. Misschien zijn de volgende schimmelbestendige kitsoorten iets voor jou?

Strong Bond High Tack kit

Onze Strong Bond High Tack kit is onze trots. Deze extreem sterke en razendsnelle lijmkit is voor bijna iedere toepassing te gebruiken. Zelfs op vochtige ondergronden hecht deze kit nog goed. De kit is soepel te verspuiten en heeft een enorme eindsterkte. De Strong Bond High Tack kit moet iedere klusser hebben liggen! 

Unibond polymeerkit

Polymeerkit is een sterke kit die wordt gebruikt voor het verlijmen en afdichten van werkelijk alles. Verlijmen, monteren, afdichten, voegen, alles is mogelijk met de Unibond polymeerkit. De kit hecht op de meeste ondergronden en materialen en hard uit tot een elastisch blijvend rubber. 

Unibond polymeerkit crystal

Onze Unibond polymeerkit crystal werkt hetzelfde als de Unibond polymeerkit. Het grote verschil is dat deze kit uithardt tot een kristalhelder transparant rubber. 

Panel Bond paneellijm

De Panel Bond paneellijm is een hoogwaardige en enorm sterke constructielijm voor het verlijmen van plaatmateriaal. Het hardt snel uit tot een duurzaam elastisch blijvend rubber. Specifiek te gebruiken bij plaat- en paneel verlijmingssystemen. 

EPDM Seal & Bond

Deze EPDM kit is op basis van polymeer, dit zorgt voor een flexibele kit met een goede hechting. De kit is goed bestendig tegen temperatuurswisselingen en dat is natuurlijk erg belangrijk als het om daken gaat. Daarom is deze kit perfect te gebruiken voor het verlijmen van EPDM dakbedekking. 

De laagste prijzen van Nederland & België

Ben jij eruit welke schimmelwerende kit je gaat gebruiken? Bestel de kit dan eenvoudig online in onze overzichtelijke webshop. Je kunt direct handige benodigdheden bestellen zoals een kitpistool. Wanneer je voor 16:00 uur besteld heb je de producten de volgende werkdag al in huis. Bovendien profiteer je van de laagste prijzen van Nederland en België. Heb je wat meer tips nodig voor je aan de slag gaat met schimmelwerende kit? Neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. Onze experts geven je alle informatie die je nodig hebt zodat jij snel verder kunt met je klus!