Betonankers

Open filters
4 resultaten
 • vanaf 55,28
  FISCHER HULSANKER TA M-NL
  Perfect voor kanaalplaatvloeren
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorgen vanaf €35,-
 • vanaf 14,99
  Zelftappend anker platkop met torx aandrijving
  ZELFTAPPEND ANKER PLATKOP TORX
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorgen vanaf €35,-
 • vanaf 18,90
  Zelftappend anker met zeskant aansluiting
  ZELFTAPPEND ANKER ZESKANT + VASTE RING
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorgen vanaf €35,-
 • vanaf 13,34
  Snelbouwanker / beton klikkers
  BETON CLICKER SNELBOUWANKER
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorgen vanaf €35,-
Betonankers

Betonankers! Ze redden ons vaak uit de brand zodra het aankomt op zwaar bevestigingswerk. Je kunt ze gebruiken om van alles, maar dan ook echt van alles op beton en ander hard materiaal te bevestigen. Denk eens aan ophangsystemen, leuningen, hekwerk, verlichting, machine(onderdelen) of andere constructies. Op deze pagina ontdek jij welke verschillende betonankers we voor je hebben en hoe je ze (globaal) gebruikt. Lees lekker verder of scrol meteen door naar jouw match. 🔩

Welke soorten betonankers vind je bij Tackmasters?

Maak hier in het kort kennis met ons betonanker-trio.

Snelbouwanker/beton clicker

Deze betonankers worden ook wel beton clickers/klikkers of cellenbetonankers genoemd. Je gebruikt ze op (licht) poreuze, betonnen ondergronden, zelfs zonder verdere ondersteuning. Kies uit de vele verkrijgbare maten de juiste voor je klus. Reken maar dat je met het snelbouwanker, mits correct aangebracht, voorziet in solide en betrouwbare bevestigingen op beton.

Zelftappend anker platkop

Het zelftappend anker, voorzien van platte schroefkop is uitgerust met een torx aandrijving (TX30 of TX40). De platkop valt mooi weg in je materiaal en de stervormige torx insnijding zorgt voor een stevige grip en hoge krachtoverbrenging op je anker. Ga je wel of niet voorboren? Je leest het hier.

Zelftappend anker zeskant

Is er een voordeel van de zeskant aandrijving op je zelftappend anker? Jazeker. Middels deze aandrijving, in combinatie met de vaste ring, ben je namelijk in staat om nóg steviger dit betonanker aan te draaien. De zeskant heeft samen met de juiste (kracht)dop namelijk een zeer sterke hefboomwerking. Bekijk hier alle verkrijgbare maten.

Hoe bevestig je betonankers?

Natuurlijk zorg je allereerst dat je voor je unieke project het juiste betonanker hebt, in de juiste maat (diameter en lengte). Dan zijn er vervolgens een aantal standaard stappen die je dient te doorlopen. Dezelfde punten komen ook aan bod bij het plaatsen van een ankerstang. We hebben ze speciaal voor jou verwerkt tot een beknopt stappenplan.

1. Voorboren

Controleer of jouw specifieke betonanker, in combinatie met het oppervlak waarop je ‘m gaat bevestigen, om voorboorwerk vraagt. Werk je met harde materiaalsoorten als beton en baksteen, dan is voorboren een goed plan. Zoek je hiervoor nog een betrouwbare boor? Misschien is onze beton-/klopboor iets voor jou.

Zorg ervoor dat je zo’n 5 à 10 cm dieper boort dan de lengte van het anker dat je gaat plaatsen. Gelukt? Je kunt het overtollige stof verwijderen met een stofzuiger of globaal met een borstel of stoffer.

2. Betonankers plaatsen

Je weet waar hij exact moet komen, dus plaats nu je betonanker in het boorgat. Eventueel tik je ‘m met een hamer iets dieper het gat in, maar zorg dat er voldoende schroefdraad zichtbaar blijft boven het oppervlak.

3. Indraaien van het anker

Nu is het belangrijk dat je afhankelijk van het type dat je gebruikt, het juiste gereedschap ter hand neemt om de betonankers goed vast te draaien. Voor het snelbouwanker is dit bijvoorbeeld een moersleutel, voor het platkop betonanker de juiste torx bit op je schroefmachine en voor het zeskant betonanker een matchende (kracht)dop.

Wat je ook gebruikt, draai je krachtige betonanker aan totdat je de gewenste spanning bereikt.

4. Voer de dubbelcheck uit

Betonankers zijn in staat om zeer hoge belastingen te dragen, zelfs in dragende constructies. De kans is groot dat jij ze hier ook voor gebruikt. In dat geval gaat veiligheid natuurlijk boven alles. Het is geen overbodige luxe om tenslotte dus te controleren of jouw bevestiging daadwerkelijk stevig, stabiel én veilig genoeg is.

Heb je alles in huis voor jouw projecten?

Of blijf je nog even hangen op tackmasters.nl? Naast betonankers vind je hier namelijk ook de fijnste schroeven. Wil je snel klaar zijn, combineer ze dan in één adem met universele pluggen en hoge kwaliteit bitjes, of waarom niet direct onze voordeligste bit set?

Ga je naast zware bevestigingen op beton of baksteen ook stenen onderling verbinden? Een andere, interessante manier om dit te doen is met de extreem sterke Strong bond high tack. Dit paradepaardje onder de plakkerige vrienden bestel je voor slechts €3,99 per koker (incl. BTW: €4,83).

Naast topkwaliteit en aantrekkelijke prijzen zijn we bij Tackmasters ook gek op de beste service. Heb je vragen over onze producten, een toepassing, je bestelling of zomaar een opmerking (of complimentje)? Kom maar door. 📣