Hoekankers

Open filters
3 resultaten
 • vanaf 0,46
  Hoekanker / hoekverbinding
  HOEKANKER VERZINKT
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorgen vanaf €35,-
 • vanaf 0,54
  Hoekankers met ril
  HOEKANKER VERZINKT MET RIL
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorgen vanaf €35,-
 • 84,00
  60,00
  GB HOEKANKER MET RIL 90x90/60x2,5mm DOOS
  Doos van 100 stuks
Hoekankers

Hoekankers of hoekverbindingen, het zijn echte matchmakers. Ze bezegelen namelijk de ‘liefde’ tussen twee van je houten balken of planken met de ‘belofte van eeuwige trouw’. Oftewel: hoekankers staan garant voor een ijzersterke en stabiele verbinding van jouw houtconstructie. En, door hun vorm ben je verzekerd van een perfecte 90° positionering. Wil je meer weten? Lees snel door of stel je vragen rechtstreeks aan Tackmasters.

Wat zijn hoekankers?

Hoekankers vallen onder een type bevestigingsmiddel waarmee jij twee delen stevig aan elkaar verbindt. Je gebruikt ze voornamelijk in houten constructies. Van lichte projecten zoals het bouwen van een (boom)hutjes en kleinmeubelen tot het scheppen van (dragende) wand-, dak- of gevelconstructies: op hoekankers kun je rekenen. Het is wel cruciaal dat je zorgt voor de juiste schroeven en andere bevestigingsmiddelen, die het beste aansluiten bij de specifieke belasting op jouw houtwerk. We vertellen je er straks meer over.

Welke hoekankers bestel je bij Tackmasters?

Op tackmasters.nl heb jij de keuze tussen twee verschillende hoekankers. Ontdek de sterke punten van beide hoekverbindingen en waarin ze van elkaar verschillen.

Verzinkt hoekanker

Dit hoekanker gebruik je eigenlijk standaard voor het creëren van stabiele hoekverbindingen in houten constructies. Het verzinkt stalen anker heeft een gevarieerd gatenpatroon en staat rotsvast in een hoek van 90 °C. Dit maakt het eenvoudig om nauwkeurig te werken. Waar wordt-ie veel toegepast? Denk aan de volgende constructies.

 • Kozijn- en gevelelementen
 • Meubelen
 • Vloeren/wanden
 • Rachelwerk
Hoekander met ril

Je vraagt je mogelijk af waarin het hoekanker met ril verschilt van de verzinkte hoekverbinding. De ril of uitkeping in de hoek, zorgt voor meer tegendruk en maakt het mogelijk om zwaardere belasting te torsen. Wordt jouw houtconstructie dus zwaar belast of heeft-ie een dragende functie? Kies dan voor hoekankers met een ril voor de meest veilige en stabiele bevestiging van je houten elementen.

Met welke schroeven bevestig je een hoekanker?

Welke schroeven je gebruikt om je hoekanker te bevestigen is afhankelijk van de mate waarin je houtconstructie naderhand belast gaat worden. Het oppervlak van hoekankers bestaat uit een gatenpatroon van kleine en wat grotere gaten, zoals je misschien al gezien hebt. De kleine gaten zijn met name perfect voor de volgende schroeven van Tackmasters:

De grotere gaten die je vindt in hoekankers gebruik je voor een zwaarder bevestigingsmiddel dan de schroeven. Hiervoor worden met name bouten en moeren gebruikt, zoals de verzinkte ankerstang. De ankerstang, ook wel een draadeind of draadstang genoemd, is roestwerend en heeft een extreem hoge draagkracht. Met name in dragende constructies kun je op deze gespiraalde vriend vertrouwen als het gaat om het neerzetten van stevige en veilige houtconstructies.

Tip: Ga je boren in hardhout met een relatief hoge dichtheid? Dan wil je natuurlijk ook de beste pluggen gebruiken. Combineer jouw schroeven meteen met onze nylon pluggen of multifunctionele pluggen.

Verbindt je houten balken (in de) echt met het juiste hoekanker. 🧱 | Tackmasters