Retourneren en ruilen

In een utopische (web)wereld maken we geen bestelfouten. Wij leveren wat je vraagt. Jij bestelt precies wat je nodig hebt. 🚀 Ideaal toch? In het echt gaat ‘t nou eenmaal niet altijd volgens plan. Wij maken een foutje of je bestelt zelf iets verkeerd. Verkeerde maat schroeven, andere kleur kit of gewoon teveel. Hoe gaan we dan om met retourtjes en ruilhandel? Je leest het hier.

Wanneer wil je producten omruilen of retour sturen?

  • Tackmasters heeft een fout gemaakt in jouw levering
  • Je hebt iets verkeerd besteld en wilt het omruilen voor het juiste product
  • Je hebt je bestelde artikelen niet meer nodig of teveel besteld, en wilt ze retourneren

Heeft Tackmasters een fout gemaakt?

Lekker dan! Dat spijt ons. We maken al je bestellingen graag tiptop in orde. Maar, door drukte en (gezellige) hectiek gaat er helaas hÊÊl af en toe toch iets mis. Dan lossen we het meteen op onze kosten voor je op. Het enige wat jij hoeft te doen is contact opnemen. Per mail, whatsapp, Facebook, Instagram of ‘lekker ouderwets’ bellen. Maakt allemaal niet uit. 📲

Artikel omruilen voor een ander artikel?

Prima. In dat geval zijn de verzendkosten wel voor jou. Heb je wel alsnog het juiste product, en dat is ook iets waard. Voor het omruilen van een product neem je de volgende stappen:

  1. Download het retourformulier en meld je pakket aan voor de retourrit.
  2. Plaats jouw nieuwe bestelling op onze website of geef ‘m telefonisch door.
  3. Vertel daarbij even dat we een retourtje van je krijgen.
  4. Je ontvangt van ons een factuur waarbij de kosten van retour en nieuwe bestelling verrekend zijn.

Krijg je geld terug? Dan zie je dit binnen 14 dagen op je rekening verschijnen (exclusief verzendkosten). Je pakket wordt dezelfde dag verzonden. Hebben we van jou nog een bedrag tegoed? Maak het snel over zodat we je nieuwe pakket op kunnen sturen.

Heb je een enkeltje retourtje?

Ook zonde als er goed materiaal stof ligt te happen. En ze over laten nemen geen optie is. In zo’n geval wil je misschien overtollige artikelen terugsturen. Dat kan. Wel betaal je in zo’n geval zelf de verzendkosten voor de retourzending. Net als bij het omruilen van een artikel, download je het retourformulier en meld je het pakket aan. Wij horen het zodra deze aangemeld en goedgekeurd is. Vervolgens krijg je binnen 14 dagen het bedrag dat je te goed hebt terug op je rekening (exclusief verzendkosten).

Wil je gebruikmaken van het herroepingsrecht?

Dat mag, en zelfs zonder opgave van redenen, aldus onze Hollandse & Belgische wetgeving. De Wet Koop op Afstand stelt namelijk dat de consument bij het kopen van een product of dienst op het (geliefde) internet een bedenktijd heeft van 14 dagen – 2 weken. Let wel dat dit geldt voor de particuliere consument.

Stuur wat ze noemen een ‘ondubbelzinnige verklaring’ naar ons – Tackmasters, waarin je aangeeft dat je afziet van de koop. Dat kan je doen per post(duif), maar mag ook gewoon in een mailtje, appje of telefonisch. Lees er meer over in onze algemene voorwaarden (het 21e artikel moet je hebben!).

Als zakelijke consument kan je geen beroep doen op dit herroepingsrecht. Heb je dan ‘gewoon pech’? Helemaal niet. Wij willen dat je blij bent met je aankoop. Bel ons even! Kijken we samen wat er aan de hand is en hoe we het op kunnen lossen.

Welke voorwaarden gelden er voor alle retourtjes? 🚚

Ruilen, terugsturen, gebruikmaken van het herroepingsrecht (particulier). Voor allemaal gelden een aantal punten voor een makkelijke en vlotte afhandeling. Oftewel, dat je geld dat je evt. van ons tegoed hebt, weer snel op je rekening hebt. Kijk even mee.

  • Je meldt jouw producten binnen 14 dagen nadat je ze ontvangen hebt aan voor de reis terug naar Tackmasters. Zending aangemeld? Dan heb je nog eens maximaal 14 dagen om het product op te sturen.
  • Producten die je terugstuurt zijn ongebruikt en onbeschadigd.
  • Het spreekt waarschijnlijk voor zich, maar dit betekent ook dat het product nog netjes in z’n originele, intacte verpakking zit.

Is er iets onduidelijk of heb je te maken met een ‘uitzonderlijke’ situatie? Kijk we graag mee, dus laat maar horen. | Tackmasters 🙋