Stokeinden en draadstangen

Open filters
1 resultaat
 • vanaf 8,40
  Ankerstang verzinkt
  ANKERSTANG 5.8 VERZINKT
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorgen vanaf €35,-
Stokeinden en draadstangen

Stokeinden en draadstangen, ze vallen in de categorie zware bevestigingsmiddelen. Daar waar onze geliefde schroeven, al dan niet in combinatie met pluggen, niet sterk genoeg zijn, vormen ze de ruggengraat van een stevige constructie. Wist je dat een draadstang ook wel een draadeind of ankerstang wordt genoemd? En, wat het verschil is tussen een stokeind en draadeind? Je ontdekt het op deze pagina. Daarnaast vertellen we je globaal hoe je een draadeind plaatst. Lees rustig verder, bestel direct of laat je persoonlijk adviseren door Tackmasters.

Wat is het verschil tussen een stokeind en draadeind?

Een draadeind of ankerstang en een stokeind zijn twee ijzersterke bevestigingsmiddelen. Naast deze overeenkomst hebben ze ook aardig wat verschillen in hun ontwerp en toepassingen. We zullen de belangrijkste samen doornemen.

Schroefdraad: het draadeind bestaat over z’n gehele lengte uit schroefdraad en heeft geen speciale kop of punt aan beide uiteinden. Een stokeind daarentegen heeft een korter stuk schroefdraad welke doorloopt naar één uiteinde.
Lengte: over het algemeen worden draadeinden/ankerstangen in een grotere lengte gebruikt dan stokeinden.
Toepassingen: een stokeind draai je in een materiaal om er vervolgens voorwerpen aan te kunnen bevestigen. Het draadeind wordt daarnaast ook veel gebruikt voor het stevig verankeren van zware bouwdelen onderling.
Maten: stokeinden zijn vooral verkrijgbaar in standaardmaten en -lengtes, terwijl je bij draadeinden de keuze hebt uit verscheidene maten (lengte en diameter).

Hoe plaats je een stokeind, oftewel ankerstang?

Zoals je ook in de productinformatie over Tackmasters ankerstang kunt lezen, bestaat het plaatsen van een draadeind uit enkele stappen. Wij zullen ze globaal met je doorlopen.

 1. Verzeker je van de juiste maat (diameter en lengte) van je draadeind.
 2. Boor een gat voor in de gewenste diameter. Bij Tackmasters vind je voordelig boorgereedschap van hoge kwaliteit, zoals betonboren, ijzerboren en (de extreem sterke) diamantboren.
 3. Verwijder overtollig stof uit het boorgat met een stofzuiger of globaal met een stoffer.
 4. Zet het draadeind in je boorgat, waarbij het schroefdraadgedeelte van de stang uitsteekt boven het oppervlak.
 5. Bevestig de moer en ring op de ankerstang en draai deze met je hand aan totdat ze het oppervlak aanraken.
 6. Draai de moer met een (moer)sleutel héél stevig vast op je draadeind.
 7. Controleer tenslotte of je bevestiging de juiste sterkte en stabiliteit heeft.

Tip: Maak je (klus)uitrusting in één adem compleet met schroeven, pluggen, bitjes en boren van hoge kwaliteit, voor scherpe prijzen.

Shop je eenmaal online op tackmasters.nl, dan is het (draad)einde zoek. 🛒😉 | Tackmasters