Steenlijmen: welke lijm is geschikt voor jouw klus? Kies voor de #1 steenlijm van Tackmasters

Wil je steen gaan lijmen maar weet je niet precies welke lijm geschikt is voor jouw klus? Dat kunnen wij van Tackmasters zich goed voorstellen. Er zijn namelijk allerlei soorten steenlijmen waaruit je kunt kiezen. Tackmasters helpt je graag verder bij het vinden van de lijm die past bij jouw klus en geeft allerlei handige weetjes over het lijmen van steen. Zo begin je gegarandeerd goed aan je klus en voorkom je onverwachte verrassingen achteraf. We zullen alvast verklappen dat we één uitstekende steenlijm hebben die inzetbaar is voor meerdere steensoorten! Lees snel verder om erachter te komen welke dit is.

Wat is de beste steenlijm van Tackmasters?

Steenlijmen

Brick Fix is dé steenlijm van Tackmasters

De beste steenlijm van Tackmasters is de Brick Fix. Deze steenlijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van betonblokken, kalkzandsteen, gipsblokken, natuursteen en cellenbeton. Uit alle steenlijmen biedt de Brick Fix van Tackmasters de meeste voordelen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat jij meteen weet waar je aan toe bent. Handig!

  • Sneldrogend;
  • Binnen 30 minuten een sterke belastbare verbinding;
  • Uitstekende hechting op vrijwel iedere ondergrond;
  • Vochtuithardend (uit ondergrond en omgeving);
  • Gebruiksvriendelijk en tijdbesparend;
  • Niet ontvlambaar.

Het laatste grote voordeel van de Tackmasters Brick Fix is dat deze steenlijm verkrijgbaar is in twee varianten, namelijk als handlijm (inhoud 500 mL) en als pistoollijm (inhoud 750 mL).

Hoeveel lijm heb ik nodig per m2  steen?

Het is belangrijk om vooraf te weten dat wij het lijmverbruik aanduiden in m¹ aangezien het verbruik volledig afhankelijk is van de stapelblokken die je wil verlijmen. Je zult er namelijk achter komen dat wanneer je grote betonblokken moet verlijmen, deze veel minder lijm vereisen dan wanneer je een klein stapelblok moet verlijmen. Tackmasters heeft de volgende twee vuistregels opgesteld die je kunt aanhouden wanneer je aan de slag gaat met de Brick Fix. Zo weet je precies hoeveel lijm je nodig hebt voor jouw klus!

500 ML – verbruik: ca. 16 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed;

750 ML – verbruik: ca. 25 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed.

Kan de Brick Fix op een vochtige ondergrond toegepast worden?

Ga je een bloembak maken met stapelblokken dan denk je misschien dat je hiervoor andere lijm nodig Ja, de Brick Fix steenlijmen kunnen toegepast worden op een vochtige / natte ondergrond. Wanneer je steenlijm op een vochtige ondergrond aanbrengt, bijvoorbeeld buiten, dien je wel rekening te houden met het feit dat de lijm iets zal uitzetten aangezien het een reactie aangaat met het vocht. Let er dus op dat de lijm tijdens het aanbrengen niet tussen de voegen gaat zitten, omdat deze dan kan gaan uitbruisen.

Zijn de steenlijmen van Tackmasters écht zo goedkoop?

Ja, de steenlijmen van Tackmasters zijn echt goedkoop! De reden hiervan is dat wij onze producten in grote bulk rechtstreeks inkopen bij de fabrikant. Dat betekent dat er bij ons geen schakel meer tussen zit. De Brick Fix van Tackmasters is vergelijkbaar met de meest beruchte steenlijmen zoals de Illbruck PU 700, PU stone adhesive van Den Braven en de Hoveniers PU Steenlijm PU van Bostik. Nergens anders dan bij Tackmasters vind je deze kwaliteit lijm goedkoper dan bij ons.

Ontdek de Unibond Polymeerkit steenlijmen

Tackmasters heeft nóg een steenlijm in het assortiment, namelijk de Unibond Polymeerkit. Deze universeel toepasbare lijm is UV, water- en verouderingsbestendig en beschikt over een extreem hoge eindsterkte. Het is daarom ook geen wonder dat deze lijm uitermate populair is bij onder andere hoveniers, aannemers en bouwbedrijven.

Wil je dat jouw lijm kristalhelder transparant opdroogt zodat je geen lijm meer ziet zodra deze droog is? Dan beveelt Tackmasters de Unibond Polymeerkit Crystal aan.

Bestel de Brick Fix direct online!

beton lijmen

Unibond Polymeerkit is universeel toepasbaar

Hebben we je overtuigd waarom de Brick Fix van Tackmasters en Unibond Polymeerkit (Crystal) de lijm is voor jouw klus? Wacht dan niet langer en bestel deze gebruiksklare, watervaste, snel uithardende steenlijm dan direct online. Heb je een vraag over onze producten of wil je persoonlijk advies ontvangen voor jouw klus – zowel binnen als buiten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten delen graag hun jarenlange expertise met je zodat jij altijd goed voorbereid aan de slag kunt gaan. Of bestel nu direct online. En daarbij geldt: op werkdagen vóór 16:00 besteld = morgen in huis!

Ging het bovenstaande allemaal nog nét iets te snel en wil je liever eerst weten wat steenlijm precies is? Op deze pagina beginnen we met de basis van steenlijmen zodat je er gemakkelijk in kunt komen.