Metaalboren

Open filters
12 resultaten
 • 74,95
  49,95
  metaalboren cassette met gratis muts
  TURBODRILL METAALBOREN CASSETTE 19-DELIG + GRATIS KNVB MUTS
  19-delige cassette + gratis KNVB muts
 • 119,95
  84,95
  Metaalboren cassette met gratis bal
  TURBODRILL METAALBOREN CASSETTE 25-DELIG + GRATIS BAL
  25-delige cassette + gratis bal
 • 69,95
  29,95
  80-delige ijzerboren koffer HSS
 • 56,45
  45,00
  STAPPENBOOR CASSETTE 3-DELIG
 • vanaf 2,40
  IJZERBOOR HSS SPLITPOINT
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • vanaf 11,25
  IJZERBOOR HSS SPLITPOINT LANG
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • vanaf 25,50
  IJZERBOOR HSS SPLITPOINT CASSETTE
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • vanaf 4,20
  IJZERBOOR HSS SPLITPOINT COBALT
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • vanaf 39,30
  IJZERBOOR HSS SPLITPOINT COBALT CASSETTE
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • vanaf 19,35
  STAPPENBOOR
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • vanaf 5,90
  MACHINETAP HSS COBALT
  Laagste prijsgarantie in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf 35 euro
 • 5,95
  4,75
  Boor- en snijolie
  BOOR- EN SNIJOLIE
  500 ml
Metaalboren

Bij Tackmasters vind je voor iedere klus een geschikte metaalboor. Voor iedere metaalsoort, zoals koper, RVS, aluminium, zink, ijzer en staal. De metaalboren worden – afhankelijk van de maat – per stuk, per 5 stuks of per 10 stuks verpakt. Daarnaast vind je diverse sets. Zo heb je meerdere boren bij de hand in één koffertje.

Kenmerken van een metaalboor

Een metaalboor is een boor met een scherpe punt. Deze punt is nodig en zorgt ervoor dat er op een vloeiende wijze geboord kan worden in metaal. Een ander bekend kenmerk van een metaalboor is natuurlijk de diameter welke over de hele lengte hetzelfde is.

In sommige gevallen is het handig om te weten wat je bij het gebruik van een metaalboor nodig hebt aan extra’s. Zo is het bij sommige metaalboren nodig om boorolie te gebruiken, welke ervoor zorgt dat de metaalboor tijdig wordt afgekoeld. Dit is niet altijd nodig, maar zeker aan te bevelen. Gebruik hiervoor Tackmasters Boor- en snijolie. Deze boorolie is een hoogwaardig product met krachtige kleefeigenschappen en een uitstekende koelcapaciteit. Zorgt voor een lange levensduur van boor- en snijgereedschap.

Verschillende soorten metaalboren

Een veel verkochte metaalboor is de cobalt boor HSS Co5 Spiraalboor DIN 338, geslepen uitvoering, cobalt gelegeerd, tophoek 135°, met splitpoint / kruisaanslijping (DIN 1412-C). Geschikt voor het boren in gietijzer, gehard staal, RVS en hooggelegeerd staal.

Behalve cobalt boren kun je bij Tackmasters terecht voor verschillende andere soorten metaalboren, waaronder de HSS Spiraalboor DIN 338, geslepen uitvoering, tophoek 135° ideaal bij handgeleide toepassingen met bijvoorbeeld accu-boorschroefmachines. Wegens hoge precisie en standtijd zijn de gaten mooi zuiver en rond, zelfs op gewelfde oppervlakken. Dit komt door de kruisaanslijping / splitpoint waardoor eenvoudig en met weinig drukkracht kan worden aangeboord. Deze boren zijn geschikt de meest voorkomende materialen en zijn dus breed inzetbaar.

Behalve HSS- en cobalt boren, beschikt Tackmasters uiteraard over een groot assortiment stappenboren, centreerboren, verzinkboren en complete metaalborensets. Eén ding is zeker, welke metaalboor je ook zoekt, Tackmasters heeft voor iedere boorklus de oplossing!

Voor de professional – Metaalboren HSS

Of je nu in gelegeerd of ongelegeerd staal of metaal gaat boren, de professionele Tackmasters metaalboren HSS zijn uiterst geschikt voor het nauwkeurig boren van gaten in verschillende metaal- en staalsoorten. Ben je op zoek naar een sterke en duurzame boor? Kies dan voor een HSS geslepen ijzerboor, zoals bijvoorbeeld de HSS splitpoint. Deze ijzerboor is geslepen uit één stuk M2 staal. Dit houdt in dat deze ijzerboor minder te lijden heeft in het productieproces dan bijvoorbeeld een rolgewalste boor. Rolgewalste metaalboren zijn daarom minder sterk dan splitpoint ijzerboren. Voor meer info staan wij voor je klaar met een passend advies. Veel Tackmasters boren zijn verkrijgbaar in handige opbergcassettes. Zo heb jij de juiste boren altijd bij de hand.

De beste metaalboor tegen de laagste prijs

Wees er zeker van dat je over een echte metaalboor beschikt wanneer je in metaal gaat boren. Het eindresultaat is met een ander type boor nooit zo netjes. Behalve dat de metaalboren van Tackmasters doen wat je van deze boren mag verwachten, zijn de prijzen van onze metaalboren ook nog eens super aantrekkelijk. Je vindt deze kwaliteit boren nergens goedkoper.

Bestel vandaag nog je metaalboren op tackmasters.nl. Heb je geen idee welk type je het beste kunt gebruiken, of zou je een passende offerte willen ontvangen, neem dan contact met ons op en we zijn je graag van dienst. Tackmasters levert haar boren aan verschillende bedrijven in de bouw en industrie. Wanneer jij structureel grotere aantallen boren afneemt, maken wij graag een voorstel op maat. Profiteer in dat geval van scherpe staffelprijzen! Bel of e-mail ons met je aanvraag. Alle Tackmasters metaalboren zijn uit voorraad leverbaar.