Aanrechtblad kitten? Gebruik de beste kit en ga aan de slag!

Wil je je aanrechtblad kitten? Welke kit is het meest geschikt voor deze klus? En welke kleur kit past het beste bij jouw keuken? Zoveel vragen, zoveel antwoorden! Daar weten we bij Tackmasters wel raad mee. 

We vertellen je graag alles over de beste kit, welke kleur het meest geschikt is en hoe we jou eventueel verder kunnen helpen. Voor je het weet is je aanrechtblad netjes afgekit. Meer weten? Lees verder en ontdek de mogelijkheden. Of neem direct contact op met een van onze experts.

Welke kit om het aanrechtblad mee te kitten?

Jouw nieuwe of gerenoveerde keuken verdient alleen het beste van het beste als het om kit gaat. Maar, welke kit heb je nodig om het aanrechtblad mee te kitten? Doorgaans raden we daarvoor onze Silicon Sealer siliconenkit aan. Deze kit is enorm veelzijdig en perfect voor het dichten van sanitair, voegen, keukens, badkamers en meer. De kit hardt uit tot een duurzaam, elastisch blijvend rubber, zodat je er lang plezier van hebt. Bovendien is de kit bestand tegen water, vocht, schoonmaakmiddelen, schimmel en veroudering. Wel zo handig! De kit is in meerdere kleur beschikbaar én is en blijft kleurvast.

Hoe kit je een aanrechtblad af?

Silicon Sealer siliconenkit

Het aanrechtblad kitten is erg belangrijk voor de afwerking. Het zou dan ook zonde zijn als dit slordig gebeurt! Daarom geven we je graag een aantal extra tips, voordat je aan de slag gaat.

  1. Reinig de voeg grondig met een cleaner en zorg ervoor dat het geheel schoon, droog en vetvrij is.
  2. Open de koker met een kokermes en snijd de opening van de tuut af op de grootte van de voeg. Maak de opening niet te klein om te voorkomen dat de kit niet volledig in de voeg komt.
  3. Breng de kit aan in de voeg door de koker in een hoek van 45 graden op de voeg te houden. Werk altijd naar je toe (i.p.v. van je af) en zorg dat er geen onderbrekingen zijn waar straks water of andere rommel tussen kan komen zijn.
  4. Steek rustig de aangebrachte kit af. Gebruik hier een natte vinger of spatel voor.
  5. Wees er zeker van dat in iedere situatie eventueel water van de kit afloopt i.p.v. erop blijft staan, omdat deze dan eerder vervangen zal moeten worden door een slechte afwatering.

Welke kleur kit past het beste bij jouw aanrechtblad?

Misschien wel net zo belangrijk als het aanrechtblad kitten zelf, is de kleur. Welke kleur kies jij? Vaak is een neutrale kleur de beste keuze, zoals transparant of wit. Maar heb je een donker aanrechtblad, dan kan een grijze of zwarte kit ook heel chique staan. Dit is voornamelijk persoonlijke smaak, dus denk hier van te voren goed over na. Zo weet je zeker dat je een rustig, passend geheel krijgt.

Zo bestel je extra voordelig

Weet jij al precies welke soort en kleur kit je wil gebruiken voor het aanrechtblad kitten? Dan geven we je graag een extra tip hoe je dit het meest voordelig kunt doen. Bestel je namelijk 4 á 5 kokers kit, dan betaal je geen verzendkosten. In zowel Nederland als België! Want wie betaalt er nu liever voor de verzending dan voor het product?! 

Wist je trouwens dat je bij Tackmasters sowieso van de laagste prijzen van Nederland én België profiteert? Doordat we rechtstreeks importeren vanaf de producent kunnen zowel ZZP’ers en particulieren als grote bedrijven hun producten voor de beste prijs en kwaliteit inkopen.