zelf badkamer kitten

How to: zelf je badkamer kitten (+ stappenplan!)

Wil jij zelf je badkamer gaan kitten? Geen zorgen, wij staan voor jou klaar met een uitgebreide handleiding. Of je nu van plan bent om een badkamerrenovatie uit te voeren of gewoon de kitranden rond je bad of douche wilt vernieuwen, dit artikel is voor jou. Lees alle handige tips van onze experts en volg het duidelijke stappenplan. Bestel alle benodigdheden voordelig online in onze webshop. In no-time heb je deze klus zelf geklaard en kun je genieten van een prachtige frisse badkamer! 

Waarom je badkamer kitten?

Het kitten van je badkamer is een belangrijk onderdeel van het onderhoud en de verzorging van deze ruimte. De kit zorgt ervoor dat er geen water kan lekken tussen de tegels, het bad en de douchebak, waardoor schade aan de muren en vloeren wordt voorkomen. Bovendien helpt een goede kitrand bij het voorkomen van schimmel waardoor de hygiëne van je badkamer wordt verbeterd. Genoeg redenen om te zorgen voor hoogwaardige kitranden! 

Materialen en gereedschappen die je nodig hebt

Voordat je begint met het zelf kitten van je badkamer, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt. Hier is een lijst met essentiële items:

Zorg ervoor dat je kiest voor hoogwaardige materialen en gereedschappen, omdat dit de duurzaamheid en kwaliteit van je kitwerk zal beïnvloeden.

zelf badkamer kitten

Stappenplan: zelf je badkamer kitten 

Hier is een handig stappenplan dat je kunt volgen bij het zelf kitten van je badkamer:

Stap 1: Voorbereiding

Voor je begint met het verwijderen van de oude kit, is het belangrijk om de badkamer goed voor te bereiden. Maak alle oppervlakken schoon en zorg ervoor dat er geen zeepresten, schimmel of vuil aanwezig is. Gebruik hiervoor een reinigingsmiddel en ontvetter. Schuur eventueel de oude kitrand lichtjes op met schuurpapier om de hechting van de nieuwe kit te verbeteren.

Stap 2: Verwijderen van de oude kit

Gebruik een kitstripper om de oude kit voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat je de kitstripper onder een hoek houdt om de tegels of het sanitair niet te beschadigen. Verwijder alle resten van de oude kit en maak het oppervlak opnieuw schoon.

Stap 3: Afplakken van de randen

Plak de randen van het gebied dat je wilt kitten af met afplaktape. Dit zorgt ervoor dat je een strakke en rechte kitrand kunt aanbrengen zonder dat de kit uitsmeert op andere oppervlakken.

Stap 4: Het aanbrengen van de nieuwe kit

Snijd de spuitmond van de siliconenkit op de gewenste breedte, afhankelijk van de grootte van de kitnaad. Plaats de kit in het kitpistool en breng gelijkmatige druk uit terwijl je de kit langs de kitnaad spuit. Zorg ervoor dat de kit goed hecht aan zowel de tegels als het sanitair. Gebruik eventueel een vochtige doek of spons om de kit glad te strijken en overtollige kit te verwijderen.

Stap 5: Verwijderen van de afplaktape

Verwijder de afplaktape voorzichtig terwijl de kit nog nat is. Dit zorgt voor een strakke kitrand zonder dat de kit aan de tape blijft plakken.

Stap 6: Droogtijd

Laat de kit volledig drogen volgens de instructies op de verpakking. Dit kan variëren afhankelijk van het type kit dat je gebruikt. Zorg ervoor dat je tijdens het droogproces de kit niet aanraakt of nat maakt.

Wat is de beste kit voor je badkamer?

Maar welke kit moet je precies kiezen voor je badkamer? De experts van Tackmasters staan klaar om je te helpen met advies op maat. We zijn zelf erg enthousiast over onze Silicon Sealer Siliconenkit. Deze veelzijdige kit is perfect geschikt voor het afdichten van badkamers, sanitair, voegen, keukens en meer. Het droogt op tot een duurzaam en flexibel rubber dat lang meegaat. De Silicon Sealer kit biedt weerstand tegen water, vocht, schoonmaakmiddelen, schimmel en veroudering, en behoudt zijn kleur. Deze kit is ook nog eens verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat de voegen naadloos aansluiten bij je badkamer. 

Bestel alles wat je nodig hebt voordelig online! 

Bestel Silicon Sealer kit en alle andere benodigdheden voor je klus eenvoudig online in onze webshop. Je profiteert dan van de laagste prijzen van Nederland en België! Wanneer je voor meer dan €35 besteld, is de verzending ook nog eens helemaal gratis. Heb je nog wat vragen? Geen probleem, onze experts staan klaar om jou verder te helpen. Neem gerust contact met ons op. Voor je het weet ben jij zelf je badkamer aan het kitten en kun je trots zijn op het eindresultaat!