Finishers

Open filters
2 resultaten
Finishers

Finishers zijn als de lipgloss van jouw kitproject. Ga je randen, voegen en naden afkitten, dan wil je dit ongetwijfeld zo goed mogelijk doen. Je zult verstelt staan over het eindresultaat, wanneer je jouw kit afstrijkt met Tackmasters Finisher. Dit interessante product zorgt er namelijk voor dat je kitranden er straks nog strakker, gladder en schoner uitzien. Ben je benieuwd wat finisher is en hoe je het gebruikt? Lees vlug door.

Wat zijn finishers?

Met finishers, ook wel afstrijkmiddelen genoemd, bedoelen we een vloeistof op zeepbasis. Ze worden speciaal gebruikt voor het glad en schoon afwerken van lijmen en kitten. Onze finisher is voor ongeveer 90% afbreekbaar, vrij van oplosmiddelen en PH-neutraal. PH-neutraal betekent dat de gulden middenweg tussen zuur en alkalisch. Tackmasters finishers zijn zowel verkrijgbaar als kant-en-klare spray van 1 liter of als concentraat per 5 liter. Het middel is mild en je gebruikt het eenvoudig.

Hoe gebruik je finishers? Volg ons stappenplan
  1. Heb je het juiste product voor jouw toepassing? Gebruik je het voor een lijm- of kitproject, zit je waarschijnlijk goed.
  2. Gebruik je Finisher concentrate? Verdun deze dan tot een oplossing van 1 à 3%. Hiervoor gebruik je zo’n 1 tot 3 delen Finisher Concentrate op 100 delen water.
  3. Wanneer je de voegen of randen gevuld hebt met kit, bevochtig je het voegoppervlak en aangrenzende delen met finisher. Je kunt dit doen met de spray of bijvoorbeeld een kwast.
    Let wel: De aanbrengtemperatuur dient tussen de 5 °C en 40 °C te liggen (dit geldt voor zowel omgevings- als ondergrondtemperatuur).
  4. Nu werk je de kit glad af. Waarschijnlijk doe je dit met behulp van een spatel, plamuurmes, voeghoutje of gewoon het topje van jouw vinger. ☝🏽
  5. Voor de finishing touch: doop nog even je vinger in de finisher en beweeg deze licht over de kitrand. Verwonder je tenslotte over jouw glanzende en frisse afwerking.

Wil je de kitrand later overschilderen, laat dan stap 5 achterwege. Het is in die gevallen aan te raden om het geheel na te spoelen met schoon water. Op die manier verklein je de kans dat er zeepresidu achterblijft waardoor verf minder goed hecht. Ook voor glas- en natuursteen raden we aan om na te spoelen met water.

Bestel gemakkelijk alle benodigdheden voor jouw klus

Zoek je toevallig ook een goede primer die de basis vormt voor een poreuze ondergrond waarop je gaat kitten? Of misschien de Seal & bond remover, waarmee jij gemorste primer, lijm of kit meteen verwijderd? Accessoires voor jouw plakkerige klussen, om goed voorbereid aan de slag te gaan? Je vindt het allemaal op tackmasters.nl.

  • 🏎️ Vóór 16:00 uur bestellen = volgende werkdag jouw bestelling in huis
  • 💸 Boven de €25,- = francoverzending
  • 📡 Geen vraag te gek, geen moeite te veel: app, mail of bel ons gerust!