Finishers

Open filters
2 resultaten
Finishers

Finisher is de lipgloss op jouw lijm- of kitproject. Geef je al jouw klussen met lijm- en kit graag net dat beetje extra voor een perfecte afwerking? Dan zul je je verblijden over het sublieme eindresultaat dat je bereikt met Tackmasters finisher. Jouw kitranden zien er zonder meer nog strakker, gladder en schoner uit. Ben je benieuwd wat finisher is en hoe je het gebruikt? Ontdek het meteen.

Wat is een finisher?

Finisher, ook wel afstrijkmiddel genoemd, is een vloeistof op zeepbasis. Het wordt speciaal gebruikt voor het glad en schoon afwerken van kitten en lijmen. Onze finisher is voor ongeveer 90% afbreekbaar, vrij van oplosmiddelen en PH-neutraal. PH-neutraal betekent dat de gulden middenweg tussen zuur en alkalisch. Finisher van Tackmasters is verkrijgbaar in een kant-en-klare spray van 1 liter of als concentraat per 5 liter. Het middel is mild en gemakkelijk in gebruik.

Hoe werk je met finisher? Volg ons stappenplan

  1. Heb je het juiste product voor jouw toepassing? Gebruik je het voor een lijm- of kitproject, is dit zeer waarschijnlijk het geval.
  2. Gebruik je Finisher Concentrate? Verdun deze dan tot een oplossing van 1 à 3%. Hiervoor gebruik je zo’n 1 tot 3 delen Finisher Concentrate op 100 delen water.
  3. Wanneer de voegen gevuld zijn bevochtig je het voegoppervlak en aangrenzende delen met de finisher. Je kunt dit doen met de spray of bijvoorbeeld een kwast.
    Let wel: De aanbrengtemperatuur dient tussen de 5 °C en 40 °C te liggen (dit geldt voor zowel omgevings- als ondergrondtemperatuur).
  4. Nu werk je de kit glad af. Waarschijnlijk doe je dit met behulp van een spatel, plamuurmes, pvc-pijpje, en/of voeghoutje.
  5. Voor de finishing touch: doop nog even je vinger in de finisher en beweeg deze licht over de kitrand. Verwonder je tenslotte over jouw glanzende en frisse afwerking.

Bij later overschilderen van de kitrand laat je stap 5 achterwege. Het is in die gevallen aan te raden om het geheel na te spoelen met schoon water. Op die manier verklein je de kans dat er zeepresidu achterblijft waardoor verf minder goed hecht. Ook voor glas- en natuursteen raden we aan om na te spoelen met water.

Bestel gemakkelijk alle benodigdheden voor jouw klus

Zoek je toevallig ook een goede primer die de basis vormt voor een poreuze ondergrond waarop je gaat kitten? Of misschien een multicleaner waarmee jij gemorste primer, lijm of kit meteen verwijderd? Accessoires voor jouw klus om goed voorbereid aan de slag te gaan? Je vindt het allemaal op tackmasters.nl.

  • Vóór 16:00 uur bestellen = volgende werkdag jouw bestelling in huis
  • Boven de €35,- = francoverzending
  • Geen vraag te gek, geen moeite te veel: app, mail of bel ons gerust!