Steen kit voor buiten

Welke kit is waarvoor geschikt? Kies de juiste kit!

Weet je niet welke kit je nodig hebt? In dit blog vertellen we welke kit waarvoor geschikt is.

In de badkamer of in een toilet wordt elastische siliconenkit gebruikt, zoals Tackmasters Silicon Sealer. Dit is een zuurvrije en schimmelwerende kit. Daarnaast blijft deze kit elastisch. Het is heel belangrijk dat een kit in een vochtige ruimte schimmelwerend is, want normale kit gaat snel schimmelen.

Afkitten in de keuken kan zowel met acrylkit (of acrylaatkit) of siliconenkit. In de keuken is het vaak minder vochtig, waardoor een schimmelwerende kit geen vereiste is. De keuze voor acrylkit of siliconenkit is afhankelijk van het materiaal van het keukenblad. Is er sprake van een niet-poreuze ondergrond, zoals tegels, dan is het slim om siliconenkit te gebruiken. Is een materiaal poreus? Gebruik dan een acrylkit. Meer hierover lees je in dit artikel.

Ga je kozijnen en glas kitten? Gebruik dan beglazingskit, zoals Glass Seal. Deze kit is niet alleen overschilderbaar, maar kan ook erg goed tegen temperatuurschommelingen. De kit is namelijk krimpvrij. Verder heeft beglazingskit een perfecte hechting, wat natuurlijk cruciaal is op plekken waar glas en hout elkaar raken.

Ga je plinten kitten? Of vloerplaten vastplakken? Gebruik dan een lijmkit, zoals Strong Bond High Tack. Deze high tack kit hardt snel uit en heeft een enorme eindsterkte. Strong Bond High Tack kit is onder andere geschikt voor het verlijmen van hout, PU, PVC of staal, maar ook voor bijvoorbeeld het ophangen van een spiegel. High Tack kan ook buiten gebruikt worden, bijvoorbeeld om een stenen plantenbak te verlijmen.

Ga je EPDM plakken of andere dakbedekking? Dan is er speciale EPDM Seal & Bond kit. Ideaal om verbindingen en naadoverlappingen goed dicht te maken. Dit is ook goede kit om EPDM stroken in een zinken of houten dakgoot te verwerken. EPDM kit is UV, weer, water en verouderingsbestendig, kortom: perfect voor op het dak.

Platen lijmen op houten rachelwerk? Speciaal daarvoor hebben wij Panel Bond panelenkit. Dit is een enorm sterke en snel uithardende constructielijm op basis van MS Polymeer technologie. Deze kit lijkt op high tack kit, maar is daarnaast vocht, schimmel- en verouderingsbestendig. Ideaal voor gebruik in achter muren en voorzetwanden.

Zoek jij één kit om alles te lijmen, monteren, voegen en af te dichten? Polymeerkit is dan misschien wel de beste keus. De kit is een geheel weekmaker, oplosmiddel en siliconen- en isocyanaatvrij. Ook is de kit kleurvast, UV-, weer-, water-, vocht-, schimmel- en verouderingsbestendig en niet corrosief voor metalen.