welke kit voor badkamer

Welke kit gebruik je voor de badkamer?

Ga je zelf de badkamer kitten? Dan is het goed om te weten welke kit je het beste kunt gebruiken, en waarom. Zo voorkom je dat je de klus een tweede keer moet doen. Tackmasters is de nummer 1 webshop in lijmen, kitten, purschuimen en bevestigingsmaterialen. Wij geven je graag advies zodat je van jouw klussen een succes kunt maken. Lees hieronder welke kit jij het beste kunt gebruiken in de badkamer (of in andere vochtige ruimtes). 

Welke kit voor badkamer: siliconenkit of acrylaatkit?

Acrylaatkit en siliconenkit zijn redelijk vergelijkbaar. Qua eigenschappen en uiterlijk zijn ze haast niet te onderscheiden. Beide kitten zijn pasta vormig tijdens het aanbrengen en rubberachtig in uitgeharde staat. Maar welke van twee kun je het beste gebruiken in de badkamer?

Doordat siliconenkit vele malen elastischer blijft bij uitharding en zeer water-, schimmel- en verouderingsbestendig is, kan deze kit het best in de badkamer worden gebruikt. De elasticiteit voorkomt scheuren van de voegen door beweging van de ondergrond. Let op: siliconenkit is door zijn flexibele rubberen structuur niet overschilderbaar. Kies siliconenkit altijd in de juiste kleur. Bekijk hier onze silicon sealer kit, verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren.

Wil je ons complete assortiment kitten bekijken? Wat ook niet kan ontbreken zijn de Tackmasters benodigdheden, zoals onze kitpistolen & koker tuiten

Badkamer kitten: zo doe je het juist!

Welke kit voor badkamer - silicon sealer
Welke kit gebruik jij voor de badkamer? Tackmasters Silicon Sealer 🛀🏽

Nu je weet welke kit je het beste kunt gebruiken voor het kitten van je badkamer, volgen hier enkele tips/instructies om tot een mooi eindresultaat te komen. Start met:

  1. Maak de ondergrond goed schoon, oftewel droog, vet- en stofvrij en draagkrachtig. Let op: zuigende ondergronden hoeven niet volkomen droog te zijn. 
  2. Zeer poreuze ondergronden (zoals gips of beton) kun je voorbehandelen met onze Primer.
  3. Ontvet vette ondergronden met onze Multi Clean.
  4. Ontdoe hechtvlakken van eventuele loszittende delen.
  5. Test ondergronden voor het aanbrengen van de kit altijd op hechting.
  6. Werk glad af met onze Finisher Spray.

Wat kwaliteit betreft is het belangrijk welke kit je kies voor de badkamer. Ga je voor onze Silicon Sealer, is de verwerking eenvoudig. Kijk maar:

  1. Snijd de punt van de spuitmond af zodat de opening even groot is als de gewenste voegbreedte
  2. Spuit rustig en geleidelijk een rechte lijn van de ene naar de andere hoek van de voeg. Spuit niet in een keer teveel kit in de voeg. Dit moet je anders allemaal weghalen. Spuit beter nog één of twee keer extra.
  3. Als er genoeg kit in de voeg zit, ga je met een natte vinger of een kitvoegen spatel over de kit voor een strakke afwerking. Met een kunststof kitvoeg spatel kun je kitnaden en voegen op een professionele manier afwerken. Op deze manier is het mogelijk om over de lengte van de voeg een geleidelijke afwerking te realiseren.
  4. Let erop dat je naar je toe werkt en goed afstrijkt voor een mooi eindresultaat in je badkamer!

Laagste prijsgarantie van Nederland en België

Omdat wij bij Tackmasters rechtstreeks importeren vanuit de producent, kunnen we de laagste prijzen van Nederland en België garanderen. Onze Silicon Sealer bestel je al voor € 5,49 (excl. btw). Bij een minimale bestelwaarde van €35 profiteer je ook nog eens van gratis verzending. 

Welke kit voor de badkamer? Nou, de Silicon Sealer kit!

Klaar binnen no-time jouw klus met onze best beoordeelde badkamer kit. Bekijk hier onze Silicon Sealer kit. Als je vandaag voor 16:00 bestelt, kun je morgen al aan de slag met het kitten van de badkamer.