Wat is High tack kit en hoe werkt het? Al je vragen beantwoord.

Wat is High tack kit, hoe werkt het en welke is de beste?

High tack kit! Net als schroeven, PU schuim en bier, één van de beste uitvindingen allertijden, wat ons betreft. Wanneer je online gaat zoeken op het woord ‘high tack kit’ word je overweldigd met informatie en lijk je overal de ‘beste aanbieding’ te kunnen vinden. Maak dan maar eens de beste keuze! Wij maken het je graag makkelijk, daarom vind je hier alles wat je wilt weten. Bijvoorbeeld, wat is High tack precies, waar wordt het allemaal voor gebruikt en hoe moet je het aanbrengen? Tenslotte verklappen we wat nu echt de aller-állerbeste High tack kit is. Lees je mee? 😉

Zoek je het antwoord op een specifieke vraag? Scrol direct door!

Wat is High tack kit?

Je weet vast al dat lijmkit een kleefmiddel is, ter bevestiging van twee bouwdelen. Maar, wat is High tack kit nu precies? Laten we eens kijken naar de chemische structuur. High tack lijm is altijd een MS polymeerkit. MS polymeer, voluit Modified Silane Polyether, bestaat uit silaan (SiH4) moleculen. Het MS polymeer wordt verkregen door middel van hybride technologie. Je kunt dit zien als een chemisch proces waarbij gunstige eigenschappen van een siliconenkit en een polymeerkit met elkaar versmelten. Het resultaat is een lijmkit die zowel flexibel als sterk is, hittebestendig, sterk hechtend en uitermate duurzaam.

 • Muurvaste verlijming zonder fixeren (!) en hoge eindsterkte
 • Perfecte hechting op bijna alle bouwmaterialen (zelfs vochtige ondergronden)
 • Blijvend elastisch/flexibel
 • Metaal verlijmen zonder kans op corrosie
 • Vrij van irriterende stoffen als isocyanaat en oplosmiddelen
 • UV-, vocht- en weersbestendig
 • Voor binnen- en buitentoepassingen

Weet je dat: Van alle lijmen en kitten wordt de High tack beschouwd als de sterkste montagekit. 💪🏽

Hoe werkt het uitharden van een High tack kit?

Lijmen en kitten kunnen op verschillende manieren uitharden. Neem je bijvoorbeeld houtlijm (D3) en acrylaatkit, dan zie je dat ze uitharden door vocht te verliezen. Andere lijmen en kitten, zoals de High tack kit, harden juist uit door vocht uit de lucht en poreuze materialen op te nemen. Zowel het vochtpercentage in de lucht (luchtvochtigheid) als het vochtpercentage in je materiaal, spelen dus een rol in het uitharden. Per specifieke lijm of kit wordt er meestal een minimum en maximum gegeven voor de duur van het uitharden. Binnen zo’n richtlijn gelden dan de volgende regels:

 • Hoe hoger de luchtvochtigheid en het vochtpercentage in te verlijmen (poreus) materiaal, hoe sneller het uitharden gaat. Oftewel, hoe dichterbij de ‘maximumduur’.
 • Hoe lager de luchtvochtigheid en het vochtpercentage in te verlijmen (poreus) materiaal, hoe langer het uitharden duurt. Oftewel, hoe dichterbij de ‘minimumduur’.

Waar wordt High tack het meest voor gebruikt?

Hout, metalen, kunststoffen, beton, steen, isolatieplaten en zelfs EPDM, bitumen en glas. Je kunt het zo gek niet verzinnen of High tack hecht er uitstekend op. Zoals je merkt is de extreem sterke (bijna-)alleslijmer breed inzetbaar. Vandaar dat je ‘m in vele branches ‘tegen het lijf’ loopt, zoals de interieurbouw, hoveniers-, installatiebedrijven en natuurlijk de industriële bouw. We hebben enkele van de meest voorkomende toepassingen voor je op een rijtje gezet.

 • Bouw- en constructieklussen: zoals het monteren van kozijnen, dorpels, vensterbanken, ornamenten, traptreden/bekleding, gipsplaat- en isolatiepanelen.
 • Vloerwerk: installeren van tapijt- en vloertegels, linoleum of vinyl vloerbedekking en lijmen van houten plinten.
 • Dakbedekkingsklussen: verlijmen van materialen als dakrollen, shingles (dakleien), bitumen, dak- en gevelelementen en het afdichten van scheuren, gaten of openingen in dakbedekking.
 • Auto- en andere voertuigklussen: vastzetten van interieuronderdelen zoals bekleding, panelen en dashboards of exterieuronderdelen, bijvoorbeeld emblemen, sierlijsten en spoilers.
 • Zonnewering en luifels: plaatsen van zonneschermen, luifels of terrasoverkappingen aan gebouwen of buitenruimtes.
 • Algemene reparatieklussen en hobbyprojecten: losse onderdelen repareren met betrekking tot meubels, tegels, plinten of andere voorwerpen en voor jouw eigen (bouwkundige) knutselwerken!

Welk kitpistool gebruik je voor High tack lijmkit?

Er wordt vaak beweerd dat een ‘professioneel kitpistool’ voor het verspuiten van High tack noodzakelijk is. Hier zit zeker iets in, al volstaat in sommige gevallen een ‘gewoon kitpistool’ ook prima. In grote lijnen werkt ieder kitpistool namelijk hetzelfde: je plaatst een kitkoker (of worst), knijpt in de hendel en je lijmkit wordt via de spuitmond naar buiten geduwd. Ga je een stuggere lijmkit verspuiten, dan kan een versterkte mechanische overbrenging zoals op dit premium kitpistool, dienen als extra hulpsteuntje. Op die manier hoef je zelf iets minder kracht te zetten.

Wat bedoelen we eigenlijk met ‘stuggere lijmkit’? Dit wil zeggen kitsoorten met een relatief hoge viscositeit, zoals de High tack. Oftewel, High tack kit is viskeus (prachtig woord, niet?). Viscositeit kun je het beste omschrijven als de stroperigheid van een vloeistof. Je kunt je voorstellen dat rum een lagere viscositeit heeft dan bijvoorbeeld honing, of naja.. High tack kit.

Kortom, het is vaak een goed idee om de stugge High tack kit aan te brengen met het professionele kitpistool. En dan helemaal wanneer je langdurig het pistool bemand en/of een ‘gewoon’ kitpistool te veel (spier)belasting veroorzaakt. Heb jij meer dan voldoende spierkracht en geen al te grote klussen? Dan lukt het jou met ieder (degelijk) kitpistool.

Tip: Naast het kitpistool, is de spuitmond een belangrijke factor. High tack kit wordt standaard geleverd met een V-tuit, voor een fijne lijmverdeling. Afhankelijk van jouw unieke klus kun je ook kiezen voor een gewoon tuitje. Het voordeel is dat je ‘m perfect op maat kunt snijden.

Hoe breng je High tack aan? #7 tips

Heb je het eenmaal door, dan merk je hoe makkelijk High tack lijm in gebruik is. Ben je het allemaal nog aan het ontdekken, dan kan het flink lastig zijn. We geven je dan ook graag de volgende 7 tips die jouw lijmwerk hopelijk stukken makkelijker maken.

 1. Maak de ondergrond waarop je gaat lijmen stof-, vuil- en vetvrij en verwijder loszittende delen. Poreuze ondergronden mogen wat vochtig zijn, een niet poreuze ondergrond (zoals metaal, kunststof en bewerkt hout) kun je beter even droogmaken.
 2. Houdt tijdens het aanbrengen van je High tack het kitpistool in een hoek van 90 °C op je oppervlak.
 3. Trek, terwijl je druk op het kitpistool uitoefent, rustige en gelijkmatige lijmrillen (geen dotten).
 4. Maak de trekkende beweging altijd richting jezelf.
 5. Afhankelijk van de grootte van het oppervlak dat je gaat verlijmen, spuit je de lijmrillen met een afstand tot elkaar van 10 à 20 cm. Op deze manier maximaliseer je de aanvangshechting.
 6. Ga je verticaal verlijmen? Bijvoorbeeld om een spiegel, decoratie of panelen aan een wand te bevestigen. Breng je lijmrillen ook verticaal aan. Op deze manier wordt het gewicht beter verdeeld én eventueel vocht beter afgevoerd (ventilatie).
 7. Heb je vuil gereedschap of kit gemorst? Het beste maak je dit meteen schoon (voor het uitharden begint) met een goede lijm- en kitcleaner.

Tip: Ontdek hier de handige benodigdheden en fijne lijmkitten van Tackmasters.

Wat is de beste High tack kit?

Doe gerust jouw eigen onderzoek of vertrouw op het onderzoek dat wij bij Tackmasters voor jou al gedaan hebben. Wij hebben namelijk de beste High tack kit in ons assortiment: Strong bond high tack. We horen je bijna denken: ‘Het zal! Wat maakt ‘m de beste High tack kit?’. Het antwoord hierop is simpel. Nergens anders, online of offline, vind je een High tack met dezelfde fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Misschien wel de meest bekende High tack, is die van Zwaluw den Braven. Onze Strong bond is vergelijkbaar in sterkte én stukken voordeliger.

 • 290 ml koker wit/grijs/zwart voor €3,99 (incl. BTW: €4,83)
 • 600 ml worst wit/zwart voor €7,95 (incl. BTW: €9,62)
 • Binnen enkele seconden een rotsvaste verlijming
 • Reusachtige eindsterkte van 2,8 n/mm² oftewel 28 kg/cm²
 • Werkdagen vóór 16:00 uur bestellen = morgen bezorgd!
 • Gratis verzending vanaf €35,-
Wat is de beste high tack kit? Strong bond high tack.
De beste (Strong bond) High tack kit – verlijm zelfs stoeptegels van 25 kg aan de muur (video).

Of we ook nog een leuke aanbieding High tack kit hebben?

Maar natuurlijk! De beste aanbieding High tack kit is tenslotte waar jij naar op zoek bent, toch? We komen je graag tegemoet. Vandaar dat we de volgende aanbiedingen voor je hebben, mocht je nóg meer geld in je zak willen houden. 💸

Tip: Bestel je zakelijk en wil je GROOT inkopen? Bel/bericht ons gerust, om de mogelijkheden voor korting of staffelprijzen te bespreken.