Hard kunststof lijmen

Hard kunststof lijmen met een enorme eindsterkte

Ben je opzoek naar de juiste manier om hard kunststof te lijmen? Er zijn veel soorten kunststoffen en lijmsoorten die voor elkaar bedoeld zijn. Maar gebruik je niet de juiste lijm voor de toepassing dan kan dit resulteren in een slechte hechting of een beschadiging van het onderdeel. In dit artikel lees je hoe jij kunt achterhalen met welk type kunststof je te maken hebt en hoe je de juiste lijm kiest voor de toepassing. 

In het geval dat je hard kunststof (ook wel plastic) aan elkaar wilt lijmen is onze Strong Bond High Tack kit een uitkomst, deze soepel te verspuiten lijm heeft een snelle uitharding en enorme eindsterkte. Ook is de lijm blijvend elastisch waardoor minuscule verschuivingen zonder breken worden opgevangen. Lees hieronder hoe jij hard kunststof kunt lijmen voor een duurzaam eindresultaat. 

Hard kunststof lijmen met High tack.
Hard kunststof lijmen doe je eenvoudig met
Tackmasters High Tack
.

Waar moet ik aan denken bij harde kunststoffen? 

Simpel gezegd zijn harde kunststoffen, producten van plastic die je moeilijk kunt vouwen of buigen. Er zijn verschillende soorten harde kunststoffen. De meest voorkomende zijn PP (polypropyleen) hier worden bijvoorbeeld tuinmeubels van gemaakt & PE (polyethyleen) hier worden bijv. jerrycans van gemaakt. Dit soort kunststoffen giet men in vrijwel elke denkbare vorm en kleur. 

Enkele voorbeelden van hard kunststof:

 • Plantenpotten
 • Wasmanden
 • Opbergboxen 
 • Buitenspeelgoed
 • PVC buizen
 • Kunststof kozijnen

Lijmen voor ieder type hard kunststof

Voor ieder type hard kunststof zijn er lijmen die voor het beste eindresultaat gaat zorgen. Om te beginnen moet je achterhalen met welk kunststof type je te maken hebt, de makkelijkste manier om dit te doen is door te kijken naar het recycle-symbool op het kunststof zelf. 

Dit symbool zul je vaak vinden op de onderzijde, het label of de verpakking. Je herkent dit symbool aan een driehoek, bestaande uit drie pijltjes, met eronder of erin een letter, cijfer of een combinatie van. 

Kunststof typen aangeduid met:

 • 6 of PS. De kunststofsoort in kwestie is polystyreen. Verlijm deze kunststof met modelbouw lijm, epoxy lijm, secondelijm of special polystyreen lijm. 
 • 2, 4  of 5. De kunststofsoort in kwestie is polyethyleen of bij 2, 4, 5, HDPE, LDPE, PP of UMHW is het type kunststof polypropyleen. Verlijm deze kunststof met Strong Bond High Tack kit.
 • 7 & 9. De kunststofsoort in kwestie omvat allerlei soorten kunststoffen. Verlijm deze kunststof met secondelijm of epoxylijm. 

Verlijmen voor een duurzaam eindresultaat, zo doe je dat. 

Onderstaand vind je een aantal stappen waarmee jij jouw onderdelen kunt verlijmen tot een duurzaam eindresultaat. Het belangrijkste onderdeel voor een sterk resultaat, dat een lange tijd meegaat is de hechting, hier valt of staat het resultaat mee. Je wilt (hard) kunststof lijmen, volg dan deze stappen:

 1. Ontvet het materiaal. Ontvet het oppervlak met ammoniak, alcohol of st. Marc
 2. Schuur het te lijmen oppervlak. Schuur het oppervlak kort en lichtjes op met schuurpapier van korrel 120-200, hierdoor wordt het oppervlak ruwer en zal het beter hechten. 
 3. Breng de lijm aan op beide oppervlakken. Breng een gelijkmatige hoeveelheid lijm aan op beide oppervlakken met een kwastje of bijvoorbeeld een stukje karton. 
 4. Druk de onderdelen lichtjes op elkaar. Druk beide delen in de juiste positie en verwijder evt. luchtbelletjes. Druk niet te hard, want dan pers je de lijm er tussen uit.
 5. Hou de de onderdelen op hun plek. Gebruik een lijmklem, bankschroef, elastiek of tape om tot de uitharding de onderdelen op hun plek te houden.

Dé lijm voor het lijmen van hard kunststof

Wij benaderen het internet met storm en laten toonaangevend zien dat het ook anders kan. Door onze nauwe connecties met diverse fabrikanten kunnen wij vergelijkbare A-kwaliteit producten aanbieden met de laagste prijsgarantie. Tackmasters.nl is de nr.1 webshop in lijmen, kitten, purschuimen en bevestigingsmaterialen. 

Bestel je vóór 16:00 uur onze High tack? Grote kans dat jij je feloranje Tackmasters pakket morgen al mag verwelkomen! 🚀