Vensterbank afkitten

Vensterbank afkitten: welke kit moet ik gebruiken?

Iedereen moet er een keer aan geloven bij een klusproject in huis: de vensterbank afkitten. Er zijn talloze tips- en tricks hoe je dit het best kunt aanpakken en zelfs filmpjes hoe je het precies uitvoert mits je het zelf aan wilt pakken natuurlijk! Helaas ben je er dan nog niet helemaal, want welke kit heb je dan exact nodig? We focussen ons dit keer op het afkitten van een vensterbank en helpen je met het soort kit dat je kunt gebruiken en geven je nog enkele tips voor het vensterbank afkitten zelf!

Welke soorten kit zijn er?

Vensterbank afkitten met dé polymeerkit
Dé polymeerkit voor je vensterbank afkitten.

Er bestaan vele soorten kit en deze zijn op te delen in categorieën, namelijk acrylaatkit, sanitairkit, siliconenkit en MS polymeerkit. Deze vier soorten zullen toegelicht worden zodat jij in de toekomst weet welke kit je kunt gebruiken voor diverse toepassingen!

Acrylaatkit staat bekend als een sneldrogende kit met als extra kenmerk: het is overschilderbaar, deze soort gebruik je vaak bij houtwerk. 

Sanitairkit is helaas niet overschilderbaar is wel functioneel voor vochtige ruimtes of buiten want het is waterdicht en schimmelwerend. 

Siliconenkit is een zeer elastische kit en hecht goed op gladde oppervlakken. Deze soort is wel meer geschikt voor iets drogere ruimtes, denk hierbij aan de keuken. 

Tot slot heb je ook nog de categorie MS Polymeerkit, deze kit voldoet aan de meeste kenmerken. Je kunt deze kit namelijk in vochtige ruimtes gebruiken én is overschilderbaar. 

Tips bij het afkitten van jouw vensterbank

Nadat je de juiste soort kit in huis hebt gehaald is het natuurlijk van belang dat je globaal weet hoe je het moet gebruiken. Zo wordt het afkitten van jouw vensterbank een geslaagde klus! Daarom geven we je nog extra tips mee rondom het kit proces.

  1. Allereerst zorg je er voor dat het oppervlak schoon is en ontvet wordt. 
  2. Eventueel kan je een primer gebruiken voor een betere hechting van de kit. 
  3. Voor het preciezere werk kun je bij het afstrijken van de kit gebruik maken van een kitstrijker.

Beste kit voor jouw vensterbank

Nu terug naar de hamvraag: welke kit kan ik nu het best gebruiken wanneer ik mijn vensterbank ga afkitten? Wij hebben het antwoord! Een vensterbank kan natuurlijk op verschillende plaatsen staan denk bijvoorbeeld aan de woonkamer of de badkamer. Daarom heeft de MS Polymeerkit een multifunctionele werking. 

Ook is het fijn dat het elastisch is aangezien een vensterbank vaak aan een raam gemonteerd zit. Daarnaast is het ook mogelijk om beglazingskit te gebruiken, dit wordt ook vaak gebruikt voor aansluitvoegen tussen kozijn en gevel. Deze kit valt tevens onder de polymeren. 

Hopelijk heb je nu de juiste tools binnen handbereik en kun je een vliegende start maken aan je klusproject! Bij vragen kun je altijd contact opnemen via de telefoon, whatsapp of e-mail.