Beglazingskit of acrylaatkit: welke kit is beter voor jouw klus? Bestel direct voordelig online

Welke acrylaatkit of beglazingskit is het beste voor jouw klus? Wellicht een lastigere vraag dan gedacht. Er zijn namelijk veel verschillende soorten kitten en lijmen op de markt. Maar welke sluit nu precies aan bij wat jij zoekt? Bij Tackmasters helpen we je graag bij het vinden van een passende oplossing. Ook voor jou zijn we dé leverancier van lijmen, kitten, PUR schuimen en meer. 

We breiden continu ons assortiment uit om aan de wensen van onze klanten te voldoen, ook die van jou! Bestel dus gemakkelijk en snel in onze webshop of vraag om vrijblijvend advies. We garanderen de laagste prijzen van Nederland én België, omdat we rechtstreeks importeren vanaf de producent. Zo garanderen we zowel grote bedrijven als ZZP’ers en particulieren de beste prijs voor een product van hoogwaardige kwaliteit.

Voor- en nadelen van beglazingskit

De beste beglazingskit voor jouw klus!

Om een gedegen antwoord te kunnen geven op de vraag of beglazingskit of acrylaatkit (en welke) beter is, lichten we graag de sterke en minder sterke kanten van beide kitsoorten toe.

Beglazingskit is geschikt voor het kitten van glas en beglazingssystemen. Ook voor aansluitvoegen tussen kozijn en gevel doet deze kit goed zijn werk. Onze beglazingskit Glass Seal is KOMO gecertificeerd, perfect overschilderbaar (ook met watergedragen verf) en gemakkelijk verwerkbaar. Wel zo prettig als je in lastige hoeken moet werken. Door de flexibiliteit zal de kit niet snel scheuren als het raam beweegt; de kit beweegt mee. Daarnaast hecht deze kit zeer goed en is het vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen. Goed voor mens én milieu dus. Bovendien is onze beglazingskit neutraal krimpvrij door een uithardend systeem. En omdat het verkrijgbaar is in maar liefst zes kleuren, is overschilderen soms zelfs niet nodig.

Beglazingskit is niet geschikt voor gebruik bij materialen als PE, PP, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Ook tegen langdurige en/of permanente waterbelasting is deze kit niet bestand. Verkleuring kan eventueel optreden is bepaalde omstandigheden. Om dit te voorkomen kun je het beste voor gebruik de verwerkingsvoorschriften doornemen.

Voor- en nadelen van acrylaatkit

Bestel voordelig onze acrylaatkit online.

Tot zover alles over beglazingskit. Maar is beglazingskit of acrylaatkit nu het beste? En welke acrylaatkit zou je dan moeten hebben als je voor de laatste kiest? Daarvoor zoomen we ook nog even in op acrylaatkit.

Acrylaatkit is met alle verfsystemen overschilderbaar, goed verwerkbaar en vrij van oplosmiddelen en indringende luchtjes. Bovendien hecht onze acrylaatkit Acryseal perfect op verschillende ondergronden, zoals hout, hard- en zachtboard, isolatiematerialen, verf- en laksystemen, pleister, metalen en meer! Het is dan ook speciaal ontwikkeld als voeg-, vul- en reparatiemiddel voor het dichten, vullen en repareren van voegen in gevels, muren, wanden en plafonds. Na uitharding ontstaat er een elastisch blijvend rubber dat goed overschilderbaar is.

Net zoals beglazingskit is ook acrylaatkit niet geschikt voor gebruik bij materialen als PE, PP, PC, PMMA, PFTE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Tegen langdurige en / of permanente waterbelasting is deze kit niet opgewassen. Buiten toepassen is wel mogelijk, maar uitsluitend bij droog weer (minstens 5 uur na applicatie). Echter, we hebben ook kitten die speciaal zijn ontworpen voor een buitentoepassing. Welke acrylaatkit daar het beste voor geschikt is, kun je in deze blog vinden.

Wat is beter: beglazingskit of acrylaatkit?

Wat is nu dus beter voor jouw klus: beglazingskit of acrylaatkit? En welke acrylaatkit of beglazingskit moet je dan hebben voor jouw toepassing? Als je een raam (of ander beglazingssysteem) wil afwerken, dan is beglazingskit de juiste keuze. Wil je een voeg in een gevel, muur of plafond dichten of repareren, dan raden we aan om voor acrylaatkit te kiezen. Beide kitsoorten hebben zo hun voor- en nadelen, maar door deze ‘regel’ aan te houden kun je rekenen op een gelikt eindresultaat. Liever advies op maat krijgen? Neem dan contact op met onze specialisten.

Laagste prijsgarantie van Nederland en België

Ben je eruit welke acrylaatkit en / of beglazingskit je nodig hebt? Dan hebben we meer goed nieuws! Omdat we rechtstreeks importeren vanaf de producent, kunnen we de laagste prijzen van Nederland en België garanderen – of je nu beglazingskit of acrylaatkit besteld. Onze Glass Seal bestel je al voor € 3,90 (excl. btw) en de Acryseal voor slechts € 1,89 (excl. btw) per koker. We raden dan ook aan om minimaal 4 á 5 kokers Acryseal of 5 á 6 kokers Glass Seal te bestellen, zodat je profiteert van gratis verzending bij een minimale bestelwaarde van € 35. Want wie betaalt er nu liever voor verzending dan extra producten?!