Sanitairkit

Hoe moet je sanitair afkitten? Bestel meteen de beste sanitairkit online 🚽

Jij gaat sanitair afkitten en zoekt de beste kit en misschien wat tips? Dán zit je hier goed! Welkom bij Tackmasters. 👋 Welke vragen je ook hebt over het kitten van sanitair, we doen ons best om ze te beantwoorden. Met het ‘afkitten van sanitair’ bedoelen we de randen of voegen afdichten rondom sanitaire voorzieningen als je douche, toilet, wastafel of stoomcabine. Lees mee en ontdek meteen welke sanitairkit de beste (en goedkoopste) afdichtingskit voor al je vochtige ruimtes is. 💦

👉 Weet je al alles over sanitairkit, zoals hoe je ‘m moet aanbrengen en in welke kleur je ‘m wilt hebben, bestel de beste kit dan meteen online. Sturen we ‘m ZSM naar je op. ⤵

Sanitairkit aanbrengen

Verder lezen? We bespreken de volgende vragen:

Wat is het verschil tussen siliconenkit en sanitairkit?

Allereerst, wat is sanitairkit eigenlijk? En: “Wat is het verschil tussen sanitairkit en siliconenkit?”. Laten we beide vragen in één keer behandelen. Waarschijnlijk ben je bekend met siliconenkit, namelijk kit op basis van siliconen. We hebben het hier over een soort kit aan de hand van zijn materiaaleigenschappen. Naast siliconenkit onderscheiden we bijvoorbeeld ook acrylaatkit, polymeerkit en bitumenkit. ‘Sanitairkit’ gebruik je om aan te duiden dat de kit bedoeld is voor het afkitten van (jawel) sanitair. We kunnen dus het volgende stellen.

Een sanitairkit is altijd een siliconenkit, maar niet iedere siliconenkit is geschikt voor sanitair. 🚿
Gebruik de beste sanitairkit voor het afkitten van sanitair
Mooie afwerking van je badkamer met de beste sanitairkit. 🤩

Waar moet je kit voor sanitair aan voldoen?

Om de term sanitairkit ‘waardig’ te zijn dient deze siliconenkit te voldoen aan een aantal specifieke eisen. Ga je jouw badkamer, toilet of ander sanitair afkitten, dan wil je rekenen op de volgende eigenschappen van je kit:

 • Watervast: dé voorwaarde voor een goede sanitairkit is wel dat-ie prima gedijt in een zelfs permanent vochtige omgeving.
  💡 Bekijk hier al onze watervaste lijmen en kitten.
 • Schimmelwerend: schimmels houden natuurlijk van zo’n vochtige omgeving. Sanitairkit houdt ze niet 100% tegen maar maakt wel je kitrand minder aantrekkelijk als broedplaats voor schimmels, mits je ‘m correct aanbrengt.
 • Elastisch: nu is een siliconenkit altijd vrij elastisch, maar van een sanitairkit mag je verwachten dat-ie nog net wat elastischer is.

Heb je ‘m? Laten we met deze kennis op zak eens kijken welke sanitairkit je dan het beste kunt gebruiken voor het afkitten van jouw sanitair.

Wat is de beste sanitairkit?

Als je het ons vraagt is de beste kit voor jouw sanitair uiteraard onze Silicon sealer. Je bestelt onze siliconenkit of sanitairkit voor slechts €5,49 per koker (ex btw), spotgoedkoop dus. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van deze flexibele kit voor het afkitten van je sanitaire voorzieningen?

 • Watervast D4: geschikt voor zelfs permanent vochtige omgevingen
 • Zeer elastisch/flexibel: rek bij breuk is 635%*
 • Zuurvrij- en schimmelwerend: verkleint de kans op vroegtijdige schimmel in je kitrand
 • Bevat geen oplosmiddelen/weekmakers: oftewel geen agressieve middelen
 • Extreem temperatuurbestendig: -40 °C tot +120 °C
 • Kleuren: transparant, (licht)grijs, zwart en diverse RAL kleuren
*Weet je dat het getal bij ‘rek bij breuk’ betekent: het percentage dat een materiaal rekbaar is, voordat het breekt? Voor deze kit is dat wel 6,35 maal z’n eigen lengte. Best indrukwekkend.

Hoe moet je sanitairkit aanbrengen?

Voor het afkitten van sanitair werk je de volgende stappen af. ↴

 1. Verzamel alle benodigdheden voor het kitten.
 2. Kitpistool voorbereiden en oppervlak schoonmaken.
 3. Kit aanbrengen in de voegen.
 4. Afstrijken van de kit.

Meer weten over elke stap? We beschrijven het uitgebreid in dit artikel over siliconenkit aanbrengen. 👁️‍🗨️ Boordevol nuttige tips zodat jij straks prima zelf aan de slag kunt.

Sanitairkit
Tada! Tackmasters beste sanitairkit in volle glorie. Hij had eerst een rode verpakking, maar we vonden een blauw jasje meer passen bij zijn functie. 😉💦

Is kit voor sanitair overschilderbaar?

Tja, zoals je hier ziet is sanitair afkitten niet áltijd nodig. 😉

Onze sanitairkit is niet overschilderbaar, maar zeg nou zelf, dat zou ook niet erg praktisch zijn. De kitrand tussen je sanitair en tegels of een ander materiaal breng je het beste meteen aan in de best passende kleur. We hebben sanitairkit in 9 verschillende kleuren. Benieuwd welke?

 • Zuiver wit RAL 9010
 • Verkeers wit RAL 9016
 • Crème wit RAL 9001
 • Antraciet RAL 7016
 • Manhattan RAL 7045
 • Transparant (transparant)
 • Transparant / grijs
 • Zwart
 • Licht grijs

Past een sanitairkit in het zwart, wit, grijs of transparant esthetisch het beste bij jouw sanitair? 🛀

Hoe lang moet sanitairkit drogen?

Dit is een hele goede vraag. Je wilt na het afkitten van jouw sanitaire voorzieningen vast weten wanneer je er weer gebruik van kunt maken zonder ‘op je tenen te lopen’. Wij raden aan om tenminste 24 uur geen gebruik te maken van de sanitaire voorziening die je gaat afkitten. De huidvorming van je kitrand treedt in het geval van de Silicon sealer al binnen 15 minuten op. De siliconenkit heeft meer tijd nodig om z’n eindsterkte te bereiken. Het zou zonde zijn als je per ongeluk de kitrand beschadigt. Geef de kitranden van je sanitair na het afkitten bij voorkeur een volle dag droogtijd.

💡  Blogtip: Ook benieuwd hoe je sanitairkit het beste kunt verwijderen? Je leest het in deze blog: siliconenkit verwijderen.

Bestel je vandaag nog vóór 16:00 uur? Grote kans dat je morgen al aan de slag kan met topproducten die je op tackmasters.nl retevoordelig bij elkaar shopt. 🛒