In een paar stappen perfect de randen kitten

De randen kitten is een gedetailleerd werkje maar bij het opvolgen van de juiste stappen echt niet zo moeilijk. Tackmasters sleept je stap voor stap door deze klus heen. Ook adviseren we welke kit je het best kunt gebruiken voor jouw klusje. Lees snel verder.

Er bestaan diverse soorten kit maar het aanbrengen van de kit is in grote lijnen hetzelfde. De onderstaande stappen moet je in ieder geval voor elk type kit doorlopen.  

Volg deze stappen voor de perfecte kit rand

Randen kitten vereist enige zorg en precisie. Maar waar moet je nu precies beginnen?

Cleaner - schoonmaakmiddel voor lijm, kit, verf etc.
Met deze Cleaner maak alles in een handomdraai schoon
  1. De oppervlakte moet schoon, droog en stofvrij zijn. Indien nodig kun je gebruikmaken van een reinigingsmiddel. Bekijk de cleaners van Tackmasters.
  2. Snijd de spuitmond van de kittube schuin af, zo krijg je een kleinere opening. Voor het aanbrengen van de kit maak je gebruik van een kitpistool.
  3. Oefen een gelijkmatige druk uit terwijl je langzaam en gelijkmatig de kit aanbrengt. Beweeg het kitpistool constant langs de rand en zorg ervoor dat de kit een gelijkmatige laag vormt.
  4. Gebruik een kitstrijker voor een strakke afwerking. 
  5. Voor de overtollige kit kun je gebruikmaken van een cleaner
  6. Laat de kit uitharden. Dit kan enkele uren tot enkele dagen duren. Dit is afhankelijk van het type kit dat je hebt gebruikt. 

Het is even een klus maar uiteindelijk zorg je wel voor een waterdichte en nette afwerking. Dat is waar we het voor doen!

Welke kit moet ik gebruiken voor de douche?

Onze lijmen en kitten kun je hier terugvinden. Onze bekendste soorten zijn:

Zorg dat je voor ieder klusje de juiste kit in handen hebt! Dat werkt prettig en effectief.

Advies van Tackmasters 

Twijfel je nog welk product het best bij jouw klus past? En heb je wat advies nodig? Neem dan direct contact op met de specialisten van Tackmasters. Zij denken graag met je mee om samen tot een geschikte oplossing te komen. Direct je benodigdheden online bestellen? Neem een kijkje in ons assortiment. Bestel voor 16:00 en je kunt morgen al beginnen!