PVC vloer afkitten

PVC lijmen? Dat doe je zo! Gebruik de beste lijm

Wil je PVC lijmen? Dan ben je bij Tackmasters aan het juiste adres. We leggen graag uit hoe je het beste aan de slag kunt gaan voor een optimaal eindresultaat. Wij hebben dé nummer 1 PVC lijm voor jouw klus. Een PVC lijm is ideaal voor het verlijmen van (je raadt het niet) PVC! Benieuwd welke kit we zouden adviseren? Lees verder.

Tackmasters is ook voor jou dé leverancier van lijmen, kitten, PU schuimen en meer. We breiden ons assortiment continu uit om aan de wensen van onze klanten te blijven voldoen. Bovendien garanderen we de laagste prijzen van Nederland én België, omdat we rechtstreeks importeren vanaf de producent. Zo kunnen zowel grote bedrijven als ZZP’ers en particulieren voor de beste prijs en kwaliteit hun producten inkopen.

Hoe werkt het lijmen van PVC?

PVC lijmen is minder moeilijk dan het misschien klinkt. PVC kun je goed en snel verlijmen, mits je de juiste lijm tot je beschikking hebt. Bij Tackmasters kun je de Master Contact bestellen; daarmee zit je sowieso goed. Met deze lijm kun je PVC buizen, regenpijpen, moffen en fittingen snel en effectief onderling verlijmen. Door de luchtvochtigheid lost de lijm op en worden de platen tot één geheel gevoegd.

PVC lijmen in 6 simpele stappen

PVC lijmen doe je met Master Contact!

Volg het stappenplan voor PVC lijmen en ga aan de slag met jouw klus.

 1. Maak de ondergrond waar je gaat lijmen goed schoon, droog en vrij van stof en vet.
 2. Schuur de oppervlakken licht op met schuurpapier (korrel 150) of -wol.
 3. Breng de Master Contact lijm aan op de oppervlakken die je wil verlijmen met behulp van een kwast. Draai het blik wel direct weer dicht, zodat er zo min mogelijk contact is tussen de ongebruikte lijm en lucht en licht.
 4. Leg beide oppervlakken tegen elkaar en fixeer deze met behulp van tape, klemmen of tangen.
 5. Verwijder overtollige PVC lijm met een papieren doek.
 6. Laat de nieuwe verbinding minimaal 10 minuten rusten zonder deze daarbij te belasten.

Tip: trek beschermende kleding en handschoenen aan, zodat je dit niet op je huid krijgt. Ventileer daarnaast de ruimte waarin je werkt ook voldoende, gezien de dampen van PVC lijmen schadelijk voor je gezondheid kunnen zijn. Gelukkig valt dat bij gebruik van Master Contact enigszins mee doordat de lijm zeer laag is in oplosmiddelen en vrij is van chloorhoudende bestanddelen, maar better safe than sorry.

Wanneer is PVC lijm helemaal uitgehard?

We vertelden al dat je de nieuwe verbinding met PVC lijm minimaal 10 minuten moet laten rusten zonder deze daarbij te belasten … Maar wanneer is PVC lijm helemaal uitgehard? Hoe lang dit precies duurt, varieert. De droogtijd is namelijk erg afhankelijk van de te verlijmen diameter, ondergrond en hoeveelheid aangebrachte lijm. Tevens spelen de luchtvochtigheid en temperatuur een belangrijke rol. Gemiddeld kun je rekening houden met een droogtijd van 5 – 7 uur met een diameter van 60 mm. Echter, we adviseren altijd om de verbinding minimaal 24 uur te laten drogen, zodat je zeker weet dat deze stevig bevestigd is.

PVC lijmen … En verwijderen dan?

Vlekken PVC lijm kun je verwijderen met een schone doek en cleaner. Uitgehard PVC is iets lastiger te verwijderen, maar dit kun je het beste machinaal doen.

Master Contact is dé nummer 1 PVC lijm

Onze Master Contact is zeer populair voor PVC lijmen. De contactlijm is een zeer sterke, sneldrogende contactlijm die dubbelzijdig aangebracht dient te worden. De lijm is dan ook zeer geschikt voor permanente verlijming op hout, HPL, MDF, OSB, underlayment, spaanplaat, multiplex, triplex, plaatmateriaal, hard- en zachtboard, fineer, formica, duropal, beton, metaal, aluminium, PVC (zoals een vloer of pijp), TPO, diverse kunststoffen, rubber, textiel, karton en meer. De temperatuurbestendigheid gaat van maar liefst -40 ºC tot +140 ºC. Verder is de lijm zeer laag in oplosmiddelen en vrij van chloorhoudende bestanddelen wat deze lijm een lager gezondheidsrisico geeft en beter is voor mens en milieu.

Nog eens in het kort:

 • Eenvoudige applicatie met roller of kwast
 • Universeel toepasbaar
 • Uitermate geschikt voor het verlijmen van PVC (en vele andere materialen)
 • Zeer krachtig
 • Zeer sneldrogend
 • Hoog percentage vaste stoffen
 • Vrij van Methyleenchloride / Dichloormethaan
 • Verwerkbaar bij een temperatuur van -40 ºC tot +140 ºC

Bestel extra voordelig online

PVC lijmen hoeft helemaal niet duur te zijn, integendeel. Voor een een blik van 1 L betaal je slechts €14,49 (excl. btw). Bestel je 2 á 3 blikken, dan betaal je geen verzendkosten. En die extra blikken komen altijd van pas! Je weet zeker dat je niets te kort komt tijdens je klus en wie weet heb je ‘m nog eens nodig voor een andere reparatie of extra werkzaamheden. Oftewel, altijd handig!

Bestel vandaag voor 16.00 uur en je hebt morgen je producten al in huis.