plintenkit

Onderkant van plinten afkitten: hoe doe je dat?

Plinten afkitten, geen moeilijke taak. Maar, dit moet wel goed gebeuren. Je wilt natuurlijk niet dat het een zootje wordt. Voor een mooie afwerking van je plinten raden wij onze afdichtingskitten sterk aan. Wil je meer weten? Lees snel verder. We leggen je alles haarfijn uit – ook hoe je te werk gaat met het afkitten van je plinten aan de onderkant.

Plinten kitten of niet?

Is plinten kitten nou een goed idee? Of kun je het beter niet doen? Het grootste voordeel van het kitten van jouw plinten is dat vocht en vuil geen kans hebben om de plinten, wanden of het plafond aan te tasten. Daarnaast liggen plinten vrijwel altijd in het zicht, dus dan is het wel zo mooi als alles strak is afgewerkt en aansluit op het uiterlijk van uw vloer. En immers is de muur nooit helemáál glad, dus er zit altijd iets van ruimte tussen de plint en de muur. Wel zo netjes als je deze aansluitnaden ook af kunt werken.

Dé plintenkit – ook voor jou

Voor je gaat beginnen met het afkitten van je plinten is het van belang dat je een hoogwaardige kit gebruikt. Wij raden je onze polymeerkit sterk aan. Deze polymeerkit is een transparante kit en geschikt om praktisch alles te lijmen, monteren, afdichten en voegen. De kit hecht uitstekend zonder primer op de meeste – zelfs vochtige – ondergronden en materialen. Daarnaast is de kit erg geliefd wegens de snelle doorharding. Voordelen van polymeerkit zijn verder:

 • Universeel toepasbaar;
 • Droogt kristalhelder transparant op;
 • Snelle uitharding;
 • Blijvend elastisch;
 • Hoog absorptievermogen van trillingen (akoestisch);
 • Weekmaker, oplosmiddel, siliconen- en isocyanaatvrij;
 • UV, weer, water, vocht, schimmel- en verouderingsbestendig;
 • Isega Food Approval gecertificeerd.

Wat heb nodig voor je plinten gaat kitten?

Naast een sterkte en snelwerkende kit heb je ook nog een aantal andere benodigdheden nodig ter voorbereiding wanneer je aan de slag wil met het afkitten van je plinten aan de onderkant, namelijk:

Wij hebben diverse professionele kitpistolen op voorraad. Deze zijn ook geschikt voor stuggere lijmkitten en hebben gemakkelijke deblokkering. Daarnaast hebben we ook verschillende voegenbanden, schoonmaakdoekjes én lijm- en kitverwijderaar. Kijk even rond in ons assortiment en controleer wat je nog nodig hebt. Beter één teveel dan één te weinig in huis!

Kitten maar!

We gaan aan de slag met het afkitten van jouw plinten aan de boven- en onderkant. Misschien heb je dit wel eens eerder gedaan en wil je even een korte reminder over de juiste manier, maar ook als je dit nog niet eerder hebt gedaan is het handig om door te lezen. Kitten is immers niet moeilijk, maar het moet wel op de juiste manier gedaan worden om lelijke plekken te voorkomen. Volg het stappenplan en je bent binnen no time klaar!

 1. Zorg ervoor dat ondergronden schoon zijn. Dit houdt in: droog en vrij van vet en stof. Ontvet vette ondergronden goed met Tackmasters Multi Clean.
 2. Ontdoe hechtvlakken van loszittende bestanddelen (zuigende ondergronden hoeven niet volkomen droog te zijn).
 3. Test de ondergronden vooraf af op hechting. Druk je vinger erop en voel of het nog plakt. Is dat niet het geval? Dan kun je beginnen met kitten.
 4. Breng de lijm verticaal (ventilerend) aan in rillen op 10 tot 20 cm onderlinge afstand. Niet aanbrengen in dotten!
 5. Werk daar waar nodig eventueel glad af met Tackmasters Finisher Spray.

Zo krijg jij een perfect eindresultaat

De Seal & Bond remover is handig om van alles mee schoon te maken.

Tackmasters Polymeer lijmkit is bruikbaar voor diverse ondergronden en geeft een uitstekende hechting zonder primer op de meeste – zelfs vochtige – materialen- en ondergronden als beton, (natuur) steen, keramiek, gips, glas, spiegels, PS, PU, PVC, kunststoffen, polyester, lood, koper, zink, metalen, aluminium, R.V.S., hout en HPL- en cementvezelplaten.

Vraag je je af of het nodig is om je plinten schoon te maken? Niet uitgehard materiaal dien je direct te verwijderen. Dit kan eenvoudig met onze Seal & Bond. Uitgehard materiaal is alleen mechanisch te verwijderen, wees er dus snel bij. Je kunt je handen schoonmaken met Tackmasters Handy Wipes schoonmaakdoekjes.

Bestel direct online

Wil je meer informatie over het afkitten van je plinten aan de onderkant? Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te voorzien van de benodigde informatie en tips.

Ben je op zoek naar meerdere producten, of voor een hele andere toepassing? Bekijk al onze lijmen en kitten. Zeer voordelig en eenvoudig in gebruik!