high tack kit

Pas High Tack kit toe binnen jouw branche en ontdek de voordelen

Dat High Tack kit een veelzijdige lijm- en afdichtingskit is met een ijzersterke hechting, weten de meeste mensen wel. Maar vaak kun je het op meer manieren toepassen dan je in eerste instantie zou denken. Daarom vertellen we je graag meer over de verschillende manieren waarop je High Tack kit kan toepassen bij jouw klus en binnen jouw branche. Meer weten? Lees snel verder!

High Tack kit in de bouw

Steenlijm kit

Bij Tackmasters vind je een ruim aanbod lijmen, kitten en toebehoren specifiek gericht op de bouwsector. Zo ook onze Strong Bond High Tack kit. Deze kleverige alleskunner wordt in de bouw gebruikt voor onder andere de montage van bouwmaterialen. Zo is de kit zeer geschikt voor materialen zoals hout, metaal, gipsplaten en kunststofpanelen. Ook kan het gebruikt worden voor het bevestigen van plinten, lijsten, panelen, lijsten, panelen, tegels en andere afwerkingselementen. De sterke hechting zorgt ervoor dat de materialen stevig op hun plaats blijven, zelfs onder zware belasting. Daarnaast is de High Tack kit ook goed te gebruiken als voegkit.

Doordat de kit blijvend elastisch is en daarnaast bestand is tegen vocht, is de kit ook geschikt om toe te passen in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Ook is hij verkrijgbaar in zowel zwart, wit, grijs en transparant. Zo vind je altijd een kit die past bij jouw toepassing. Wanneer je kijkt naar de verschillende toepassingen is het niet gek dat de High Tack kit een van de meest gebruikte kitten is binnen deze sector. 

Dakdekkers

Ook bij dakdekkersbedrijven wordt High Tack kit regelmatig toegepast. Zo wordt het gebruikt bij het plaatsen van EPDM- en PVC membramen om de overlapping van de dakbedekkingsmaterialen stevig op elkaar te bevestigen. Daarnaast wordt het gebruikt voor de bevestiging en afwerking van dakranden, dakgoten en dakdoorvoeringen. Ook hier komt de elasticiteit en de vochtbestendige eigenschappen goed van pas. Bekijk al onze artikelen voor dakdekkersbedrijven. Zo vind je naast onze Strong Bond kit ook EPDM lijm, aandrukrollers, kitpistolen, boren en meer. 

High Tack kit voor parketteur en traprenovatie

High Tack kit kan ook zeer nuttig zijn voor parketteurs en bij traprenovaties vanwege zijn sterke hechting en specifieke eigenschappen. Hier zijn enkele toepassingen van deze kit in deze vakgebieden:

 1. Parketinstallatie: High Tack kit wordt vaak gebruikt bij de installatie van parketvloeren. Het biedt een sterke en duurzame hechting tussen het parket en de ondervloer. Het kan worden gebruikt bij zowel massief houten parket als samengesteld parket. De kit zorgt ervoor dat het parket stevig op zijn plaats blijft en helpt bij het verminderen van kromtrekken of kieren.
 2. Plintbevestiging: High Tack kit is ideaal voor het bevestigen van plinten langs de randen van parketvloeren. Het biedt een sterke hechting tussen de plinten en de vloer, waardoor ze stevig op hun plaats blijven. Dit zorgt voor een nette afwerking van de vloer en voorkomt dat de plinten losraken of verschuiven.
 3. Traprenovatie: Ook kan High Tack kit gebruikt worden bij het renoveren van trappen. Het wordt gebruikt om de traptreden, neuslatten en stootborden stevig op hun plaats te houden. De sterke hechting van de kit zorgt ervoor dat de gerenoveerde treden veilig en duurzaam zijn. Het kan ook worden gebruikt voor het bevestigen van trapneuzen, overzettreden en andere afwerkingsmaterialen bij traprenovaties.
 4. Reparaties: Strong kit kan ook worden gebruikt voor het uitvoeren van kleine reparaties aan parketvloeren en trappen. Zo kan het worden gebruikt om losse planken of treden vast te zetten en om scheuren of beschadigde delen te herstellen. De kit biedt een sterke hechting en kan helpen om de oorspronkelijke stabiliteit en esthetiek van het parket of de trap te herstellen.

Ben je benieuwd welke producten voor parketteur en traprenovaties Tackmasters, naast onze High Tack kit, nog meer in het assortiment heeft? Bekijk alle producten en bestel ze gemakkelijk online

Woninginrichting en stoffeerbedrijven

Ook binnen de woninginrichting en bij stoffeerbedrijven wordt veelvuldig gebruikgemaakt van de Strong Bond kit. Denk hierbij aan toepassingen zoals tapijt installatie en de bevestiging van andere stoffering. Dit omdat de kit een enorm sterke hechting heeft op ondergronden zoals vinyl, beton en hout. Daarnaast kun je de kit ook heel goed gebruiken om decoratieve elementen te bevestigen. Denk hierbij aan een afwerklijst voor het plafond of andere ornamenten. Je brengt de kit gemakkelijk en precies aan met behulp van een kitpistool. Haal eventuele lijmresten direct weg met behulp van de Handy Wipes of een licht vochtige doek. Deze en andere producten vind je terug in onze webshop.

High Tack kit in de interieurbouw

Gebruik High Tack kit voor de volgende toepassingen binnen de interieurbouw: 

 1. Montage van interieurpanelen: High Tack kit wordt vaak gebruikt voor het monteren van interieurpanelen, zoals houten panelen, kunststof panelen en wandbekleding. Het biedt een sterke hechting op verschillende ondergronden en zorgt voor een duurzame bevestiging van de panelen. Hierdoor kunnen ze stevig op hun plaats blijven, zelfs in omgevingen met trillingen of temperatuurveranderingen.
 2. Bevestiging van meubelcomponenten: Gebruik High Tack kit voor het bevestigen van verschillende meubelcomponenten, zoals tafelpoten, ladefronten, handgrepen en decoratieve elementen. De kit biedt een sterke hechting tussen de componenten en zorgt voor een stevige constructie van het meubelstuk.
 3. Afdichten van voegen en naden: Afdichten van voegen en naden tussen interieuronderdelen doe je gemakkelijk en nauwkeurig met een High Tack kit. Het kan worden toegepast op voegen tussen wanden en plafonds, tussen plinten en wanden, en tussen verschillende onderdelen van meubels. Dit helpt bij het creëren van een naadloze afwerking en voorkomt dat stof of vuil in de openingen ophoopt.
 4. Installatie van verlichtingsarmaturen: Gebruik High Tack kit voor het installeren van verlichtingsarmaturen. Het biedt een sterke hechting tussen het armatuur en het oppervlak waarop het wordt gemonteerd, waardoor een veilige en stabiele bevestiging wordt gegarandeerd.
 5. Reparaties en renovaties: Strong Bond kit kan ook worden gebruikt voor het uitvoeren van reparaties en renovaties in de interieurbouw. Het kan worden gebruikt om losse onderdelen te repareren, beschadigde oppervlakken te herstellen en ontbrekende delen aan te vullen. De sterke hechting en duurzaamheid van de kit dragen bij aan betrouwbare reparaties en een langere levensduur van het interieur.

We hebben deze alleskunner en andere producten geselecteerd om je klus gemakkelijk te klaren.

Tegelzetters

Omdat High Tack kit ook in vochtige ruimtes toe te passen is, is het een zeer geschikte kit voor tegelzetters. Zo kun je het toepassen bij onder andere:

 1. Tegellijmversterking: High Tack kit kan worden gebruikt om de hechting van tegellijm te versterken. Het wordt aangebracht op de achterkant van tegels voordat ze worden geplaatst, waardoor een extra sterke hechting tussen de tegel en de ondergrond ontstaat. Dit is vooral handig bij grote en zware tegels, of bij het plaatsen van tegels op verticale oppervlakken.
 2. Reparatie van tegels: Repareer gemakkelijk je beschadigde tegels met behulp van onze Strong Bond kit. High Het kan worden gebruikt om gebroken stukken tegel weer aan elkaar te bevestigen of om scheuren in tegels op te vullen. De sterke hechting van de kit zorgt voor duurzame reparaties, waardoor de tegels hun functionaliteit en esthetiek behouden.
 3. Bevestiging van tegelranden: Bevestig tegelranden zoals eindprofielen en afwerkranden met deze veelzijdige kit.. Het zorgt voor een sterke hechting tussen de tegelranden en de ondergrond, waardoor ze stevig op hun plaats blijven en een nette afwerking van de tegelinstallatie wordt bereikt.
 4. Afdichting van tegelvoegen: High Tack kit kan worden gebruikt voor het afdichten van tegelvoegen. Het wordt aangebracht in de voegen tussen tegels om een waterdichte en duurzame afdichting te creëren. Dit is met name relevant in natte ruimtes, zoals badkamers en keukens, waar een goede afdichting van de tegelvoegen essentieel is. De kit is dus ook voor tegelzetter een goede toevoeging bij verschillende werkzaamheden. 

Hoveniers en stratenmakers

Ook voor buitentoepassingen is High Tack kit zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan het lijmen van beton blokken voor bijvoorbeeld bloembakken. Wil je weten hoe je dit het beste kan aanpakken? Lees dan ook ons stappenplan voor het lijmen van beton blokken. Naast het maken van bloembakken met betonblokken kun je deze kit kit ook voor andere toepassingen gebruiken.

 1. De bevestiging van tuinmeubilair zoals bankjes en tafels. 
 2. Het repareren van bestrating
 3. Afdichten van voegen. Zorg voor een waterdichte voeg en voorkom dat onkruid tussen de voegen kan groeien

Maak het jezelf gemakkelijk bij deze en andere klussen met ons assortiment voor hoveniers en stratenmakers.

High Tack kit voor loodgieters en installatiebedrijven

Last but not least, de toepassingen van High Tack kit voor loodgieters en installatiebedrijven. Want ook hier is deze kit breed toepasbaar. Hoewel de kit niet specifiek is ontworpen voor gebruik door loodgieters en installatiebedrijven, zijn er enkele toepassingen waarbij het gebruik van kit kan helpen. Hier zijn enkele mogelijke toepassingen van deze veelzijdige kit voor loodgieters en installatiebedrijven:

 1. Bevestiging van pijpen en leidingen: High Tack kit kan worden gebruikt voor het bevestigen van pijpen en leidingen aan wanden, vloeren of andere oppervlakken. Het biedt een sterke hechting en helpt bij het stabiliseren van de pijpen, vooral in situaties waar traditionele bevestigingsmethoden mogelijk niet praktisch zijn.
 2. Afdichting van leidingdoorvoeren: Dicht leidingdoorvoeren in muren af met High Tack kit. Het biedt een waterdichte afdichting rondom de leidingen en helpt lekkages te voorkomen.
 3. Montage van sanitair: Gebruik High Tack kit voor het monteren van sanitair, zoals wastafels, toiletpotten, badkuipen en douchecabines. Het biedt een sterke hechting en zorgt voor een stevige installatie van deze sanitaire voorzieningen.
 4. Reparaties aan leidingen en fittingen: Ook kan deze kit worden gebruikt voor het uitvoeren van kleine reparaties aan leidingen en fittingen. Het kan worden gebruikt om kleine lekken of scheuren te dichten en om beschadigde delen tijdelijk te repareren. Het is echter belangrijk op te merken dat voor permanente reparaties aan leidingen en fittingen vaak specifieke materialen en technieken nodig zijn die voldoen aan de geldende normen en voorschriften.

Loodgieters en installatiebedrijven gebruiken doorgaans producten die specifiek afgestemd zijn op de vereisten binnen het vakgebied. Daarom is het aan te raden om altijd je bij de toepassing te houden aan geldende normen en voorschriften in de loodgieters- en installatiesector. 

Bestel online

Je weet nu hoe je binnen elke branche aan de slag kunt gaan met de High Tack kit. Overtuigd en klaar om de klus te klaren? Bestel de High Tack kit, bijbehorend kitpistool en andere toebehoren gemakkelijk en snel online. Bij Tackmasters ben je verzekerd van de laagste prijsgarantie van Nederland en België. Plaats je een bestelling van minimaal €35,- voor 16:00 uur? Dan wordt het de volgende werkdag gratis bij je bezorgd. Zo kun je snel aan de slag met jouw klus. 

Toch liever persoonlijk advies of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op.