sanitair kit wit

Het kitten van je badkamer is een eitje met de tips en producten van Tackmasters!

Een goed afgekitte badkamer is essentieel om vochtproblemen te voorkomen en de levensduur van je badkamer te verlengen. Het is daarom belangrijk om de juiste kit te kiezen en deze op de juiste manier aan te brengen. Wij geven jou een aantal tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan en je badkamer op de juiste manier af te kitten. We leggen uit waarom een goede kitlaag zo belangrijk is, welke kit het beste geschikt is voor jouw situatie en hoe je deze op de juiste manier aanbrengt. Lees snel verder en ontdek hoe je zelf een professionele kitlaag kunt aanbrengen in je badkamer.

Waarom is een goede kitlaag zo belangrijk?

Een badkamer is een vochtige ruimte waarin veel water wordt gebruikt. Het is daarom van groot belang dat alle naden en kieren goed zijn afgedicht om vochtproblemen te voorkomen. Als er vocht in de muren of vloer terechtkomt, kan dit leiden tot schimmels. Bovendien kan vocht de tegels of voegen aantasten, waardoor deze los kunnen laten.

Hoe kies je de juiste kit?

Het kiezen van de juiste kit is essentieel voor een goede afwerking. Er zijn verschillende soorten kitten op de markt, elk met hun eigen eigenschappen. Zo zijn er acrylaatkitten, siliconenkitten en hybride kitten. Acrylaatkitten zijn geschikt voor lichte belasting en zijn overschilderbaar, maar hebben een kortere levensduur dan siliconenkitten. Siliconenkitten zijn geschikt voor zware belasting en zijn goed bestand tegen vocht en schimmel, maar zijn niet overschilderbaar. Hybride kitten combineren de eigenschappen van acrylaat- en siliconenkitten en zijn geschikt voor verschillende toepassingen.

Hoe breng je kit aan?

Het aanbrengen van kit vergt enige kennis en ervaring. Een goede voorbereiding is daarbij essentieel. Zorg dat de ondergrond schoon, droog en vetvrij is voordat je begint. Maak de ondergrond eventueel schoon met een ontvetter. Breng vervolgens een strakke kitnaad aan met behulp van een kitpistool. Gebruik een kitstrijker om de kit glad te strijken en verwijder eventuele overtollige kit. Nu kun je trots zijn op het eindresultaat!

Badkamer kitten? Bestel je kit online!

Weet je al welke kit je wilt gebruiken voor het kitten van je badkamer? Maak dan gebruik van de scherpe prijzen van Tackmasters! Wij bieden de garantie dat we de laagste prijzen in Nederland en België hebben. Maak gebruik van deze kans en bestel eenvoudig je kit en andere benodigdheden in onze webshop. Je kunt erop vertrouwen dat je bestelling snel wordt geleverd. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. We zijn bereikbaar via het contactformulier, telefoon, e-mail of WhatsApp. Onze specialisten staan klaar om te helpen en geven je graag de tips die je nodig hebt.