Ga jij de badkamer afkitten? Lees onze tips!

Bij het afkitten van je badkamer komen verschillende dingen kijken. Wat is bijvoorbeeld de beste kit om te gebruiken? Het is wel belangrijk dat de kit geschikt is voor sanitair. Welke kleur kit kies jij? Smaken verschillen, ga jij voor een neutrale kleur of durf je een verrassende keuze te maken die wel eens heel mooi kan uitpakken? Wij begrijpen dat jij wel wat tips en tricks kan gebruiken. Lees daarom alle tips van Tackmasters over het afkitten van je badkamer! 

Tip: Zorg ervoor dat de badkamer schoon en droog is voordat je begint met het afkitten

Gebruik een stofzuiger of borstel om stof en vuil te verwijderen, en maak de vloer en eventuele wandtegels daarna goed droog. Ook is het belangrijk om de ondergrond goed te ontvetten. Een cleaner zorgt ervoor dat de kit beter hecht zonder de ondergrond aan te tasten. Verder is het handig om direct, nadat de tegellijm is uitgehard, te beginnen met het afkitten van de badkamer voordat je deze in gebruik neemt. Zo is de ruimte goed droog en voorkom je lekkages op voorhand. Ga je de badkamer opnieuw afkitten? Gebruik een schraper of een stuk ijzerdraad om hardnekkig vuil en oude kit te verwijderen. 

Tip: Gebruik een kitsoort die geschikt is voor badkamers

Er zijn kits beschikbaar die specifiek bedoeld zijn voor het afkitten van badkamers, deze geeft de beste hechting en de minste kans op scheuren en/of verkleuringen. Onze siliconenkit is er in verschillende kleuren en is zeer geschikt voor het afdichten van alle type voegen in sanitaire ruimtes. Daarnaast is hij schimmelwerend en makkelijk in gebruik.

Tip: Maak gebruik van een kitpistool om de kit aan te brengen

Het gebruik van een kitpistool maakt het aanbrengen van de kit gemakkelijker en geeft een nauwkeuriger resultaat. Naast een kitpistool kan ook het gebruik van een kitvoegen spatel het afkitten van de badkamer vergemakkelijken. Ook zorgt dit ervoor dat je, zeker bij langere afstanden, dezelfde afwerking krijgt.

Tip: Laat de kit enige tijd uitharden voordat je de badkamer weer gebruikt

Houd je bij het afkitten van de badkamer altijd aan de droogtijd die wordt aangegeven op de kit. Zo weet je zeker dat de kit goed is uitgehard wanneer je de badkamer weer in gebruik gaat nemen.

Tip: Probeer de afstand van het kitten op te delen

Werk in kleine secties, zodat je het aanbrengen van de kit beter onder controle kunt houden. Kitten is een nauwkeurige klus, ‘Oefen’ daarom eerst met een aantal korte stukjes om zo een goed gevoel te krijgen met de kit en het kitpistool.

Tip: Gebruik een kitreiniger om eventuele kitresten te verwijderen

Na het afkitten van de badkamer kun je met de seal & bond remover eventuele kitresten gemakkelijk verwijderen. Deze kitreiniger is verkrijgbaar in een spuitbus en daardoor erg makkelijk in gebruik.

Tip: Zorg voor een goede ventilatie tijdens het afkitten en bescherm je huid

Om de geur van de kit snel weg te laten trekken is het raadzaam om goed te ventileren tijdens het afkitten van de badkamer. Ook is het belangrijk om je huid te beschermen door het gebruik van werkhandschoenen. Deze zijn er in verschillende maten en zijn gemaakt van een ademende stof. Ook zijn ze waterafstotend, hebben ze een flexibele pasvorm en een hoge tastgevoeligheid.

Tip: Profiteer van onze scherpe prijzen

Weet jij precies welke soort en kleur kit je gaat gebruiken bij het afkitten van jouw badkamer? Dan hebben wij nog een laatste tip voor jou: maak gebruik van de scherpe prijzen van Tackmasters! Wij garanderen de laagste prijzen van Nederland en België. Pak je kans en bestel kit en andere benodigdheden eenvoudig online in onze webshop. Je kunt erop rekenen dat je bestelling snel in huis is. Wanneer je toch nog wat vragen hebt mag je altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk advies. Dit kan via het contactformulier, telefoon, e-mail of WhatsApp. Onze medewerkers staan voor je klaar en geven jou de tips die je zoekt.