Stap voor stap je kunststof kozijnen kitten binnen: Dit moet je weten!

Nieuwe kunststof kozijnen en wil je ze binnen afkitten? Met ons stappenplan is deze klus snel geklaard. Zo vertellen we je welke kit de beste keuze is en hoe je deze zo precies mogelijk aanbrengt. kunststof kozijnen kitten binnen als een pro.

De juiste kit

Steenlijm kit

Een goed begin is het halve werk en jouw kit klus begint dan ook met het vinden van de juiste kit. Zo voorkom je een hoop irritaties en de kans dat je jouw klus opnieuw moet doen. De Strong bond high tack is een echte alleskunner en is dan ook zeer geschikt om te gebruiken voor het afkitten van je nieuwe kunststof kozijnen. De kit is soepel te verspuiten, blijvend elastisch en is daarnaast vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen. Nadat de kit volledig is uitgehard is hij goed overschilderbaar. Hij vormt dan ook de perfecte vocht- en schimmelwerende basis voor jouw kit klus.

Bereid het oppervlak voor

De juiste kit is uitgekozen en het is tijd om nu echt te gaan beginnen. Of toch niet? Voor je begint met het afkitten van je kunststof kozijnen zorg je eerst dat het oppervlak goed schoon en droog is. Verwijder alle verf, vuil en stof. Dit zorgt ervoor dat de kit goed hecht.

Breng de kit aan

Zij de kitkoker gemakkelijk open door gebruik te maken van de kitkoker opener-maatsnijder. Draai de kitkoker v-tuit op de koker. De High tack strong bond is er in verschillende verpakkingen. Zo is er de 290 ml koker en de 600 ml worst. Voor de hand liggend gebruik je een kokerpistool voor de 290 ml verpakking en een worstenpistool voor de 600 ml verpakking. Breng de kit in een gelijkmatige lijn aan langs het oppervlak.

Maak de kit glad

Dit is echt natte vingerwerk. Letterlijk. Gebruik een natte vinger of een kitstrijker om de kit netjes glad te strijken. Door de kit een beetje nat te maken voorkom je dat hij aan je vinger of de kitstrijker blijft plakken. Haal ook eventuele kitresten gelijk weg. Dit gaat namelijk makkelijker dan wanneer de kit volledig is uitgehard.

Laat de kit drogen

Volg de instructies op de verpakking voor de droogtijd van de kit. In het geval van de Strong bond high tack kit is de droogtijd 3 mm per 24 uur bij 23 graden en 50% luchtvochtigheid. Dit verschilt per kit, dus raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing voor de juiste droogtijd. Zorg ervoor dat de kit volledig is uitgehard voordat je eventueel gaat beginnen met het afwerken van de muur.

Reinig het gereedschap

Voor het behoud van je gereedschap is het verstandig om deze schoon te maken voordat de kit is uitgehard. De veelzijdige Handy wipes schoonmaakdoekjes maken het schoonmaken extra makkelijk. Ze zijn vriendelijk en verzorgend voor de huid, universeel toepasbaar en klaar voor gebruik. Naast het schoonmaken van je gereedschap kun je met deze doekjes ook gemakkelijk de kitresten van je handen en het oppervlak verwijderen.

Meest gestelde vragen bij het afkitten van kunststof kozijnen

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de kit er netjes uitziet?

Zorg ervoor dat je de kit gelijkmatig aanbrengt en deze glad strijkt. Als de kit na het drogen nog niet helemaal glad is, kun je deze lichtjes schuren met fijn schuurpapier om het oppervlak gladder te maken.

Moet ik speciale voorzorgsmaatregelen nemen bij het kitten van kunststof kozijnen?

Over het algemeen is het afkitten van kunststof kozijnen een veilige klus. Wel is het aan te raden om oude kleding te dragen die vies mag worden. Lees voordat je gaat beginnen altijd de instructies op de verpakking van de kit.

Welke soort kit moet ik gebruiken?

Er zijn verschillende soorten kitten die je kunt gebruiken bij het afkitten van je kunststof kozijnen binnen. De Strong bond high tack van Tackmasters biedt je het beste van beide. Zo is de kit blijvend elastisch maar is daarnaast, na uitharden, ook goed overschilderbaar. Ook is hij extreem krachtig.

Bestel je kit online

Ben je overtuigd van de superkracht van onze Strong bond high tack kit en wil je hem in huis halen voor jouw klus? Mooi! Wist je dat, als je de kit op werkdagen voor 16:00 uur besteld, je hem de volgende werkdag al thuis hebt? Zo kun jij snel aan de slag met je kit klus. Daarnaast worden bestellingen boven de €35,- gratis verzonden. Profiteer van de laagste prijzen van Nederland en België en bestel je kit online. 

Heb je nog vragen of toch liever een persoonlijk advies? Geen probleem! Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij denken graag met je mee.