gebroken dakpan lijmen

Een gebroken dakpan kun je razendsnel lijmen met onze rode Unibond polymeerkit!

Een gebroken dakpan kan een bron van zorgen zijn voor huiseigenaren. Of het nu het gevolg is van een storm, slijtage of gewoon ouderdom, je moet snel actie ondernemen om verdere schade aan je dak en huis te voorkomen. Wij leggen uit hoe je een gebroken dakpan zelf weer kunt lijmen. Ontdek welk product wij hiervoor aanraden. Door dit klusje snel te klaren verleng je de levensduur van je dak en bespaar je geld op dure reparaties. Lees verder of bestel de beste lijm direct online en ga aan de slag! 

Waarom kiezen voor reparatie?

Het is van groot belang om een gebroken dakpan snel te repareren. Zo voorkom je verdere schade aan het dak en het huis. Als kapotte dakpannen niet direct worden aangepakt ontstaan er al snel problemen. Denk bijvoorbeeld aan waterlekkage en structurele problemen. Wij raden altijd aan om de dakpannen te repareren, dit is goedkoper dan vervangen. Zo bespaar je geld! En zeg nu zelf, een dakpan lijmen is zo gepiept. 

Wat heb je nodig?

Voordat je aan de slag kunt met het lijmen van een gebroken dakpan, moet je ervoor zorgen dat je de volgende benodigdheden bij de hand hebt: 

gebroken dakpan lijmen

De beste lijm voor dakpannen: Unibond polymeerkit

Onze Unibond polymeerkit is perfect geschikt voor het lijmen van een gebroken dakpan. Bij het bestellen kun je kiezen voor de rode variant, zodat het niet opvalt dat de dakpan gerepareerd is. Deze kit heeft een uitstekende hechting en een extreem hoge eindsterkte van 28 kg/cm².  De Unibond polymeerkit is ook nog eens makkelijk aan te brengen. Met behulp van een kitpistool kun je de gebroken dakpan eenvoudig lijmen. Ga jij al aan de slag? 

Stap voor stap een gebroken dakpan lijmen

Een gebroken dakpan kun je eenvoudig zelf lijmen met ons stappenplan: 

  1. Voorbereiding
    Bekijk de breuk in de dakpan en verwijder losse stukken en vuil. Maak de dakpan daarna even goed schoon met een schoonmaakmiddel. Zo weet je zeker dat de lijm goed zal hechten. 
  1. De gebroken dakpan lijmen
    Breng de Unibond polymeerkit met behulp van het kitpistool aan op de breuklijn van de gebroken dakpan. Plaats de gebroken stukken op de goede plek en druk ze stevig aan. Veeg overtollige lijm weg en laat het drogen volgens de instructies. 
  1. Afwerking
    Tot slot is het belangrijk om voor een goede afwerking te zorgen. Schuur ruwe randen op voor een glad eindresultaat. Controleer of de dakpan geen speling meer heeft en stevig genoeg is om terug op je dak te leggen. 

Bestel alle benodigdheden eenvoudig online 

Bestel alle benodigdheden om je dakpannen te lijmen voordelig online in onze webshop. Je profiteert van de laagste prijzen van Nederland en België! Bovendien zorgen wij ervoor dat jouw bestelling snel in huis is. Boven de €35 is de verzending ook nog eens gratis. Heb je nog vragen? Geen enkel probleem. Onze experts staan klaar om jou persoonlijk advies te geven.