dakpannen aan elkaar lijmen

Dakpannen aan elkaar lijmen

Dakpannen vormen een belangrijk onderdeel van ieder dak, en het juiste onderhoud is cruciaal om lekkages en schade aan je dak te voorkomen. Een van de vragen die vaak opkomt bij dakrenovatieprojecten: is het mogelijk om dakpannen aan elkaar te lijmen als een duurzame oplossing? We bespreken graag de voordelen, methoden en materialen om dakpannen aan elkaar te lijmen. Zo zorg je in een handomdraai voor een sterke, waterdichte dakbedekking. Lees verder of bestel direct de beste lijm voor dakpannen

Waarom dakpannen aan elkaar lijmen? 

Dakpannen aan elkaar lijmen kan een praktische oplossing zijn om verschillende redenen:

 • Verlenging van de levensduur: Door dakpannen aan elkaar te lijmen, verminder je de kans op waterschade en lekkages, wat de levensduur van je dak verlengt.
 • Energiebesparing: Een goed onderhouden dak met gelijmde dakpannen helpt bij het behouden van de isolatie en het reguleren van de binnentemperatuur, wat resulteert in lagere energiekosten.
 • Mooie uitstraling: Lijmen zorgt ervoor dat de dakpannen stevig op hun plaats blijven, waardoor het dak er prachtig uitziet.
 • Windbestendigheid: Gelijmde dakpannen zijn bestand tegen sterke windstoten en kunnen niet gemakkelijk worden weggeblazen.
dakpannen aan elkaar lijmen

Materialen en gereedschap

Voordat je begint met het aan elkaar lijmen van dakpannen, moet je natuurlijk wel de juiste materialen en gereedschappen bij de hand hebben:

 • Dakpan lijm: Kies een hoogwaardige, waterdichte lijm of kit die geschikt is voor dakpannen, zoals Unibond polymeerkit (later meer hierover!). 
 • Kitpistool: Een kitpistool is nodig om de lijm gelijkmatig aan te brengen.
 • Schuurpapier: Om het oppervlak van de dakpannen voor te bereiden.
 • Veiligheidsuitrusting: Draag altijd geschikte veiligheidsuitrusting, waaronder handschoenen en een veiligheidsbril.

Stap voor stap: dakpannen aan elkaar lijmen

Volg deze stappen om dakpannen aan elkaar te lijmen voor een duurzame dakbedekking:

 • Stap 1: Voorbereiding
  Controleer de staat van je dakpannen en verwijder eventuele losse of beschadigde exemplaren. Reinig het oppervlak van de dakpannen grondig met een borstel en schuurpapier om vuil, stof en roest te verwijderen.
 • Stap 2: Tijd om de dakpannen aan elkaar te lijmen
  Breng een dunne laag lijm aan op de bovenkant van de ene dakpan. Plaats de volgende dakpan stevig bovenop de gelijmde dakpan en druk ze goed aan. Herhaal dit proces voor alle dakpannen op het dakoppervlak.
 • Stap 3: Uitharding en afwerking
  Laat de gelijmde dakpannen minstens 24 uur drogen om de lijm volledig te laten uitharden. Controleer na het drogen of de dakpannen stevig zijn bevestigd en of er geen open ruimtes zijn.

Bestel Unibond polymeerkit online en ga aan de slag!

De beste lijm om dakpannen aan elkaar te lijmen? Daar zijn wij het unaniem over eens: Unibond polymeerkit! Deze kit hecht uitstekend en heeft een extreem hoge eindsterkte. De kit is makkelijk aan te brengen met een kitpistool. Bestel de kit voordelig online en kies voor de rode kleur. Zo zorg je voor een strak resultaat waarbij de kitnaden niet eens opvallen tussen de dakpannen. Wij zorgen ervoor dat jouw pakket snel in huis is. De verzending is ook nog eens gratis boven de €35. Heb je vragen? Geen zorgen, wij staan voor je klaar met persoonlijk advies.