dakpankit

Dakpankit: De onmisbare bondgenoot voor een sterk dak

Wanneer je aan de bouw of renovatie van je huis denkt, is het plaatsen van dakpannen een cruciale stap. Dakpannen beschermen niet alleen je huis tegen de elementen, maar ze dragen ook bij aan de uitstraling van je woning. Om ervoor te zorgen dat je dakpannen stevig en duurzaam blijven zitten, is het gebruik van dakpankit essentieel. Daarom zetten we de voordelen van rode dakpankit voor je op een rijtje. Daarnaast vertellen we je precies hoe je dakpankit het beste kunt gebruiken voor een duurzaam resultaat. 

Waarom gebruik je dakpankit?

beton lijmen
Ontdek de Unibond

Dakpankit is een speciaal ontworpen lijm die wordt gebruikt om dakpannen stevig aan het dakoppervlak te bevestigen. Dankzij de rode kleur valt de kit niet eens op! Het biedt talloze voordelen die bijdragen aan de duurzaamheid en stabiliteit van je dakbedekking:

1. Uitstekende hechting: Dakpankit in de vorm van onze rode Unibond MS Polymeerkit, heeft een extreem hoge eindsterkte van 28 kg/cm². Dit betekent dat het een sterke en betrouwbare hechting biedt op diverse materialen zonder dat je hiervoor een primer nodig hebt.

2. Weerbestendigheid: De Uni Bond is UV-bestendig, wat betekent dat het bestand is tegen de schadelijke effecten van de zon. Daarnaast is hij waterbestendig, waardoor het ideaal is voor gebruik op daken waar blootstelling aan vocht een zorg is.

3. Schimmelbestendig: Het is belangrijk dat het materiaal dat wordt gebruikt voor het verlijmen van dakpannen schimmelbestendig is. MS Polymeerkit voldoet aan deze eis en helpt de integriteit van je dak te behouden..

5. Milieuvriendelijk: Onze rode Unibond MS Polymeerkit is vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is voor je dakproject.

dakpankit

Hoe verlijm je dakpannen met dakpankit?

Het verlijmen van dakpannen met dakpankit is een zorgvuldig proces. Om dit goed aan te pakken hebben we de stappen voor je uitgewerkt:

1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het dakoppervlak schoon en vrij is van vuil, stof en losse materialen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak volledig droog is.

2. Aanbrengen van de kit: Breng een gelijkmatige laag Unibond aan op de onderkant van de dakpannen met een kitpistool. Plaats de dakpannen vervolgens voorzichtig op hun juiste positie op het dakoppervlak.

3. Druk uitoefenen: Oefen lichte druk uit op elke dakpan om ervoor te zorgen dat deze stevig aan het oppervlak hecht.

4. Afdichten: Gebruik extra kit om de randen en naden tussen de dakpannen af te dichten. Dit zorgt voor een waterdichte afsluiting.

5. Uitharden: Laat de kit volledig uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan enkele dagen duren, afhankelijk van de omgeving en zijn omstandigheden.

Dakpankit in het kort

MS Polymeerkit is een uitstekende keuze voor het verlijmen van dakpannen. Het biedt duurzaamheid, hechting en weerbestendigheid, waardoor je dak jarenlang betrouwbaar zal zijn. Bij het uitvoeren van je dakproject is de juiste voorbereiding en het doorlopen van de juiste stappen essentieel. Kies voor Unibond om verzekerd te zijn van een stevig dak. 

Bestel onze Unibond dakpankit direct online. Vergeet niet om voor de rode kleur te kiezen zodat er een mooi eindresultaat ontstaat. Je profiteert van een snelle levering, de laagste prijsgarantie en gratis bezorging vanaf €35,-. Advies nodig bij het vinden van de juiste artikelen voor je dakproject? Neem vrijblijvend contact op met onze professionals.