Dakpan lijm

High Tack kit als dakpan lijm? Dit moet je weten

Je hoort het misschien niet vaak, High Tack kit als dakpan lijm. Toch is het mogelijk. Zeker wanneer er kleine reparaties gedaan moeten worden of wanneer het gaat om een kleine oppervlakte kan het gebruik van High Tack kit als dakpan lijm om de klus vergemakkelijken. Ook als toevoeging van meer traditionele bevestigingen kan High Tack kit extra voordelen opleveren. Meer weten over hoe je het lijmen van je dakpannen precies aanpakt en hoe je deze dakpan kit in kan zetten bij de reparatie van dakpannen? In deze blog vertellen we je meer. 

Hier moet je op letten

Extreem sterke dakpan lijm van Tackmasters

Wanneer je aan de slag gaat met High Tack kit als dakpan lijm is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Zeker ook omdat het geen gebruikelijke manier is voor het vastzetten van dakpannen.

  1. Kies de juiste kit: Wanneer je ervoor kiest om een High Tack kit te gebruiken als dakpan kit is het belangrijk om een kit te kiezen die geschikt is voor buitentoepassingen. Dat betekent dat de kit weers- en UV-bestendig moet zijn. 
  2. Voorbereiding van de ondergrond: Het is belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden voordat je de dakpannen gaat lijmen. Zorg ervoor dat ondergrond schoon, droog en vrij van vuil is. Verwijder eventuele stof en losse materialen met bijvoorbeeld een stoffer en blik. Onze Strong Bond High Tack kit hecht gemakkelijk op verschillende ondergronden en heeft een enorme eindsterkte maar de beste hechting vindt plaats op een schone en vlakke ondergrond. 
  3. Lijmtoepassing: Breng de kit aan de achterkant van de dakpannen aan en zorg voor een gelijkmatige verdeling. Dit doe je in de vorm van lijnen of stippen.
  4. Lijm de dakpan: Nadat je de dakpan kit gelijkmatig hebt aangebracht plaats je de dakpan en drukt hem stevig op zijn plaats. Dit draagt bij aan een goede hechting.

Dakpan lijm in combinatie met traditionele methodes

Nu is High Tack kit geen veel voorkomende manier om dakpannen te lijmen maar het kan wel voor extra stevigheid zorgen in combinatie met bijvoorbeeld traditionele haken en klemmen. Door de combinatie met High Tack kit krijg je een sterkere hechting. Hiermee versterk je bepaalde delen van het dak waar extra stevigheid nodig is.
Ook voor het repareren van beschadigde dakpannen is High Tack kit een geschikte dakpan lijm. Je gebruikt het als volgt:
Voorbereiding: Reinig het gebied rond de beschadigde dakpan grondig. Verwijder eventuele losse stukjes of vuil om een schone en vlakke ondergrond te creëren.
Inspectie: Controleer de beschadigde dakpan om te bepalen of deze gerepareerd kan worden met behulp van High Tack kit. Als de dakpan ernstig beschadigd is, kan het nodig zijn om deze volledig te vervangen.
Kittoepassing: Breng de High Tack kit aan op de beschadigde dakpan volgens de instructies van de fabrikant. Breng de kit gelijkmatig aan op de randen en het oppervlak van de dakpan die gerepareerd moet worden.
Plaatsing: Plaats de gerepareerde dakpan terug op zijn oorspronkelijke positie op het dak. Druk stevig aan om ervoor te zorgen dat de kit goed hecht aan de ondergrond.
Uitharding: Laat de dakpan kit volledig uitharden volgens de aanbevolen uithardingstijd van de fabrikant. Dit kan variëren afhankelijk van de kit en omstandigheden waarin de kit wordt toegepast. Zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Check hiervoor altijd de gebruiksaanwijzing van de kit. 

De voordelen van High Tack kit

De keuze voor High Tack kit bij de bevestiging van je dakpannen biedt vele voordelen. Zo verstevig je hiermee de constructie door middel van de enorme aanklevingskracht en eindsterkte. Daarnaast breng je de dakpan lijm gemakkelijk aan met behulp van een kit pistool waar je de koker gemakkelijk in klikt. Gebruik je een grotere worstverpakking? Ook daar heeft Tackmasters een passend kitpistool voor. De dakpan kit is blijvend elastisch waardoor hij eventuele trillingen gemakkelijk opvangt, wat zorgt voor een duurzame hechting. Andere voordelen van de High Tack kit zijn dat hij overschilderbaar is, in de kleuren wit, grijs en zwart verkrijgbaar is en daarnaast ook vrij is van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen. Hierdoor is het ook nog eens een duurzaam alternatief voor en beter voor het milieu. 

Bestel jouw dakpan lijm online

Overtuigd van de voordelen die het gebruik van onze High Tack kit je kan opleveren bij het lijmen van je dakpannen? Bestel de dakpan lijm gemakkelijk en snel online. Bij Tackmasters ben je gegarandeerd van de laagste prijsgarantie van Nederland en België. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan heb je jouw High Tack kit en alle toebehoren de volgende werkdag al thuis. Bestel je voor meer dan €35,-? Dan is de bezorging ook nog eens gratis
Wil je liever persoonlijk advies over jouw klus of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op met onze professionals voor een advies op maat en antwoord op al jouw vragen.