Welke kit voor trap kitten

Welke kit gebruik je voor het afkitten van je trap en hoe je het zelf doet ✅

Je trap kitten, een klusje dat binnenkort op jouw menu staat? Misschien heb je een nieuwe trap laten plaatsen of je bent bezig met trap-renovatiewerkzaamheden. Dan is het afkitten van alle naden rondom je trap een goed idee voor de beste en schoonste afwerking. Goed dat je bij Tackmasters beland bent. Wij weten namelijk niet alleen welke (voordelige!) kit je voor je trap gebruikt, maar beantwoorden ook graag wat vragen die je kan hebben. Lees je mee, dan trappen we samen af.. 🪜

Open trap

Deze vragen gaan we beantwoorden:

Welke kit gebruik je voor het afkitten van je trap?

Trappen zijn net mensen. Je hebt ze in oneindig veel soorten, maten, materialen, afwerkingen en bijv. ‘dichte trappen’ en ‘open trappen’. In dat laatste geval zul je aanzienlijk minder kitwerk hebben. Vaak bedoelt men met ‘afkitten van de trap’ specifiek het kitten van de traptreden. Laten we samen kijken welke naden een trap kan hebben die je kunt opvullen met kit.

 • De plek waar traptreden in contact komen met de muur of trapboom (de ‘wangen’ aan de zijkant van de trap).
 • Rondom de stootborden die je vindt bij een dichte trap (het verticale gedeelte tussen twee traptreden).
 • Soms vind je naden rondom de plekken waar je trapleuning bevestigd is.
Trap afkitten met welke kit

Kun je traptreden kitten met acrylaatkit?

Nope, beter van niet. Het klopt dat veel mensen aan acrylaatkit denken voor het afkitten van de trap. Het klopt dat je deze kit goed binnen gebruikt. Echter, o.a. door jouw ‘gestamp’ op de trap dient deze allerlei schokken en trillingen op te vangen. Om deze reden hebben we betere opties voor het kitten van je traptreden.

Vraagt jouw trapleuning om een likje kit? Denk bijv. aan een (hard)houten leuning. Je kunt hier wel kiezen voor acrylaatkit maar wij denken toch dat je ook deze plek het beste mee kunt nemen met een meer flexibele kit (dus lees snel verder!).

Is siliconenkit een goede keuze voor je trap?

Siliconenkit voor de naden rondom je trap
€5,49 p/kitkoker (ex btw) – is dat ‘goedkoop of goedkoop’? 🤩

Bingo. Benieuwd waarom het slim is om trapdelen te kitten met siliconenkit?

 • Van alle kitten is siliconenkit het meest flexibel. Ideaal om (jouw) bewegingen en de schokken waar je trap mee te maken krijgt op te vangen.
 • Je trap frequent dweilen of (tijdelijk) een vochtig klimaat in het trappenhuis? Allemaal geen probleem met een 100% watervaste siliconenkit.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je eenvoudig de kleur uitkiest die mooi bij je trap past.

Je trap kitten met een MS polymeerkit?

Traptreden kitten met welke kit
Tackmasters beglazingskit bestel je zelfs al voor €3,90 p/kitkoker (ex btw) 🤑

Ook dit is een goed idee. Glass seal – onze beglazingskit – is er perfect voor. Hij is niet zó flexibel als siliconenkit zeker erg elastisch voor een kit en zeer waterbestendig. Dat mag ook wel als Nummer Eén Kit voor (raam)kozijnen buiten en binnen. Een groot voordeel ten opzichte van siliconenkit is dat je beglazingskit goed kunt overschilderen, na uitharden. Al is hij net als siliconenkit wel beschikbaar in verschillende kleuren. Wil je weten welke? 👇🏼

 • Wit
 • Crème wit
 • Grijs
 • Antraciet
 • Zwart
 • Bruin

Wat kost het om een trap te laten kitten?

Trap afkitten
Trap laten afkitten of zelf kitten? ⚖️

Een professionele kitter vraagt gemiddeld zo’n 8 à 10 euro per meter, voor het herstellen van de kitranden rondom een trap met 13 traptreden. Dit is slechts een grove schatting, omdat het flink varieert per bedrijf. Rekenen zij extra voor de (veel te dure) producten die ze gebruiken? Is er een starttarief? Zijn er voorrijkosten? Afhankelijk van de exacte constructie van jouw trap schatten wij dat je al gauw €150,- à €250,- kwijt bent voor dit geintje.

Wil je zelf je trap afkitten en een hoop geld in je zak houden (en dat wil je!) dan verklappen wij je graag hoe je dit precies doet. Een beetje oefenen en voor je het weet ben jij die self-made-professional waarvan bekenden zeggen: “Afkitten? Ik ken nog wel iemand..” 😉.

Traptreden kitten met siliconenkit: zo werkt dat ✅

Wees gerust, als je andere onderdelen van je trap gaat afkitten dan werkt dit op dezelfde manier. Wij merken wel dat de traptreden het vaakst (opnieuw) worden gekit door een heleboel enthousiaste doe-het-zelvers. Hoe het werkt, lees je hier.

 1. Als eerste maak je de trap of trapdelen stofvrij met een stoffer of pak gewoon even die stofzuiger erbij.
 2. Ontvet de plekken waar je gaat kit met een goede ontvetter (zoals Multi cleaner). Dit is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je kit straks goed gaat hechten.
 3. Open de kitkoker met een scherp mes (of kitkoker-maatsnijder) en schuif ‘m op je kitpistool.
 4. Draai het tuitje op de kitkoker en snij deze in de gewenste maat schuin af. Dit is +/- de breedte van de voeg of naad die je gaat vullen.
 5. Spuit de siliconenkit in een zo strak mogelijke lijn van ‘hoek tot hoek’. Zorg ervoor dat je de naden voldoende en gelijkmatig vult.
  💡 Tip: Je kunt evt. afplakken waarbij je precies een strook overhoudt waar de kit moet komen.
 6. 6. Breng finisher aan op de kitrand en strijk de siliconenkit met een kitspatel strak af.
  ⚠️ Kijk uit dat je geen/niet veel finisher spuit op geverfde of poreuze oppervlakken, in verband met vlekken die je niet meer wegkrijgt.

Kun je er nog geen chocola van maken? In dit artikel over siliconenkit aanbrengen vertellen we je uitgebreider hoe het precies werkt.

Trap kitten

Welke kit wil jij morgen in huis hebben voor het kitten van je trap?

Je leest het goed: morgen in huis. Dat geldt natuurlijk wel wanneer jij vóór 16:00 uur bestelt op een werkdag, dus waar wacht je nog op?

Ho even, voordat je bestelt wil je wel dat al jouw vragen beantwoord zijn. Vragen over het kitten van jouw specifieke trap, onze producten, je (zakelijke?) bestelling, vuur ze gerust op ons af. Je mag ons ook een berichtje sturen op Instagram, dat gaat misschien nog wel het snelst (wel volgen hè, we zien je daar!). 📲👋🏼

Liever nog even verder lezen?