Jouw trap renoveren met overzettreden, trapmatten of tapijt: welke lijm is geschikt voor je traprenovatie? 🕵🏼‍♀️

Hoe vaak stamp of slenter je wel niet op en neer over die traptreden terwijl je denkt aan een andere trap? Ja, je ontkomt er niet aan. Door te Googelen op ‘welke lijm voor traprenovatie’, ‘traplijm’ of iets in die trant, vermoeden wij sterk dat je jouw oude trap gaat vernieuwen. Super leuk, want een nieuwe trap is een stijlvolle boost voor je interieur – we gaan er tenminste vanuit dat je ’n goede stijl hebt. Lees je mee? Kit ons er niet op vast, maar grote kans dat je zo de beste lijm voor je traprenovatie te pakken hebt. 😉

De leestijd van dit artikel is pak ‘m beet 5 minuten. Via de inhoudsopgave vind je al binnen enkele seconden de lijm of kit voor jouw traprenovatie. 👇🏼

Overzettreden lijmen op de trap

Voor welk soort traprenovatie zoek je lijm of kit?

Een traprenovatie betekent een nieuwe trap. Je kunt op verschillende manieren je trap renoveren, zoals op de volgende manieren:

 • Overzettreden over je oude traptreden heen lijmen.
 • Trapmatten op je (geverfde) trap plaatsen, zoals halvemaantjes of rechthoeken.
 • Je trap een nieuwe lik verf of lak geven, al dan niet afgewerkt met een antislipstrip.
 • Je  trap bekleden met tapijt.

Grote kans dat jij je keuze allang gemaakt hebt en dat je nu op zoek bent naar de juiste lijm voor je traprenovatie. In dit artikel bespreken we welke lijm wij voor welke traprenovatie aanraden.

Met welke lijm of kit ga je overzettreden op je trap lijmen?

Welke lijm voor traprenovatie
Voor slechts €5,70 per koker (ex btw) lijm je jouw nieuwe overzettreden snel & veilig op je trap, zelfs op een niet-egale ondergrond. ✅

Het lijmen van overzettreden op je oude trap, met welke lijm of kit doe je dat? Hiervoor hebben wij een fantastische ‘traplijm’ of ‘traprenovatielijm’, namelijk Fast tix. Deze constructie-/bruislijm gebruik je net als een kit in combinatie met een kitpistool en is zeer geschikt voor je trap. Waarom?

 • Bruislijm vangt bewegingen van jouw trap op (bijv. door stampen, schokken, temperatuurveranderingen).
 • Vullend, watervast (D4) en draagt bij aan het dempen van geluiden.
 • Geschikt voor het lijmen van alle materialen waar overzettreden van gemaakt zijn. Denk aan hout, laminaat, vinyl, PVC, rubber en aluminium.
  *Met één koker van 310 ml lijm je 3 à 4 overzettreden. Voor een gemiddelde trap gebruik je +/- 4 kokers Fast tix.

💡 Tip: Trapverlichting?! Voor een magisch effect wanneer je de trap op- en afloopt. Een razend populaire upgrade die met name gebruikt wordt in combinatie met overzettreden. Hier lees je meer over trapverlichting.

Welke lijm als (of voordat) je trapmatten loslaten?

Heb je het over trapmatten dan denk je al gauw aan de welbekende halvemaantjes of trapmaantjes. Je weet wel, de stukken tapijt in de vorm van een halve maan (joh) die je vaak op trappen ziet. 🌙 Naast halvemaantjes kun je ook kiezen voor rechthoekige trapmatten.

Je zou denken dat je bij een traprenovatie met trapmatten geen lijm nodig hebt. Tenslotte zijn ze doorgaans voorzien van dubbelzijdig tape. Afhankelijk van de kwaliteit van de tape is de kans groot dat je trapmatten na verloop van tijd loslaten en/of gaan opkrullen. Frustratie alom (!).

Opnieuw vastzetten van je trapmatten of zelfs bij voorbaat voorkomen dat ze loslaten doe je eenvoudig met een streepje Strong bond high tack in het midden van je trapmat. Let wel: high tack is geen makkelijk te verwijderen kit voor je volgende traprenovatie, maar mechanisch lukt het je. 😉

Met welke kit of lijm trapmatten (opnieuw) vastzetten
Niks irritanter (bijna) dan trapmatten die loslaten of opkrullen zodat jij er met je voeten achter blijft haken. Gewoon even vastzetten met een klein streepje high tack. 😉

Welke lijm voor vloerbedekking (tapijt) op je trap?

Welke lijm voor vloerbedekking (tapijt) op de trap
Trap Tapijt bij één van onze medewerkers, gelijmd met Flooring spray. ✅

Vloerbedekking – of eigenlijk specifiek tapijt – wordt (ja echt, nog steeds!) megaveel gebruikt voor een traprenovatie. Logisch, het is lekker zacht aan je voeten én dempt geluid beter dan een ‘harde trap’. Voor een Tapijt Traprenovatie gebruik je contactlijm.

Dit is de spuitlijm die je zoekt: Flooring spray – verkrijgbaar in spuitbus of drukvat. Bekijk of bestel meteen je tapijtlijm of ontdek eerst of het handig is om zelf te tapijt te lijmen en hoe de lijm werkt in ons artikel: je trap laten bekleden met tapijt of zelf lijmen

Welke kit voor jouw traprenovatie?

Dat is een hele belangrijke. Jouw traprenovatie is niet compleet zonder mooi afgewerkte voegen en naden. In ons artikel over het (zelf) afkitten van je trap lees je meer over diverse soorten kit voor je traprenovatie. Hier zetten we alvast op een rijtje voor welke traprenovatie-klus je welke kit wilt hebben.

 • Je traprenovatie bestaat uit het lijmen van overzettreden.
  🔫 Eerst lijm je de overzettreden op je trap en daarna kit je alle randen af met watervaste en schokbestendige siliconenkit die je bestelt in je favoriete kleur.
 • Je trap renoveren door trapmatten te plaatsen. Dit geldt ook voor gedeeltelijk bekleden met tapijt (!).
  🔫 Begin je traprenovatie door alle voegen te kitten met beglazingskit. Na uitharden verf je (eventueel) de trap en als de verf droog is plaats je de trapmatten.
 • Je hele trap bekleden met vloerbedekking zoals tapijt.
  🔫 Bij deze traprenovatie hoef je de trap niet te kitten, maar eventuele naden rondom bijv. de trapleuning kit je af met acrylaatkit (overschilderen!) of beglazingskit (juiste kleur bestellen).

Meer informatie nodig in lijn met dit onderwerp? Bekijk gerust de volgende artikelen.

Traprenovatie open trap
En zó kan het natuurlijk ook nog.

Op naar een succesvolle traprenovatie 🥂✅

Weet je welke lijm jij nodig hebt voor je traprenovatie? Waar wacht je op, scheur met je Tackmasters karretje langs de kassa en bestel ‘m. 🛒 Wanneer je dit vóór 16:00 uur doet op een werkdag kan je zelfs morgen jouw pakket al uitpakken.

Ben je er niet zeker van dat je de goede lijm te pakken hebt? We zien graag dat onze lijmen & kitten (en andere producten) op de juiste plek terechtkomen. Stel je vragen rechtstreeks hoe jij wilt, belletje, berichtje, app of Instagram, kan allemaal.

Hoe we dat zien dan? Goed punt, dat wordt lastig. Tenzij jij natuurlijk een foto of video van je project op Instagram of Facebook plaatst met een #Tackmasters Tag. 🤩

Succes met jouw unieke traprenovatie. 🏘️