PVC vloer kitten? Dit heb je nodig

Wil je een nieuwe PVC vloer gaan leggen maar weet je niet zeker of je deze moet kitten, welke kit je het beste kan gebruiken en hoe je te werk kan gaan? Wij vertellen je er alles over in onze nieuwste blog!

Kit wordt vaak gebruikt voor het afdichten van diverse materialen. Wanneer een leiding of riolering wordt aansluit op PVC, is het verstandig deze aansluiting te kitten. Dit zorgt ervoor dat het geheel vloeistofdicht is. Ook wordt kit vaak gebruikt voor het dichten van voegen van PVC vloertegels. Bij Tackmasters vind je kit voor PVC in verschillende kleuren, zodat er voor iedere vloer een geschikt product te vinden is. Bekijk ons ruime aanbod kit of lees verder voor meer informatie. 

Welke kit voor PVC?

Er wordt de laatste tijd erg vaak gekozen voor een PVC vloer. Deze vloeren brengen namelijk veel voordelen met zich mee. Ze gaan lang mee en zijn redelijk onderhoudsvrij. Het is wel belangrijk dat de vloer goed wordt gelegd zodat hij nog langer meegaat. Gebruik voor het leggen van een PVC vloer altijd een zuurvrije kit. Je kan met deze kit eenvoudig gaten en de randen van de vloer afkitten. Wij zetten de verschillende soorten kit die geschikt zijn voor PVC voor je op een rij. 

De beste én goedkoopste rubber kit van NL en BE.

In de meeste gevallen wordt gekozen voor de polymeerkit omdat dit een echte alleskunner is. Daarnaast is deze kit erg sterk en wordt de kit zowel gebruikt voor verlijmen, monteren, afdichten als voegen. Binnen het aanbod van Tackmasters vindt u ook alle andere benodigdheden die u nog heeft voor het kitten van PVC zoals, kitpistolen, tuiten, kitkoker openermaatsnijder en kitvoegen spatelsets. 

Hoe ga je te werk?

Om je een beetje op weg te helpen hebben we een stappenplan gemaakt over hoe je te werk kunt gaat bij het kitten van PVC. 

  1. Maak de ondergrond vet- en stofvrij en zorg ervoor dat deze goed droog is. 
  2. Snijd het topje van de kitkoker af net boven de schroefnaad en bevestig de spuitmond op de koker. 
  3. Snijd nu de spuitmond schuin af, zodat de opening even groot is als de gewenste voegbreedte. 
  4. Houd de kitspuit in een hoek van 45 graden. Begin in een hoek. Breng in een gelijkmatige beweging de kit ruim en gelijkmatig aan. 
  5. Gebruik afwasmiddel om de kitnaad met een kitspatel glad af te strijken. Strijk de kitnaad voor een perfect glad eindresultaat in een vloeiende beweging na met een vinger die qua grootte het best past bij de kitnaad. 

Laagste prijs in Nederland én België

De beste PVC kitten vind je bij Tackmasters! Je kunt de #1 van 2022 in kokers van 290 mL en worsten van 600 mL bestellen in de kleuren wit, crème, zwart, grijs en transparant. Bestel de Tackmasters Unibond Polymeerkit direct online voor maar € 4,99 (excl. BTW). Tackmasters garandeert niet voor niets de laagste prijs van Nederland én België. Bovendien bezorgen we vanaf € 35 gratis bij je thuis en staan we in voor een snelle bezorging. Bekijk ons uitgebreide assortiment dat altijd uit voorraad leverbaar is en ga zelf aan de slag met jouw klus!