Is beglazingskit overschilderbaar?

In Nederland is het heel gebruikelijk om beglazingskit mee te schilderen in de kleur van het raamkozijn. Heeft jouw woning onlangs nieuwe ramen gekregen of is het hoog tijd om de ramen en kozijnen van een likje nieuwe verf te voorzien? Dan is het goed om te weten of alle beglazingskit overschilderbaar is. Dit, en nog veel meer over beglazingskit, lees je hieronder.

Is beglazingskit overschilderbaar?

Niet alle kit is overschilderbaar. Wil je over een kitlaag heen verven dan is belangrijk dat je checkt of de gebruikte kit daadwerkelijk overschilderbaar is. Is dit niet het geval dan krijg je vroeg of laat te maken met hechtingsproblemen. Dit zorgt ervoor dat de verf zal gaan afbladderen of craqueleren. Andere kitsoorten dan siliconenkit, bijvoorbeeld acrylaatkit of beglazingskit zijn in principe overschilderbaar. Lees, om zeker te weten dat de kit die je gaat gebruiken geschikt is, eerst de productbeschrijving. Let er daarbij ook op welke verf je moet gebruiken.

Wat is het verschil tussen beglazingskit en acrylaatkit?

Zowel acrylaatkit als beglazingskit is goed overschilderbaar. Maar de toepassing van deze kitsoorten is wel verschillend. Welk van de twee jij nodig hebt is dus afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Om jou te helpen bij jouw keuze noemen we hier de belangrijkste eigenschappen van beglazingskit en acrylaatkit.

Beglazingskit
Beglazingskit is geschikt voor het kitten van glas en beglazingssystemen. Je kunt deze kit ook gebruiken voor het dichten van de aansluitvoegen tussen kozijn en gevel. Kenmerkend voor beglazingskit is de hoge flexibiliteit. Het is namelijk belangrijk dat de kit meebeweegt met de bewegingen van het raam. Tackmasters Glass Seal is een hoogwaardig, professioneel en universeel overschilderbare beglazingskit op basis van MS Polymeer. Onze beglazingskit is perfect overschilderbaar met zowel watergedragen als synthetische verf.

Acrylaatkit
Acrylaatkit is speciaal ontwikkeld als voeg-, vul- en reparatiemiddel voor het dichten, vullen en repareren van voegen in gevels, muren, wanden en plafonds. De kit is geschikt voor de meeste ondergronden, zoals hout, hard- en zachtboard, isolatiematerialen, verf- en laksystemen, pleister, metalen en meer. Tackmasters Acryseal acrylaatkit is een hoogwaardige, watergedragen universeel overschilderbare afdichtingskit.

Tackmasters Glass Seal beglazingskit

Tackmasters Glass Seal beglazingskit is ontwikkeld als universele beglazingskit conform NEN 3576 / NPR 3577. Het is te gebruiken in combinatie met verschillende soorten glas: gelaagd, enkel, isolatie, inbraakwerend en zelfreinigend glas. Je kunt er dilatatie- en gevelelement voegen en aansluitvoegen rondom raam- en deurkozijnen mee afdichten. Glass Seal is ook geschikt voor gebruik in sanitaire ruimten en natte cellen. Of als reparatiekit voor onderhoud van beglazing, sanitair- en natuursteenvoegen. De kit is kleurvast, UV-, weer, water, vocht- en verouderingsbestendig.

beglazingskit overschilderbaar
Glass Seal beglazingskit: perfect overschilderbaar. Bestel direct

Alle eigenschappen van Glass Seal op een rijtje:

  • KOMO gecertificeerd (SKH BRL2801 + BRL2803);
  • Perfect overschilderbaar;
  • Gemakkelijk verwerkbaar;
  • Zeer goede hechting;
  • Neutraal krimpvrij uithardend systeem;
  • Vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen.

Hoewel onze beglazingskit overschilderbaar is, hoef je dit niet altijd te doen. Glass Seal beglazingskit is namelijk verkrijgbaar in zes kleuren: wit, crème wit (RAL 9001), grijs, antraciet (RAL 7016), zwart en bruin.

Hoe snel is beglazingskit overschilderbaar?

Voor een mooi resultaat is het altijd belangrijk om kit goed uit te laten harden. Hiermee voorkom je ook dat de kit beschadigd. De droogtijd van kit is afhankelijk van het gebruikte product. Bij Glass Seal beglazingskit vormt er zich binnen 45 tot 60 minuten na het aanbrengen een huid. Echt goed droog is de kit dan nog niet. De beglazingskit van Tackmasters droogt ongeveer 2 à 3 millimeter per 24 uur. Pas als deze volledig is uitgehard is de beglazingskit overschilderbaar. Factoren die de droogtijd kunnen beïnvloeden zijn de te bewerken ondergrond, de dikte van de kitlaag, de omgevingstemperatuur en de relatieve luchtvochtigheid. Om de droogtijd iets te verkorten kun je eventueel een föhn gebruiken en zorg je bij voorkeur voor een goede omgevingstemperatuur. Een temperatuur tussen de 23 en 25 graden Celsius is ideaal voor een goede uitharding van de kit.

Moet ik beglazingskit overschilderen?

Nee dat is niet nodig. Verf biedt namelijk geen technische verbetering. Het is dus niet zo dat de kit beter beschermd wordt of langer goed blijft door de laag verf. De enige reden om over kit heen te schilderen is om de kit er mooier uit te laten zien. Bestel je beglazingskit daarom bij voorkeur in een kleur die goed past bij de gebruikte verf. Hiermee bespaar je jezelf een hoop extra werk en creëer je het mooiste resultaat.

Extra voordeel voor de professional

Onze altijd voordelige kit nóg goedkoper in huis halen? Als professional in de bouw, hovenier, dakdekker of glaszetter profiteer je met een zakelijk account van extra korting bij Tackmaster. Ook hebben wij regelmatig zeer scherp geprijsde combideals. Zoals 5 dozen glass seal wit met 600ml worstverpakkingen én een gratis kitpistool. Ga direct naar de website om deze en andere combideals te bekijken. Maar ook wanneer je een kleine bestelling hebt ben je bij Tackmasters heel voordelig uit. Wij bieden namelijk de laagste prijsgarantie in NL en BE. Plaats daarom vandaag nog je bestelling en ontvang deze de volgende werkdag al bij je thuis.