Benieuwd welke kit overschilderbaar is?

Welke kit is overschilderbaar? En welke niet? Alle mogelijkheden op een rij!

Welke kit is overschilderbaar? En welke juist niet? Er zijn verschillende soorten kit – ieder met eigen voor- en nadelen. We zetten ze dan ook graag voor je op een rijtje, zodat jij met een passende kit voor jouw klus aan de slag kan. Wil je graag vrijblijvend advies afgestemd op jouw situatie? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij helpen je graag verder. Uiteraard kun je na het lezen van dit artikel ook zelf een gedegen keuze maken en direct online bestellen in onze webshop. En als je voor vandaag 16.00 uur besteld, heb je morgen je producten al in huis!

Welke kit is overschilderbaar?

Welke kit is overschilderbaar: polymeerkit!
Polymeerkit is erg veelzijdig!

Acrylaatkit en polymeerkit zijn overschilderbare kitten. Deze kitten zijn zelfs speciaal ontworpen om overschilderd te worden. Omdat ze vrij zijn van siliconen, zal de verf goed hechten. Iets waar je dit soort kit vaak terug zult vinden is dan ook bij bijvoorbeeld plinten, ramen, kozijnen, stucwerk en andere schilderklussen.

Laten we in onze zoektocht naar welke kit overschilderbaar is, even inzoomen op acrylaatkit. Deze kit hardt uit doordat het vocht uit de kit verdampt. Precies om deze reden kan acrylaatkit dan ook niet gebruikt worden in een vochtige omgeving, zoals een badkamer. Een prima toepassing zijn plinten, vensterbanken en kozijnen of andere ondergronden die niet los van elkaar bewegen. Let wel op dat je een acrylaatkit pas kunt verven na volledige uitharding. Wacht dus lang dus genoeg en voorkom daarmee ook craquelé (scheuren in de kit en / of verf). Of kies voor de non crack acrylaatkit.

Een andere mogelijkheid is polymeerkit. Deze kit hardt uit tot een duurzaam elastisch rubber en kan dus ook prima overschilderd worden. Het wordt voornamelijk gebruikt als lijm-, voeg- en beglazingskit. Het is dan ook goed bestand tegen wind, vocht en het krimpen en uitzetten van ondergronden. Onder de professionals is deze soort kit daardoor erg populair. Let ook met deze kit wel op dat je het lang genoeg de tijd geeft om te drogen.

Welke kit is niet overschilderbaar?

Een kit die expliciet niét bedoeld is om te overschilderen is siliconenkit. Siliconenkit is namelijk waterafstotend. Hierdoor is het wel zeer geschikt om toe te passen in een vochtige omgeving, zoals een badkamer of keuken. Echter, de vocht- en waterafstotende eigenschappen zorgen ervoor dat verf er slecht op hecht. Verf je het toch, dan ontstaan er rare open plekken in de verf. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor bedacht. Doordat siliconenkit niet overschilderbaar is, is het verkrijgbaar in vele kleuren, bekijk hier welke (RAL) kleuren we allemaal hebben!

Voor 16.00 uur besteld = morgen in huis

Als het goed is weet jij nu precies welke kit overschilderbaar is, en welke biet. Handig zo. Wil je een compleet overzicht van alle kitsoorten die er beschikbaar zijn? Bekijk dan het overzicht. En wist je dat als je voor 16.00 uur vandaag besteld je morgen al je producten in huis hebt? Dan kun je dus direct verder met je klus! We hebben een ruim assortiment en leveren standaard uit voorraad. Lang wachten op je bestelling is dus verleden tijd met Tackmasters. En bestel je voor meer dan € 35? Dan bezorgen we gratis!