Is glaskit overschilderbaar?

Is glaskit overschilderbaar? En hoe lang moet het drogen? Vind het antwoord op jouw vragen

Is glaskit overschilderbaar? Hoe lang moet glaskit drogen? Dus hoe lang kun je het na het aanbrengen schilderen? En hoe breng je een overschilderbare kit precies aan en (waarin) verschilt dat van een niet-overschilderbare kit? Waarom zou je überhaupt kit overschilderen? We geven antwoord op al je vragen.

Bij Tackmasters ben je aan het juiste adres voor vrijblijvend advies en het bestellen van jouw producten tegen de laagste prijs van Nederland én België. Doordat we rechtstreeks importeren vanaf de leverancier, kunnen we onze prijzen laag houden. Zo kunnen zowel grote bedrijven als ZZP’ers en particulieren hun benodigdheden extra scherp geprijsd bestellen. Meer weten? Lees verder en ontdek de mogelijkheden!

Is het belangrijk dat glaskit overschilderbaar is?

Ontdek hier of glaskit overschilderbaar is
Bestel direct Glass Seal online!

Nederlanders zijn zo’n beetje de enige ter wereld die kit overschilderen. In principe zou je dus zeggen dat het niet nodig is. Echter, we vinden het mooier en zijn het na al die jaren ‘gewoon’ gaan vinden. Het hoort nu eenmaal zo. Bovendien is het alternatief voor wél overschilderen van natuurlijk niét overschilderen, maar dan zie je kleurverschil. Is dat erg? Nee, maar om esthetische redenen kun je het uiteraard wel overwegen. Verf biedt geen technische verbetering. Je doet het alleen om de kit er mooier uit te laten zien.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel soorten kitten in nog meer verschillende kleuren beschikbaar. Glaskit is overschilderbaar, maar er zijn nog genoeg mogelijkheden om te mixen en matchen dus, en extra werk te voorkomen!

Is glaskit overschilderbaar?

Op de vraag of glaskit overschilderbaar is, kunnen we een overtuigende ‘ja’ als antwoord geven. Onze Glass Seal is zeer geschikt voor het kitten van glas en beglazingssystemen en uitstekend toepasbaar voor aansluitvoegen tussen kozijn en gevel. Ook met watergedragen verf kun je goed uit de voeten! En wist je dat overschilderen soms niet eens nodig is? De beglazingskit is namelijk verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, waaronder wit, crèmewit RAL 9001, grijs, antraciet RAL 7016, zwart en bruin. Bovendien kun je onze glaskit – wel of niet overschilderbaar – ook in sanitaire ruimten en natte cellen gebruiken of als reparatiekit voor onderhoud van beglazing en meer toepassen.

Hoe lang moet glaskit drogen?

Of glaskit overschilderbaar is, ja. Maar hoe lang na aanbreng kan er dan daadwerkelijk geschilderd worden? Glass Seal van Tackmasters droogt ongeveer 2 á 3 millimeter per 24 uur. Het is pas mogelijk om te overschilderen als de kit volledig uitgehard is. In de meeste gevallen geldt dus dat je 2 tot 3 volle dagen moet wachten alvorens je kunt starten met overschilderen.

Hoe breng je Glass Seal aan?

Controleer allereerst de breedte van de voeg voordat je Glass Seal gaat aanbrengen. De voeg moet minimaal 4 millimeter breed en 6 millimeter diep zijn. Maak vervolgens de voeg vet- en vuilvrij en plak de randen af met tape. Breng aan door de kit goed in de voeg te drukken. Kit het hele raam (of ander beglazingssysteem) rondom. Klaar! Overigens goed om te weten is dat de glaskit van Tackmasters bestand is tegen temperaturen van -40 °C tot +90 °C.

Direct online bestellen of vrijblijvend advies

Dus, is glaskit overschilderbaar? Jazeker. Heb je nog een andere vraag waar we geen antwoord op gegeven hebben? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Zij voorzien je graag van advies, zodat je met een passende oplossing je klus kunt beginnen, voortzetten of afronden. Ben je er van overtuigd dat onze Glass Seal is wat je zoekt in een kit? Bestel dan direct online. Als je vandaag voor 16.00 uur besteld, heb je je producten morgen nog in huis. We leveren namelijk direct vanuit voorraad!