Ga je voor glaskit of acrylaatkit?

Glaskit of acrylaatkit: welk product kun je het beste voor je klus gebruiken?

Glaskit of acrylaatkit: welke kit heb je nodig voor jouw klus? Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten kit op de markt, dus kan het nog lastiger dan gedacht zijn om een keuze te maken. En dan nog de juiste ook! 

Ga je voor glaskit of acrylaatkit?

Bij Tackmasters hebben we een breed assortiment, zodat we voor iedere klus een bijpassend product kunnen aanbieden. We zijn ook voor jou dé leverancier van lijmen, kitten, purschuimen, mechanische bevestigingsmiddelen en meer. In dit geval twijfel je waarschijnlijk tussen twee producten, dus zetten we de voor- en nadelen van zowel glas- als acrylaatkit op een rij.

Waarom glaskit?

Glaskit
Glass Seal bestellen?

Glaskit – ook wel beglazingskit genoemd – is zeer geschikt voor het kitten van glas en beglazingssystemen. Ook voor aansluitvoegen tussen kozijn en gevel heb je aan dit product een goede. Tackmasters Glass Seal is bovendien verkrijgbaar in 6 verschillende kleur (maar ook perfect overschilderbaar), gemakkelijk verwerkbaar en hecht zeer goed. De glaskit is KOMO gecertificeerd, heeft een neutraal krimpvrij uithardend systeem en is vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen.

Glaskit is niet geschikt voor gebruik bij materialen als PE, PP, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Ook tegen langdurige en/of permanente waterbelasting is deze kit niet bestand. Verkleuring kan eventueel optreden onder bepaalde omstandigheden. Om dit te voorkomen kun je het beste voor gebruik de verwerkingsvoorschriften doornemen, maar onze specialisten adviseren je hier ook graag over.

Waarom acrylaatkit?

Acryseal bestellen?

Acrylaatkit is niét geschikt voor beglazing. Je kunt er dus beter geen glas mee kitten. Waar is het dan wel geschikt voor? Professionele bedrijven gebruiken Tackmasters Acryseal hoofdzakelijk bij het dichten, vullen en repareren van voegen in gevel, muren, wanden en plafonds. Het product hecht onder andere perfect op hout, isolatiematerialen, verf- en laksystemen, pleister en metalen. De acrylaatkit is overschilderbaar, goed verwerkbaar en vrij van geur en oplosmiddelen.

Acrylaatkit is – net zoals glaskit – niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Ook kun je het beter niet langdurig of permanent met water belasten. Buiten toepassen is uitsluitend mogelijk bij droog weer, mits eerste 5 uur droog na applicatie. Verkleuring kan eventueel optreden in bepaalde omstandigheden.Om dit te voorkomen kun je het beste voor gebruik de verwerkingsvoorschriften doornemen, maar onze specialisten adviseren je hier ook graag over.

Wat is het verschil tussen glaskit en acrylaatkit?

Wat is dus beter: glaskit of acrylaatkit? Als je een raam of ander beglazingssysteem wil afwerken, dan is glaskit de juiste keuze. Wil je een voeg in een gevel, muur of plafond vullen, dichten of repareren, dan raden we het gebruik van acrylaatkit aan. Beide kitsoorten hebben hun voor- en nadelen, maar door deze vuistregel aan te houden, is een perfect eindresultaat appeltje-eitje.

Schilderen of kitten: welke volgorde?

De meningen zijn verdeeld over of je glaskit en acrylaatkit beter eerst kunt schilderen of kitten. In principe kan het allebei. Kit eerst je ramen en schilder deze vervolgens samen met het kitwerk. Of schilder eerst je ramen en kit daarna af met de juiste kleur kit. In Nederland is het ‘normaal’ om je glaskit of acrylaatkit te schilderen na aanbreng. Maar eigenlijk is dit niet echt nodig. Het schilderen van deze kit heeft namelijk geen beschermende functie. Het is puur voor de ‘looks’. Maar ook dit is achterhaald: er zijn veel verschillende kleuren kit beschikbaar.

Met deze tip heb jij veel product voor weinig geld

Ben je eruit of je glaskit of acrylaatkit gaat gebruiken? Mooi! Als je kiest voor onze Glass Seal kun je het beste 5 á 6 kokers van 290 ml bestellen. Deze zul je bij een grotere klus sowieso nodig hebben, maar je profiteert ook nog van gratis verzending. En als je dan ook nog voor 16.00 uur besteld, kun je morgen al aan de slag. Heb je de kokers niet in één klus nodig? Dan komen ze altijd later nog wel van pas.

Als je kiest voor onze Acryseal kun je het beste 10 á 11 kokers bestellen om van dezelfde deal gebruik te maken. Je kunt immers beter het geld uitgeven aan product dan aan verzending!
Nog niet helemaal zeker van de beste keuze? Vraag dan onze specialisten om vrijblijvend advies. Ze helpen je graag verder.