Plafond afkitten

Plafond afkitten? Dit is waarom

Bij het opknappen van je bestaande of nieuwe woning is het afkitten van het plafond iets wat vaak vergeten wordt. Toch is het een belangrijke stap bij de afwerking. Het draagt niet alleen bij aan een strakke afwerking van je verfklus maar heeft ook andere voordelen. Daarom vertellen we je graag meer over plafond afkitten en geven we je antwoord op andere vragen rondom dit onderwerp. Zo lees je in dit artikel welke kit je het beste kunt gebruiken en hoe je een strakke kitrand krijgt. Daarnaast zetten we ook alle voordelen van het afkitten van je plafond voor je op een rijtje. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder.

Welke kit is geschikt voor het afkitten van je plafond?

Voor het afdichten van naden tussen muur en plafond raden we het gebruik van acrylaatkit aan. Acrylaatkit staat bekend om zijn flexibiliteit, duurzaamheid en overschilderbaarheid. Kies voor een hoogwaardige acrylaatkit die speciaal is ontwikkeld voor binnenruimtes, zoals bijvoorbeeld de Arcrylseal non crack Acrylaatkit van Tackmasters, om verzekerd te zijn van een langdurige en naadloze afwerking.

De voordelen van deze plafondkit

plafondkit van je dromen
 • Acrylkit op waterbasis
 • Geen oplosmiddelen en daardoor ook geurloos
 • Perfecte hechting, ook zonder primer
 • Overschilderbaar met alle soorten verf
 • Verkleurt niet
 • Geschikt voor temperaturen tussen de -40 °C en +90 °C
 • Geschikt voor zowel binnen- als buiten toepassingen

Naast dat de Acrylseal geschikt is voor plafonds afkitten, is de kit ook te gebruiken voor het vullen van aansluitvoegen tussen trappen, plinten, kozijnen, vensterbanken, hout, multi- en triplex, stuc en meer.

Waarom plafond afkitten?

Naast dat het je schilderwerk er een stuk strakker uit laat zien heeft je plafond afkitten ook nog andere voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje: 

 • Het verminderen van tocht. Door de kieren en naden af te dichten verminder je de tocht in je ruimte. Dit draagt bij aan een energiezuinige woning
 • Bescherming tegen vocht. Door je plafond af te kitten verminder je het eventuele binnendringen van vocht. Hierdoor wordt de kans op schimmelvorming en andere vochtproblemen verkleint.
 • Geluidsreductie. Het afkitten van je plafond draagt bij aan geluidsreductie. Hierdoor wordt de ruimte minder gehorig.

Plafond afkitten, een stap-voor-stap handleiding

Om ervoor te zorgen dat je kitrand tussen plafond en muur zo strak mogelijk is, geven we je een handige stap-voor-stap handleiding die je op weg helpt. 

 1. De voorbereiding: Zorg voor een schone en droge ondergrond. Verwijder eventueel oude kitresten en stof. 
 2. Kies de juiste kit: Kies een acrylkit van goede kwaliteit zoals bijvoorbeeld de Acrylseal non crack kit van Tackmasters. Deze plafondkit heeft vele voordelen. Zo is hij makkelijk overschilderbaar met alle soorten verf en is het een kit op waterbasis waardoor je hem niet ruikt
 3. Aanbrengen van de kit: Snijd een de bovenkant van de kit af in een hoek van 45 graden en breng hem gelijkmatig aan tussen de muur en het plafond met behulp van een kitpistool
 4. Afwerking: Gebruik een kitstrijker of je vinger om de kit glad te strijken en overtollige kit te verwijderen. 

Drogen en schilderen: Laat de kit volledig drogen volgens de instructies op de verpakking. Hou hierbij rekening met verschillende omgevingsfactoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Nadat de plafondkit is uitgehard kun je de kit overschilderen met een verf naar keuze.

Plafond afkitten? Bestel online bij Tackmasters

Met de Acrylseal no crack kit van Tackmasters wordt het afkitten van je plafond een fluitje van een cent. Naast een hoogwaardige kit kun je bij Tackmasters ook direct andere benodigdheden zoals een kitpistool en kitvoegen spatel set bestellen. Zo haal je alles voor je kitklus snel en eenvoudig in huis. Profiteer van de laagste prijsgarantie van Nederland en België en een snelle levering bij Tackmasters. 
Heb je vragen over het afkitten van je plafond of een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op met een van onze professionals.