Dakpannen vastzetten met kit

Dakpannen vastzetten met rode kit: Een slimme keuze voor duurzaam dakwerk

Het vastzetten van dakpannen met kit is een belangrijke stap in het creëren van een betrouwbaar dak. Het gebruik van hoogwaardige rode kit producten zoals MS Polymeerkit of High Tack kit bied aanzienlijke voordelen voor het behoud van de dakbedekking van je huis. We vertellen je dan ook graag meer over deze twee krachtpatsers en hoe je ze het beste kunt gebruiken bij het vastzetten van je dakpannen met kit.

Het vastzetten van dakpannen met kit

Wanneer je jouw dakpannen met rode kit gaat vastzetten is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Volg onderstaande stappen voor een succesvolle bevestiging: 

1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het dakoppervlak schoon en droog is voordat je begint. Verwijder vuil, stof en losse materialen grondig. Om het jezelf gemakkelijk te maken gebruik je een stoffer en blik. 

2. Kies de juiste kit: Kies de juiste kit voor je dakproject. Gebruik hiervoor onze Unibond MS Polymeerkit (kies voor de rode kleur!) of Strong Bond High Tack kit. Wat de verschillen tussen deze twee toppers zijn vertellen we je later.

3. Aanbrengen van de kit: Gebruik een kitpistool om de dakpankit gelijkmatig aan te brengen op de onderkant van de dakpannen.

4. Plaatsen van de dakpannen: Nadat de kit erop zit, ga je de dakpannen zorgvuldig vastzetten op het dakoppervlak. 

5. Druk en afdichten: Oefen lichte druk uit op elke dakpan om ervoor te zorgen dat deze stevig hecht aan het oppervlak. Gebruik extra dakpankit om de randen en naden tussen de dakpannen af te dichten voor een waterdichte afsluiting.

6. Uitharden: Laat de kit volledig uitharden volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Dit garandeert optimale prestaties.

Dakpannen vastzetten met kit
Gemakkelijk al je dakpannen vastzetten met kit!

MS polymeerkit voor het vastzetten van dakpannen

Het gebruik van onze Unibond MS polymeerkit voor het vastzetten van je dakpannen biedt veel voordelen. Zo is de MS polymeerkit verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood. Zo valt hij niet op onder de dakpannen. Maar dit is niet het enige voordeel. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

 • Universeel toepasbaar en beschikbaar in diverse kleuren, waaronder rood voor discrete toepassing
 • Extreem hoge eindsterkte van 28 kg/cm²
 • Uitstekende hechting, zelfs zonder primer
 • Bestand tegen UV-straling, schimmel, water en veroudering
 • Kan na volledige uitharding worden overschilderd
 • Vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen

High Tack kit voor het vastzetten van dakpannen

Naast de Unibond kun je er ook voor kiezen om je dakpannen vast te zetten met een High Tack kit. Deze kit is niet verkrijgbaar in het rood maar wel een echte krachtpatser. We zetten de voordelen voor je op een rijtje: 

 • Beschikbaar in handige kokers en worsten voor gemakkelijke toepassing
 • Biedt een extreem hoge aanvangskleefkracht, waardoor fixeren niet nodig is
 • Snelle uitharding, gevolgd door uitstekende overschilderbaarheid
 • Blijft elastisch en kan rekken tot 350% bij breuk
 • Is bestand tegen extreme temperaturen (-40 ⁰C tot +90 ⁰C)
 • Vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen

Dakpannen vastzetten met kit in het kort

Door de juiste kit te kiezen en zorgvuldig te werk te gaan, kun je ervoor zorgen dat je dakpannen stevig en duurzaam worden bevestigd, wat de levensduur van je dak aanzienlijk verlengt. MS Polymeerkit en High Tack kit zijn beide uitstekende opties, met specifieke voordelen voor verschillende situaties. Kies degene die het beste past bij jouw behoeften en geniet van een duurzaam dak. Bestel je rode dakpankit eenvoudig online bij Tackmasters en profiteer van een snelle levering en de laagste prijsgarantie van Nederland en België. 

Heb je vragen over onze dakpankit of een van onze andere producten? Neem vrijblijvend contact op met onze professionals. Zij helpen je graag verder.