Vloerbedekking lijmen? Dat is zo geregeld!

Wil jij aan de slag met het lijmen van vloerbedekking? Na het lezen van dit artikel weet jij precies waar je allemaal aan moet denken. Ontdek alle stappen die je moet volgen om je vloerbedekking netjes te leggen. Bovendien vertellen wij jou alles over de geschikte lijm voor vloerbedekking. Bestel alles wat je nodig hebt voor het lijmen van je vloerbedekking eenvoudig online in onze webshop. Je profiteert van de laagste prijzen van Nederland en België. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder. 

Welke vloerbedekking kies jij?

Misschien heb jij al een prachtige vloerbedekking gekozen en ben je vooral benieuwd naar het stappenplan om vloerbedekking te leggen en welke lijm je nodig hebt voor het lijmen van vloerbedekking. Wanneer jij nog vloerbedekking uit moet kiezen geven wij jou graag wat tips. Wanneer je wil gaan voor een laagpolig tapijt met lussenpool kun je rekenen op een tapijt wat weinig vuil opneemt en niet snel slijt. Het nadeel is wel dat het minder zacht aanvoelt als bijvoorbeeld hoogpolige tapijten. Die zijn zachter en hebben een volle en luxe uitstraling. Nadeel is wel dat hoogpolige tapijten lastiger schoon te maken zijn dan laagpolige tapijten. Kies vooral een vloerbedekking die goed past bij jouw interieur, dan kan het tapijt de kamer echt de finishing touch geven. 

Stap voor stap vloerbedekking leggen

Heb jij mooie vloerbedekking uitgekozen en wil je die nu gaan leggen? Volg ons stappenplan zodat je snel van het prachtige resultaat kunt gaan genieten.

  • Stap 1: Bereken hoeveel vierkante meter vloerbedekking je nodig hebt. Meet de kamer nauwkeurig op en zorg dat je wat meer vloerbedekking neemt dan nodig. 
  • Stap 2: Maak de ondergrond waar de vloerbedekking op komt te liggen schoon en egaal. Soms kan het nodig zijn om gaten en kieren netjes dicht te plamuren. 
  • Stap 3: Leg de vloerbedekking uit over de vloer en laat het tegen iedere muur 5 centimeter omhoog steken. Daarna sla je de helft van de vloerbedekking om. 
  • Stap 4: Breng de lijm gelijkmatig aan over de vloer en rol het tapijt weer uit. Zorg dat het vlak ligt en druk het stevig aan, bijvoorbeeld met onze uitschuifbare handwals
  • Stap 5: Herhaal dezelfde stappen voor de andere helft van het tapijt en snij de overtollige randen weg. Het resultaat is een prachtige vloerbedekking! 

Waar kun je vloerbedekking het beste mee lijmen?

Wanneer je vloerbedekking gaat lijmen is het belangrijk om voor de juiste lijm te kiezen. Wij adviseren altijd onze Strong Bond High Tack kit. Deze extreem sterke kit droogt razendsnel. Je hebt geen primer nodig en zelfs wanneer de ondergrond vochtig is hecht de kit goed. Zelfs professionals zijn zeer te spreken over deze lijmkit. Deze kit is niet alleen geschikt voor het lijmen van vloerbedekking. Dit product is multi inzetbaar, lijm er bijvoorbeeld ook hout, PU, PVC, staal, plinten en meer mee. Wil je meer soorten lijm en kit bekijken? Bezoek onze webshop om eens in ons assortiment rond te neuzen. 

Tackmasters staat voor jou klaar

Tackmasters staat bekend als dé webshop voor professionals en particulieren. Wij verkopen de allerbeste lijmen, kitten, PUR schuimen, boren, zagen, diamantproducten en meer. Bovendien garanderen wij jou de laagste prijzen van Nederland en België. Veel tevreden klanten vinden hun weg terug naar onze webshop. Je kunt niet alleen voor een ruim assortiment en scherpe prijzen bij ons terecht, ook wanneer je persoonlijk advies nodig hebt staan wij voor jou klaar. Onze professionals geven jou graag alle tips die je nodig hebt om verder te kunnen met jouw project. Neem gerust contact op via onderstaand formulier, telefoon, e-mail of WhatsApp. Wij kijken uit naar jouw bericht!