rubber kitten

Rubber op metaal kitten: ontdek de beste kit 

Rubber en metaal zijn twee materialen die vaak samen worden gebruikt. Denk aan autobanden, rubberen matten en metalen frames. Om deze materialen goed aan elkaar te kitten, is het belangrijk om de juiste kit hiervoor te gebruiken. Ook is het goed om volgens een stappenplan te werken, zodat jouw klus snel geklaard is! Beide punten zullen we behandelen in dit artikel. Lees snel verder.

Welke kit gebruik ik om rubber op metaal te kitten?

Het is belangrijk dat de kitsoort die wordt gebruikt om rubber op metaal te kitten sterk genoeg is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat het uiteindelijk los gaat of überhaupt niet goed hecht. Daarnaast is het prettig als het waterbestendig is zodat het multifunctioneel ingezet kan worden. Ook is flexibiliteit een belangrijke factor. Rubber en metaal zijn totaal verschillende materialen en het is van belang dat het bij een stootje niet losraakt. Gelukkig bevat polyurethaankit al deze kenmerken. Polyurethaankit is dus een geschikte kitsoort om rubber op metaal te kitten.

Strong Bond high tack kit

Stappenplan rubber op metaal kitten

Zodra je rubber op metaal gaat kitten is het handig om te werk te gaan middels een stappenplan. Hierdoor werk je gestructureerd wat de kans vergroot dat het in één keer goed gaat. Een mogelijk stappenplan om rubber op metaal te kitten, is:

  • Bereid het oppervlak voor. Maak het schoon, droog en vetvrij.
  • Snijd de koker van de polyurethaankit open. Gebruik eventueel een kitpistool om de kit uit de koker te persen.
  • Tijd om de materialen te kitten! 
  • Zorg dat de kit gelijkmatig wordt verdeeld over het gehele verbindingsoppervlak.
  • Plaats het rubber zorgvuldig op het gemetalliseerde oppervlak en druk het stevig aan om een goede hechting te verzekeren. 
  • Verwijder eventuele kitresten.

Controleer na de uitharding de sterkte en duurzaamheid van de verbinding door voorzichtig aan het rubber te trekken om te controleren of het stevig aan het metaal is bevestigd.

Tackmasters: het antwoord op elke klus

Tackmasters heeft verschillende lijmen en kitten in het assortiment. Ook is het product vaak verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals verspuitbaar of in blik. Voor hulpmiddelen omtrent lijm en kit kun je terecht bij verwerkingsmateriaal. Bestel jouw kit of lijm voordelig in onze webshop en profiteer van gratis verzending vanaf €35! Ook zorgen wij voor een snelle levering zodat jij zo snel mogelijk van start kunt met je klus. Heb je vragen? Voor persoonlijk advies kun je bij onze experts terecht.