Schoenzool lijmen

Schoenzool lijmen: zelf je schoenen repareren met deze lijm 👇🏼

Ai, ai, ai, daar sta je dan met één voet voorzien van je favoriete (merk)schoen omhoog. De zool hangt er treurig onder. Om welke reden dan ook (budget, gemak, pure schoenliefde etc.) had je gehoopt dat je schoenen nog wel even meegingen. Of, misschien heb je wel een schattige koter (of partner!) die in recordtempo de schoenzolen van zijn of haar sandalen, sneakers of laarsjes eraf weet te lopen. Anyway! Wil jij een schoenzool repareren door ‘m te lijmen en ben je benieuwd welke lijm je dan gebruikt? Wij helpen je met plezier weer verder op weg – letterlijk. Loop gerust stapvoets door dit artikel of scrol direct door naar je specifieke vraag via de inhoudsopgave.

👠 👢 🥿 👡 👟 🥾 🩰 👞 Een pareltje uit jouw schoenencollectie repareren? Dit ga je erover lezen:

Schoenzool lijmen
Ook deze robuuste laarzen kunnen best wat liefde en aandacht gebruiken.

Kan je een schoenzool repareren door ‘m te lijmen?

Schoenen lijmen
Kapotte schoenen lijmen ✅

Absoluut. Dit is toch wel de snelste, makkelijkste en goedkoopste oplossing voor het repareren van je schoenzool. Toegegeven, het zal niet altijd (in één keer) goed gaan. Heb je echter door hoe het werkt ben je in staat om exponentieel de levensduur van (al) je schoenen te verlengen. 😉 Hoe vergroot je jouw kansen op het succesvol repareren van je schoenen met lijm?

 • Gebruik de juiste lijm.
 • Neem de tijd om de lijm correct op je schoenen of zolen aan te brengen.

Los van je schoenzool (leuk woordgrapje) kan het ook zijn dat er een ander onderdeel loszit. Denk bijvoorbeeld aan decoraties zoals steentjes (diamantjes), een stukje bekleding van de schoen of de binnenzool. Die lijm je natuurlijk meteen mee.

Welke lijm gebruik je voor het lijmen van je loslatende schoenzolen?

👎 Wat ons opvalt. Online lees je regelmatig over een ‘speciale schoenlijm’ die je dient te gebruiken in plaats van bijv. secondelijm. Het is niet altijd duidelijk waaruit zo’n lijm bestaat wat ‘m uniek maakt voor het lijmen van schoenzolen. Wel ben je vaak meer dan een tientje kwijt voor een klein tubetje. Beetje zonde, niet?

👍 Hoe kan het beter. Gelukkig hebben wij iets veel beters voor je. In onze ervaring werkt lijmen van je loslatende schoenzool met Superglue (secondelijm) namelijk gewoon T.O.P. Ook als je gaat rondkijken op diverse forums waarop het onderwerp ‘schoenzool lijmen’ ter sprake komt, zul je merken dat men verrassend vaak uitkomt op de Superlijm. 🦸🏼

Secondelijm voor het lijmen van je schoenzool
Welke lijm gebruik jij voor je kapotte schoenen? Bestel mij want ik wil graag jouw schoenzolen of andere onderdelen plakken.” 🛒

Welke eigenschappen heeft Superglue ‘schoenlijm’?

 • Transparante secondelijm op basis van cyanoacrylaat
 • Potje van 20 gr. – verpakking verkleint de kans op morsen (plakkerige handen)
 • Hardt snel uit – let wel: definitieve eindsterkte na 24 uur
 • Watervaste lijm wel zo fijn als je in een kikkerlandje leeft
 • Geschikt voor bijv. kunststof (ook rubber), metaal, hout, leer en PVC
 • Slechts €2,95 (ex btw) per flacon

Schoenzool lijmen: hoe werkt het?

Je hebt de juiste lijm al. ✅ Nu is het belangrijk dat je ‘m ook op de juiste wijze aanbrengt. Dit doe je volgens het volgende stappenplan. Houdt er rekening mee dat je de volgende methode naast het lijmen van je schoenzool ook gebruikt voor klusjes als en repareren van de hak onder je schoen of decoratieve frutseltjes.

👢 Stappenplan: aanbrengen van lijm op je schoen(zool) 👞

 1. Als eerste zorg je ervoor dat de onderkant van je schoen en schoenzool beide schoon en droog zijn, voordat je gaat lijmen. Dit geldt ook voor een evt. ander onderdeel van de schoen dat je wilt repareren.
  Afgaande op diverse forums waar wij rondgekeken hebben is dit misschien wel de belangrijkste stap voor een goede hechting van de lijm op je schoen (!).
 2. In je schoen(zool) zit misschien een bepaald patroon of structuur. Zorg ervoor dat je andere loszittende stukjes of ongelijkmatigheden verwijdert. Neem bijv. een mesje of een stuk schuurpapier.
  Licht opschuren zorgt sowieso voor een betere hechting van de lijm op je schoenen.
 3. Breng nu de secondelijm gelijkmatig aan op beide te verlijmen delen. Werk een klein beetje door …
 4. … want na het lijmen willen we direct de schoenzool (of ander deel) stevig aandrukken.
 5. Tenslotte klem je de gelijmde delen +/- 24 uur zo gelijkmatig mogelijk op elkaar (in verband met de maximale eindsterkte).
  Afhankelijk van de dikte van je materiaal gebruik je hier een knijper, (lijm)klem, touw, duct-tape, zwaar voorwerp of iets anders creatiefs voor.
Ken je dat, van die sneakers of laarzen waarvan je steeds de losgelaten binnenzool eruit wipt? Ook de binnenzool kun je prima in je schoen lijmen met Superglue.

Hoe open je secondelijm als er uitgeharde lijm in het dopje zit?

Ga je jouw Superglue opnieuw gebruiken en zit het dopje vast? Wanneer je ‘m even onder de warme kraan houdt (min. een minuutje) kun je de dop als het goed is weer losdraaien. De uitgeharde lijm die je in het dopje terugvindt kun je verwijderen door het weg te snijden met een scherp mes.

Niet alleen de schoenzool maar ook je vingers die aan elkaar plakken?

Dat enge, stroeve, droge gevoel nadat je vingers kennismaken met secondelijm. Ken jij ook wel toch? Het goede nieuws is dat dit relatief ongevaarlijk is en binnen één of enkele dagen vanzelf weer verdwijnt. Toch wil je het – begrijpelijk – waarschijnlijk liever voorkomen. Hier zijn wat aandachtpunten om je daarmee te helpen.

 • Draag werkhandschoenen. Jawel, zo simpel kan het zijn. 👈🏼
 • Zorg ervoor dat je vochtige doekjes bij de hand hebt om zoveel mogelijk gemorste lijm direct te verwijderen.
 • De vrij lange kunststof spuitmond van Superglue verkleint het gehate ‘vinger-plak’-effect. Knijp je in het potje lijm en druipt er een druppel omlaag, veeg je deze weg met een (natte) doek.
Schoenmaker
Weet je dat je grofweg tot wel €20,- bespaart elke keer dat je zelf een schoenzool gaat lijmen? 🤑

Welke producten komen van pas bij het lijmen van je schoenzool

Leuk dat je hebt meegelezen! Heb jij vragen of opmerkingen voor Tackmasters? Wij zijn erg goed bereikbaar – op werkdagen. Dus, app, mail of bel gerust even. 📲👋🏼