Rubber lijmen op kunststof
Rubber lijmen op kunststof, kan dat eigenlijk wel en hoe zorg ik ervoor dat dit goed blijft plakken? Het lijmen van rubber op kunststof is typisch zo’n klus waarvan mensen zich afvragen hoe je dat doet. Daarom vertellen wij jou hieronder waar je op moet letten en welke lijm je het beste kunt gebruiken voor deze klus.
Waar kun je rubber mee lijmen?
Je hebt het je waarschijnlijk nog nooit afgevraagd, totdat je voor deze klus kwam te staan. Waar kun je rubber mee lijmen? Zoals voor veel materialen geldt is er ook voor rubber een speciale lijm verkrijgbaar. Gelukkig is het niet per se nodig om deze te kopen. Er zijn namelijk ook lijmen verkrijgbaar die je voor heel veel andere lijmklussen kunt gebruiken.
Waar moet je op letten als je rubber gaat lijmen?
Kun je dan elke lijm gebruiken om rubber te lijmen? Het antwoord is Nee. Als je rubber gaat lijmen is het belangrijk dat je kiest voor een lijm die na uitharding elastisch en flexibel blijft. Een voorbeeld van zo’n elastisch blijvende lijm is contactlijm. Hiermee lijm je diverse materialen muurvast op uiteenlopende ondergronden, zoals hout, fineer, beton, metaal, PVC, rubber, textiel en meer. Tackmasters Master Contact is sneldrogend en zeer sterk. Ga je rubber lijmen met onze contactlijm dan is het belangrijk dat je vooraf de te lijmen oppervlakken goed reinigt. En vergeet ook niet om na afloop eventuele lijmresten te verwijderen.
Stappenplan rubber lijmen op kunststof
Om zeker te weten dat jij niets vergeet hebben we een handig stappenplan voor je opgesteld:
- Stap 1: Maak zowel het rubber als de kunststof vet- en stofvrij
Een voorwaarde voor goede hechting wanneer je rubber op kunststof gaat lijmen, is dat beide materialen goed schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Gebruik bijvoorbeeld onze universele Cleaner. - Stap 2: Breng Master Contact contactlijm aan
Afhankelijk van de oppervlakken breng je de Master Contact contactlijm uit blik aan met een kwast of vachtroller. Eventueel kun je er ook voor kiezen een spuitbare contactlijm te gebruiken. Onze Basic Spray is dan een goed alternatief. - Stap 3: Rubber op kunststof lijmen door goed aan te drukken
Na het aanbrengen van de lijm druk je het rubber en de kunststof stevig tegen elkaar. Indien mogelijk kun je hiervoor speciale lijmklemmen gebruiken. - Stap 4: Lijmresten verwijderen
Contactlijm is een sneldrogende lijm. Eventuele overtollige lijm en lijmresten moeten daarom zo snel mogelijk verwijderd worden. Eenmaal uitgehard zijn lijmresten lastig te verwijderen. De beste kans maak je met een goed cleaner die aceton bevat zoals Tackmaster Cleaner.
Welke kit hecht op rubber?
Voor een goede waterdichte verbinding kun je ervoor kiezen om de naden van het rubber af te kitten. Let op, doe dit pas als de lijm volledig is uitgehard. Ook voor de kit is het belangrijk dat je kiest voor een elastisch blijvend product zoals een polymeerkit. Tackmaster Unibond Polymeerkit is een sterke kit die wordt gebruikt voor het verlijmen en afdichten van praktisch alles.
Voor elke klus een #1 lijm
Of je nu rubber op kunststof wilt lijmen, glas op metaal of hout op beton, Tackmasters heeft voor elke klus een product voor jou in de aanbieding. Onze lijmen en kitten zijn van de beste kwaliteit en zijn stuk voor stuk hele fijne producten om mee te werken. Ervaar het zelf en bestel direct alle producten voor jouw klus in onze overzichtelijke webshop. Ontdek ook het ruime assortiment verwerkingsmaterialen, bevestigingsmaterialen én onze interessante combideals. Vandaag voor 16:00 uur besteld = morgen in huis.