Tips en trucs voor het hanteren van een pur spuit als een professional

Het gebruik van een pur spuit is een efficiënte manier om isolatieschuim aan te brengen tijdens jouw isolatiewerkzaamheden. Of je nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, met onze waardevolle tips en trucs voorzien we je van de basis om jouw pur pistool te gebruiken als een professional. 

Soorten pur spuiten

Voordat we beginnen met het geven van tips, laten we kort de verschillende pur spuiten bespreken. Er bestaan namelijk twee soorten pur pistolen: handmatige en perslucht gestuurde. Wat de verschillen zijn? We lichten ze graag toe. 

Handmatige pur spuit

Ons handmatige pur pistool voor al je isolatieklussen

Deze pur pistolen werken op basis van een mechanisch systeem waarbij je handmatig druk uitoefent om het isolatieschuim aan te brengen. Ze zijn relatief eenvoudig te gebruiken en zijn op zichzelf te gebruiken. Ons pur pistool is zo’n handmatige pur spuit.

Waarom deze pur spuit?

 • Stevig en degelijk metalen pistool
 • Makkelijk te hanteren
 • Goed in te stellen op gewenste dosering
 • Makkelijke NBS schroefdop aansluiting
 • Ook verkrijgbaar met XL  81 of  XXL 101 cm lans
 • Eenvoudig te reinigen met onze PU Gun Cleaner

Perslucht gestuurde pur spuit

Isolation fix set / schuimpistool voor isolatie
Hét pistool voor isolatieschuim in drukvaten

Perslucht gestuurde pistolen maken gebruik van de perslucht vanuit het drukvat om het isolatieschuim te doseren en aan te brengen en worden vaak gebruikt bij grotere projecten. Met de Isolation Fix set slang/pistool heb je alles in huis om op een professionele manier aan de slag te gaan met het verwerken van verschillende soorten schuim uit een drukvat. 

Waarom dit product?

 • Nauwkeurig werken met behulp van perslucht
 • Makkelijk hanteerbaar
 • Perfect voor het verlijmen van isolatie
 • Voorzien van een extra lange spuitlans
 • Gebruik hem in combinatie met het Isolation Fix drukvat
 • Eenvoudig te reinigen met onze PU Gun Cleaner

Een goede voorbereiding is key

Nadat je een pur spuit hebt uitgekozen die past bij jouw klus is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen voordat je aan de slag gaat met jouw klus. Zo is het goed om bij het gebruik van een pur spuit gebruik te maken van veiligheidshandschoenen, beschermende kleding en zelfs het dragen van een veiligheidsbril is geen overbodige luxe. Lees vooraf ook altijd even de instructies op de verpakking van het product dat je gaat verspuiten met het pur pistool. 

Reinig de pur spuit vooraf 

Voordat je begint met het verspuiten van isolatieschuim is het goed om je pur spuit goed te reinigen. Zo voorkom je dat resten van eerder gebruik het gebruik van de spuit onnodig bemoeilijken. Gebruik hiervoor de PU Gun Cleaner en je bent in een handomdraai klaar om aan de slag te gaan. 

Oefen met de juiste dosering

Het juist doseren van het isoleren is een belangrijke stap bij het werken met een pur spuit. Begin dan ook met het testen van het pistool op een proef oppervlak om de juiste dosering en drukinstelling te bepalen. Hiermee voorkom je schuim verspilling. Hou bij het aanbrengen de spuit in de juiste positie. Houd het pistool altijd rechtop en in een hoek van ongeveer 45 graden ten opzichte van het te isoleren oppervlak. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het schuim en voorkomt dat het terug loopt. Vermijd abrupt stoppen tijdens het aanbrengen. Zo blijven je overgangen netjes en je dekking gelijk. 

Voorkom overvulling

Het is belangrijk om je pistool niet te overvullen tijdens het gebruik. Wanneer je jouw spuit te ver vult kan dit leiden tot uitzetten en overtollig schuim dat uitsteekt. Hou de druk op de spuit goed in de gaten om een gelijkmatige laag aan te brengen zonder te overvullen. 

Onderhoud je pur spuit goed

PUR pistool reinigen, makkie!
Onderhoud je pur pistool met de PU Gun Cleaner

Wanneer je pauze neemt tijdens het werk is het aan te raden om de spuit te reinigen. Zo voorkom je dat het schuim uithardt in het pistool en de spuitmond. Gebruik hiervoor de PU Gun Cleaner en volg de instructies op de verpakking. Ook na het afronden van je klus is het belangrijk om de pur spuit goed te reinigen. Verwijder schuimresten en zorg ervoor dat alle onderdelen schoon en vrij van schuim zijn. Bewaar het pistool op een droge en goed geventileerde plaats om corrosie en verstopping te voorkomen.

Bestel je pur spuit online

We hebben je voorzien van verschillende tips en trucs om een pur spuit op een professionele manier te hanteren. Ben je klaar om aan de slag te gaan met jouw klus? Bestel je pur spuit en de bijbehorende schuimen online bij Tackmasters. Zo heb je gegarandeerd de laagste prijsgarantie van Nederland en België en heb je jouw producten ook nog eens heel snel in huis. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan heb je alles de volgende dag al in huis. Tackmasters levert naast pur pistolen en isolerende schuimen ook verschillende professionele lijmen en kitten, contactlijmen, technische sprays, bevestigingsmateriaal en nog veel meer. Bekijk ons volledige aanbod en profiteer van professionele materialen tijdens jouw klus. 


Heb je vragen over onze pur spuit of wil je graag als zakelijke klant gebruikmaken van onze laagste prijsgarantie en professionele kwaliteit producten? Neem vrijblijvend contact op met onze experts.